To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EA2A/W 2.0] Bezpieczniki wewnątrz auta

komarsnk - 06-01-2014, 23:32

Witek vel Mysza, masz całkowitą rację :D tłumaczenie jest jakie jest :)
A ja tak z humorem lekko to napisałem bo po prostu bardzo niezdarnie (ale pozytywnie!) trafiłeś akurat na osobę, która "coś" tam się zna na rzeczy :D
A skąd tłumaczenia były brane to już trzeba zapytać :) Może uaktualnienie będzie dobrą okazją na poprawę tłumaczeń...
bielak930, dzięki - aż popatrzę ale przyznam, że dziwna sytuacja... Bezpieczniki tu, rozpiska tam... :shock:

robertdg - 07-01-2014, 08:26

Witek vel Mysza napisał/a:
nie wiem kto jest autorem. Tłumaczenie jest dziwne i często spotykane w książkach WKŁ z cyklu Sam Naprawiam. Albo humanista tłumaczy, albo translator. Sam przyznasz że tłumaczenie zapasowych bezpieczników jako części zapasowych jest ciut dziwne i dość humorystycznie brzmi.
Tak już było napisane w oryginale, a czy to tłumaczyli w WKŁ czy przez translatora nie mam pojęcia ;-)
Remington - 07-01-2014, 09:26

Skoro jest źle , to może ktoś to poprawić ? :D
komarsnk - 07-01-2014, 10:02

Remington napisał/a:
Skoro jest źle , to może ktoś to poprawić ? :D

No i można by sprostować, że bezpiecznik nr 14 opisany na rozpisce pod maską (który to bezpiecznik faktycznie znajduje się w kabinie pasażerskiej) nie odpowiada za grzanie szyby tylnej i lusterek lecz tylko za grzanie lusterek. U mnie go nie było i szyba grzała normalnie.