Carisma - Techniczne - [Cari 1.8 GDI] Pompa wc
daron64 - 14-11-2013, 20:30
Pablinho1990 napisał/a: | 350 zl z robocizna (niestety jak narazie) |
Gdzie znalazles tak tanio pompe wc? Jak patrze na allegro, to jestem przerazony(po szrotach jeszcze nie dzwonilem)
@up
W zbiorniku w poprzednich wypadkach mialem tak jak pisalem cos okolice rezerwy(ze 40-50k do niej), ale dzis mialem w baku ze 20litrow.
U mnie mechanik wykluczal raczej pmpe w baku, choc nie powiedzial na jakiej podstawie.
plecho1 - 14-11-2013, 21:42
Powinien sprawdzić, jakie daje ciśnienie lub ile poda paliwa powiedzmy w 30s ale musi znać wtedy wydajność w litrach w określonym czasie.
daron64 - 14-11-2013, 22:04
Sprawdzal cisnienie na niej jak samochod chodzil, to mowil ze daje dobre cisnienie.
chesy - 14-11-2013, 23:46
Koledzy to powiem co u mnie. Zabrakło mi paliwa i zaczął się problem... Samochód jeździ przez parę normalnie, po tym czasie max 2 tys obrotów i włącza się tryb awaryjny. Wymienione zostały:pompa wc z regulatorem, czujnik ciśnienia paliwa, pompa paliwowa, filtr paliwa. Doradzono mi, że to przez przepustnice , ale na odłączonej przepustnicy to samo, parę minut pojeździ i dupa blada.
P.S jeździłem na ruskiej 98 (na pewno 98 bo sam tankowałem) pomieszaną z polską od dłuższego czasu.
Wtryski? Komputer? Jak myślicie?
volve - 15-11-2013, 08:35
daron64 napisał/a: | Co do regulatora, to tez o nim wspominal, ale powiedzial, ze w tych cari, ktore robil, to byla zawsze pompa. |
Profesjonalna diagnoza Sprawdzenie regulatora to minuta roboty: ściagasz rurkę z pompy WC od powrotu do baku i sprawdzasz, czy podczas spadków ciśnienia, poniżej zadanego, pojawia się na zwrocie paliwo. Jeśli się pojawia, to znaczy, że regulator podcieka.
Skoro masz takie problemy, jakie masz to zacznij od sprawdzenia układu po stronie niskiej. Sprawdzić trzeba ciśnienie przed wejściem do pompy WC. Niestety tego na kompie się nie zobaczy, trzeba mieć specjalne przyłącze i manometr. Jak ciśnienie wporządku, to wymień filtrerki w pompie WC, koszt takiego filterka to ok. 25 zł w ASO.
chesy napisał/a: | Wtryski? Komputer? Jak myślicie? |
Ja myślę, że trzeba zacząć od sprawdzenia błędu, jaki się pojawia. Rocznik 98, więc zworka w ręke, wpinasz się na piny 1-4 i liczysz ilość błysków CE. Bo tak to możesz i całe auto wymienić.
Szczegóły jeśli chodzi o sprawdzanie błędów:
http://forum.mitsumaniaki...?t=1981&start=0
chesy - 16-11-2013, 00:21
12, 13, 25, 56 http://www.youtube.com/watch?v=pDh2I2ESRmk
daron64 - 19-11-2013, 18:27
Witam po przerwie.
Wczoraj odciagnalem cari do mechanika, cala droga na lince. Mechanik przed chwila dzwonil. Rozebral pompe i mowil, ze jest strasznie skorodowane, ze wzery sa tak mocne, ze nie ma co ratowac. Filterki czyste, cisnienie do pompy wc ok, regulator sprawny. Rzut okiem na allegro..dramat..nie ma nic ponizej 4stow..
@up
Co tam kolego z Twoja cari? Znalazles jakiegos fachmana w koncu w tym elblagu?
chesy - 19-11-2013, 23:27
[edit] - zapraszam do działu sprzedam
Budrys - 20-11-2013, 07:48
Błędy 12, 13, 25 są następstwem błędu 56. Ja tak miałem i traciłem czas na grzebanie przy przepływce. Zrób z pompą i po resecie błędy nie wyskoczą.
daron64 - 21-11-2013, 18:09
@chesy
Odezwij sie na pw, wyslalem Ci wiadomosc
[ Dodano: 01-12-2013, 08:58 ]
Witam po kolejnej przerwie.
