[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Czujnik poziomu oleju, zółta kontrolka poziomu oleju
Hugo - 09-01-2014, 12:37
adamek90 napisał/a: | Możliwe to że nie mam czerwonej kontrolki od oleju ? | Musi być. W każdym Galancie jest. Możliwości są dwie: albo ktoś odłączył tą kontrolkę albo żarówka się przepaliła.
polaff - 09-01-2014, 12:43
pewnie masz spaloną żarówkę.
Nawet w traktorze jest czerwona kontrolka od ciśnienia oleju.
jAZZMAN - 09-01-2014, 14:05
Nie wydaje się aby to było możliwe.
Wg mnie musi być czerwona kontrolka.....
A co do mojej żółtej, to nie mam czujnika Dziura po czujniku w misce szczelnie załatana
Kilobajt - 12-01-2014, 11:44
Mógł by ktoś podać numer części tego czujnika poziomu oleju? Szukam w necie i nie umiem znaleźć.
Juiceman - 12-01-2014, 11:56
kiepsko szukasz nawet na forum o tym było :
MD302293
Kier - 24-09-2014, 17:45 Temat postu: [EAxA] Zapalająca się kontrolka oleju. Witam, mam problem z zapalającą się kontrolką poziomu oleju (Galant 99, 2.5 V6 manual). Zmieniałem popychacze i olej i znajomy polecił mi środek do czyszczenia silnika i konserwacji popychaczy, który też zakupiłem i wlałem. Nie wpłynęło to negatywnie na pracę silnika ani olej (jak nie brał tak i nie bierze), ale zaczęła mi się zapalać przy dłuższej jeździe ze stałą prędkością kontrolka poziomu oleju. Zlałem olej zmieniłem filtr i sprawdziłem pompę - wszystko było ok. Przepuściłem olej przez "pończochę" i zebrałem cały "syf" który był. Żaden z zabiegów nie pomógł. Jadąc ze stałą prędkością kontrolka poziomu oleju zapala się i świeci. Kiedy przyspieszam, bądź zwalniam gaśnie i póki jadę niejednostajnie przeważnie nie zapala się (no chyba, że hamuję silnikiem). Rzeczy wcześniej wspomniane i czujnik wykluczam, bo przy czujniku raczej świeci non-stop. Czy ktoś miał podobny problem, bądź wie co może być przyczyną? Poziom oleju też jest w normie. Z góry dziękuję za pomoc.
[ Dodano: 24-09-2014, 18:38 ]
Skoro było, czy mógłby ktoś podesłać mi link do tematu?
jAZZMAN - 30-09-2014, 13:36
Kier, troszkę wyżej stoi napisane, że czujnik poziomu ma numer Juiceman napisał/a: | MD302293 | wpisz ten numer w googlach i zobacz jak wygląda czujnik. Na moje oko to pływak. Może jednak tu jest problem?
Z Twojego opisu wnioskuję, że może być to mechaniczna usterka czujnika (zgaduję) ponieważ jak zmieniasz przeciążenie auta (zwalniasz przyspieszasz) to buda się buja i pływak zaskakuje.....
To tylko moja teoria spiskowa.
Wcześniej odepnij przewody od czujnika i zobacz czy złącza jest sucha, czysta i nie połamana, późnej podążaj za wiązką z przewodami i zobacz czy nigdzie się nie przytarła.
nix - 23-12-2014, 21:02
ja natomiast mam problem z podświetlającą się na jałowych obrotach(często spadających i związanych z tym drganiami silnika) kontrolką ciśnienia oleju (czerwona). Czy tu też winny może być czujnik? (okrągły z jednym pinem od strony grodzi).
Tego typu jak tutaj, tylko który z nich to ten? Jak dojść do tego po tych numerach?
Dread87 - 24-12-2014, 16:27
Miałem podobnie w dieslu, sprawdz czy smok olejowy jest czysty, bo oleju mozesz mieć dosc duzo, a zapchany smok nie jest w stanie zaciagnac oleju do pompy
banangti - 07-08-2015, 23:17
Siemka,
dzisiaj na trasie przy dynamicznym rozpędzaniu zerwał mi się pasek alternatora. Od razu zapaliła się kontrolka ładowania.
Z kontrolką ładowania zapaliła się również pomarańczowa kontrolka w prawym górnym rogu z rysunkiem takim jak na ciśnieniu oleju. O ile dobrze wyczytałem to kontrolka od poziomu oleju. Czy jest opcja, że zerwany pasek urwał czujnik albo kabel od czujnika? Bo innego powiązania chyba między tymi układami nie ma?
dmi - 07-08-2015, 23:51
sorki za lekki offtopic..
Mi 2 dni temu zapaliła się ta kontrolka
paliła się przez dosłownie 5min, przejechalem w tym czasie moze kilometr( korki w mieście ), zgasiłem auto i po 40min pojechałem dalej i do dziś się nie wyświetla, jakieś pomysły ? Pompa paliwa ?
Hugo - 08-08-2015, 00:30
banangti napisał/a: | Czy jest opcja, że zerwany pasek urwał czujnik albo kabel od czujnika? | Tak, to bardzo prawdopodobne. dmi napisał/a: | Mi 2 dni temu zapaliła się ta kontrolka | To kontrolka CE (Check Engine). Sygnalizuje, że coś nie działa prawidłowo. Zewrzyj spinaczem piny 1 z 4 w złączu diagnostycznym. przekręć kluczyk w pozycję ACC i kontrolka wymruga Ci kod błędu.
polaff - 08-08-2015, 08:21
dmi, masz lpg?
dmi - 08-08-2015, 10:57
Dzięki za info,wymrugam błędy ale nie dziś, lpg na pokładzie.
Pi0trek - 08-08-2015, 13:14
Kier napisał/a: | Jadąc ze stałą prędkością kontrolka poziomu oleju zapala się i świeci. Kiedy przyspieszam, bądź zwalniam gaśnie i póki jadę niejednostajnie przeważnie nie zapala się (no chyba, że hamuję silnikiem). Rzeczy wcześniej wspomniane i czujnik wykluczam, bo przy czujniku raczej świeci non-stop. Czy ktoś miał podobny problem, bądź wie co może być przyczyną? Poziom oleju też jest w normie. Z góry dziękuję za pomoc.
|
U mnie też jest poziom oleju w normie a kontrolka się zapala, szczególnie jak sobie pyrkam na trasie, te 90/godz na piątce. Gdy przygazuje, nawet wciskając sprzęgło i gazując to kontrolka gaśnie, u mnie to pewnie jest spowodowane tym, że mam powykrzywianą miskę (uroki polskich dróg) jest to sprawa na tyle denerwująca, że się skupić nie mogę na drodze jak widzę, że kontrolka się świeci
|
|
|