To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Colt - Ogólne - Dolot SAR i moim zdaniem lepiej (filmik)

Anonymous - 17-01-2007, 21:34

karolgt napisał/a:
deenbe napisał/a:
od 100 do 180 idzie podobnie , tylko ze ja mialem 3 osoby na pokladzie lacznie:P

moze sie myle, ale Ty sie chyba jeszcze nigdy nie "chwaliles" co ten Twoj ma takiego magicznego ze tak chodzi ? :)

pisalem na poprzednim forum, mialem robiona glowice.

Kleju - 17-01-2007, 23:08

deenbe napisał/a:
pisalem na poprzednim forum, mialem robiona glowice.

A podobno wszystko co w silniku 4g92 sie robi to pogarsza osiagi???!!! A co konkretnie z glowica?

Rafal_Szczecin - 17-01-2007, 23:12

planowana :mrgreen:
Hugo - 18-01-2007, 08:09

Rafal_Szczecin napisał/a:
planowana

Po wymianie uszczelki :mrgreen: . Żart :wink:

Anonymous - 18-01-2007, 10:38

rewelacja :) zapraszam wszystkie 1.6 ca0 na male wyscigi do zakopanego, to zobaczymy czy tak cudownie wam chodza ;)

Kazde 1.6 da sie wyj***ac az milo :)

Anonymous - 18-01-2007, 10:57

sajmon napisał/a:
rewelacja :) zapraszam wszystkie 1.6 ca0 na male wyscigi do zakopanego, to zobaczymy czy tak cudownie wam chodza ;)

To sobie zapros jakas Integre i pokaz jej bicepsy w koncu to twoja klasa :lol: bedzie mi sie tu wyzywac na biednym 1,6 sohc :twisted:

karolgt - 18-01-2007, 13:10

sajmon napisał/a:

w maju bede za nowym targiem wybebeszac mojego Colta i napewno sprawdze ile taki lekki ma do setki, jak cos to bede Ci dawal znac i chetnie wpadne :)

Kleju - 18-01-2007, 14:40

karolgt napisał/a:
sajmon napisał/a:

w maju bede za nowym targiem wybebeszac mojego Colta i napewno sprawdze ile taki lekki ma do setki, jak cos to bede Ci dawal znac i chetnie wpadne :)

Bratobojczy pojedynek :mrgreen: dwa colty :!: sajmon cwaniak ma auto mocniejsze i szpan :P Ale to colt gdyby to bylo inne auto CAO na pewno by wygral a tak...
mam nadzieje ze karolgt i jego odchudzony colcik da rade :wink:

Anonymous - 18-01-2007, 17:13

Kleju, idzie ladnie jak kazdy zdrowy Colt 1.6 16V.
Ladnie wpinasz 3 bieg, nic nie tracisz, bo mi przewaznie predkosc zostaje na cwierc sekundy na 96km/h i dopiero idzie w gore aby przekroczyc 100.
Jak nie popuszczam gazu to idzie ladniej ale brzydki odglos silnika jak ze slizgajacego sprzegla.

Anonymous - 18-01-2007, 18:34

planowana :mrgreen:

nie tylko :wink: obrobka glowicy(polerowanie,powiekszanie kanalow), porting kolektorow.

[ Dodano: 18-01-2007, 18:35 ]
sajmon napisał/a:

bym sie chetnie sprawdzl :twisted: ale nie bedzie mi dane juz w takiej konfiguracji(silnik+samochod) :roll:

karolgt - 18-01-2007, 18:43

deenbe napisał/a:

nie tylko :wink: obrobka glowicy(polerowanie,powiekszanie kanalow), porting kolektorow.

duzo to daje? jakies filmiki masz moze nagrane z fotogeniczna deska rozdzielcza? :D

Anonymous - 18-01-2007, 19:00

karolgt napisał/a:
deenbe napisał/a:

duzo to daje? jakies filmiki masz moze nagrane z fotogeniczna deska rozdzielcza? :D

nie ma tego spadku mocy po 6 tys obrotow, na poczatku wiele razy lapalem sie na tym i (wskakiwalem na odcinke, elastycznosc tez moim zdaniem(dupohamownia) sie poprawila w nizszym zakresie obrotow.

tutaj filmik (tylko ze 3 osoby na pokladzie), innych juz nie nagram RIP :|

Rafal_Szczecin - 18-01-2007, 19:15

i co jednak pekl pasek rozrzadu ?
Anonymous - 18-01-2007, 19:17

i co jednak pekl pasek rozrzadu ?

nom, teraz wyliczenie kosztow...
albo swap na cos mocniejszego, albo sam nie wiem :roll:

Rafal_Szczecin - 18-01-2007, 19:25

hmm jak by pekl wczesniej to obulil bym Ci silnik z wesolego a tak to chyba lipa ...
a nie warto poszukac na allegro ? motor kupisz za ok 800 zl .