Sprawa wyglada teraz nastepujaco-zamowilem pompe(na allegro, nigdzie w okolicy oczywiscie nie bylo). Dalem 450zl + wysylka. Paczka przyszla z okolic Zielonej Gory, od sprzedawcy, ktory ma same pozytywy, sa niby dwa tygodnie gwary rozruchowej. Mechanik zalozyl pompe-jeszcze gorzej niz na starej, nawet auto odpalic nie chcialo, a jak odpalilo, to zaraz gaslo. Wyjal ja i przedmuchal i dzwonil do mnie, ze narazie chodzi i ze pojezdzi nia troche i zobaczy co i jak. Po godzinie dzwoni, ze jednak dupa, ze jak troche pochodzil to powtorka z rozrywki. Podjechalem do niego, odpalil auto-chodzi normalnie..Cisnienie na pompie w baku w granicac 3,5-3,9 i ani drgnelo. Cisnienie na pompie wc 4.8-5.0, przy dodawaniu gazu skakalo do 5,7-5,8. Chodzil tak ze 20minut moze, cisnienie caly czas takie jak wyzej. No to trzeba sie przejechac-z placu nawet do asfaltu nie dojechalem. Samochod nie mogl utrzymac obrotow, dusil sie, obroty falowaly itd itp, czyli w zasadzie analogicznie jak przedtem. Mechanik mowi, ze wedlug niego pompa. Podawal przyklad jak jego kuzyn mial gdi, dzialo sie to samo, kupil jedna pompe-nie pomoglo, kupil druga pompe-pomoglo. Potem po jakims czasie sprzedawal auto na czesci i srzedal pompe komus-u tej osoby juz nie chodzila.
Czy moze cos jeszcze, nie liczac pompy, powodowac te objawy? Az mi sie odechciewa wszystkiego jak pomysle o uzeraniu sie ze sprzedawca z wyegzekwowaniem gwarancji.
Pablinho1990 - 05-12-2013, 20:00
Witam w koncu uporalem sie z problemem (po miesiacu czasu) do wymiany mialem pompe znajdujaca sie w zborniku(dzialala ale sie zacinala) a glowna przyczyna problemu byla instalacja elektryczna wzdloz samochodu od strony kierowcy(nie wiem dokladnie od czego bo ja tego nie robilem bylo jakies zwarcie czy cos w tym stylu i calkowicie odcinalo paliwo), wiec nie szukajac wiatru w polu elektromechanik wymienil mi cala instalacje i wyciagnal alarm(podobno byl jakos niewlasciwie zalozony) i wszystko smiga wiec mozesz tez isc tym tropem :)Niepotrzebnie wymienialem pompe wc ale coz trudno calosc juz liczac z ta pompa 750 zł mnie wyniosla ...
pozdrawiam
volve - 05-12-2013, 20:40
Daron od kogo kupowałeś tę pompę ? Tzn. podaj jakiś namiar na allegro na tego gościa...
daron64 - 06-12-2013, 10:35
Witam, jest to uzytkownik http://allegro.pl/show_user.php?uid=5989265
W rozmowie telefonicznej powiedzial, ze nie ma problemu, ze skoro nie dziala, to zebym odeslal i jak dojdzie do niego to przeleje pieniadze - bez kosztow wysylki, ale juz nie chcialem sie spierac z kolesiem z drugiego konca Polski, uznalem, ze lepeiej byc 5dych w plecy na wysylce w dwie str, niz 450zl na pompie, bo pod byle pretekstem nie uzna swojej gwary.
Co do mojej Cari, to idzie na czesci. Jestem w trakcie szukania auta i najprawdopodobniej bedzie to s40, wiec mozna powiedziec, ze daleko nie uciekne. Troche jej mi szkoda, ale mam jeszcze pare powazniejszych wymian do zrobienia i wszystko razem z pompa daloby sume dosc duza jak na wartosc rynkowa auta(ktore nie jest w jakiejs rewelacyjnej kondycji). Zostawie sobie felgi, jesli kupie volvo, bo na wiosne wrzucilem 16" z nowymi oponami, zimowki nowe na stalowkach, wydech koncowy musze zobaczyc czy podejdzie, bo cichego remusa z kwasowki zalowyzlem, to zal
bartek_fc - 06-12-2013, 11:12
Szkoda , szkoda, no ale kazda Cari musi odejsc, nie wiem co bedzie jak nadejdzie mojej czas
Co do wydechu to powinien pasowac ja mam koncowy od S40 wlasnie.
daron64 - 06-12-2013, 18:54
Byloby milo jakby podpasowal. Co do Cari to jak ogladalismy ja z ojcem przed kupnem to powiedzial, jak sie okazalo proroczo - pojezdzisz ze dwa lata i na zlom Niemniej szkoda, bo to moj pierwszy calkowicie "tylko moj" samochod.
|
|
|