[97-04]Galant EAxA/W - [EAxA] Montaż antenki automatycznej od daewoo
elMaklak - 13-05-2013, 18:43 Temat postu: maszt antenowy Mam pytanie odnośnie mechanizmu, obecnie z nadwozia wystaje bat od malucha zamiast chowanej antenki ponieważ antenka została ułamana ale mechanizm mam w aucie. Chciałem dokupić sam maszt teleskopowy antenowy jak na obrazku dodanym przez i9i ale wcześniej sprawdziłem poprawność działania mechanizmu. Kiedy mechanizm dostaje napięcie bębenek nawijaka paska zębatego obraca się ale trwa to długo, około 15 sekund i sam staje, czy ten mechanizm działa na tz. wyłączniku czasowym? Czy wam też tak długo się obraca?
I w jaki sposób antenkę się chowa w galancie? Czy to się odbywa po wyciągnięciu klucza ze stacyjki?
Proszę o odpowiedz.
Hugo - 13-05-2013, 20:53
elMaklak napisał/a: | czy ten mechanizm działa na tz. wyłączniku czasowym? | Raczej krańcowym-zatrzymuje się przy obciążeniu. elMaklak napisał/a: | I w jaki sposób antenkę się chowa w galancie? Czy to się odbywa po wyciągnięciu klucza ze stacyjki? | Włącza się radio, antena się wysuwa, gaśnie radio, antena się chowa.
elMaklak - 13-05-2013, 21:14
Muszę sprawdzić czy mechanizm działa w obydwie strony i dokupię maszt antenowy elektryczny z tym paskiem zębatym tylko gdzie to kupić? Nie mogę tego znaleźć ma internecie, jedynie cały mechanizm (tani nie jest).
tresorex - 13-05-2013, 21:16
Hugo napisał/a: | elMaklak napisał/a: | czy ten mechanizm działa na tz. wyłączniku czasowym? | Raczej krańcowym-zatrzymuje się przy obciążeniu. elMaklak napisał/a: | I w jaki sposób antenkę się chowa w galancie? Czy to się odbywa po wyciągnięciu klucza ze stacyjki? | Włącza się radio, antena się wysuwa, gaśnie radio, antena się chowa. |
Można jeszcze chyba ustawić żeby antena chowała się po przełączeniu radia np na CD (chyba trzeba zmienić piny we wtyczce radia)...
i9i - 13-05-2013, 21:48
Wpisz w googlach ten numerek z mojego zdjęcia. Ewentualnie z tym samym numerkiem zamiennika zapytaj w sklepie motoryzacyjnym u siebie w mieście. Na necie można trafić za cztery dychy.
Z tym chowaniem na CD to kwestia funkcji w radiu. W madzi na oryginalnym radyjku antenka chowała się na kasecie a wysuwała na radiu. Po zmianie radia na inne, niestety ta funkcja zmieniła się na on/off.
elMaklak - 13-05-2013, 21:53
Wielkie dzięki, będę szukać. Pozdrawiam.
mohinder - 14-05-2013, 05:33
Witam
Montowałem u siebie maszt z DU i przy wkładaniu faktycznie trzeba użyć nieco siły. W moim przypadku po schowaniu się masztu wysztaje on około 3cm. Nie skróciłem jej z dołu i bedę musiał to kiedyś poprawić. Ale poza tym masz się sprawuje dobrze.
Co do funkcji chowania masztu na CD to jak było zamontowane radio Sony to przy przełączaniu na CD czy kasetę maszt się chował. Zmieniłem radio na LG i niestety brak chowania na CD
Zolar - 15-08-2013, 01:15
Wie ktoś może gdzie można teraz kupić ten masz od Dełu? Najchętniej w okolicach Warszawy.
DziadekMirek - 15-08-2013, 09:02
drobna uwaga jesli montujecie uniwersalna antene automatyczna:
kupilem, zamontowalem bez klopotow. Jedna rzecz mnie jednak denerwuje - strasznie glosno pracuje silniczek. Przy przekreceniu kluczyka slychac dzwiek, jakby czolg na gasiennicach mial zaraz najechac na tył samochodu. Gdybym dzis mial wymienic antene, poszukalbym uzywanej lub sprobowalbym wymienic tylko "wnetrznosci".
ALEX-77 - 15-08-2013, 10:28
Ja wam się dziwię że che wam się bawić w upychanie tej anteny z Daewoo ,mi też pękła taśma z masztu i kupiłem na ebay-u oryginał z Mitsubishi Diamante jest identyczna co nasza koszt z przesyłką to 100zł ,działa już 2 lata i jest OK .
Antena
diabelll - 16-08-2013, 08:19
ALEX-77, na jakiej zasadzie ona działa ? mam orginalna ale nigdzie to nie podłączone tak było jak kupiłem i tak sobie jezdzi
Lechfan - 19-09-2013, 10:56
Ok, teraz mój problem.
Wymieniłem wczoraj oryginalny maszt, który nie chciał się chować i nie wysuwał się do końca (jak się okazało, plastikowa zębatka z anteny była pęknięta w połowie) na taki jaki wstawiał i6i, tj. od Nexii. Wszystko niby fajnie, ale po zamontowaniu w aucie, okazało się, że nie chowa się do końca (wystaje ~4cm), a jak już się cały wysunie to silniczek cały czas pracuje w efekcie czego 'pierdzi' (tak jak przed wymianą).
Czego to może być wina? Mogłem coś źle poskładać? Co ew. sprawdzić, bo grzebałem się z tym wczoraj ponad 4h i na razie nie mam pomysłu...
drexvs - 10-01-2014, 15:20
Jestem zmuszony kupić antenę od deło. To trzeba kupi sam bat anteny mechanicznej ? coś takiego http://allegro.pl/antena-...3823569597.html
Czy trzeba kupić całą antene automatyczną ? http://allegro.pl/automat...3829875658.html
arturj123 - 10-01-2014, 15:44
I to złe i to.
Coś takiego, tylko tu drogo:
http://www.jadar-auto.pl/...YCZNEJ-167.html
drexvs - 10-01-2014, 16:56
Artur dlaczego źle ? Cały wkład automatycznej też rozbiorę i wyjmę sam bat anteny.
|
|
|