To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - [II 2.0 DID] Problemy z wycieraczką w moim miśku

Bosy - 17-04-2016, 17:53

To też sprawdziłem, jest ok
przypuszczam że gdzieś w napędzie jest luz, tylko gdzie i jak go zlikwidować ?????

[ Dodano: 17-04-2016, 17:56 ]
Ramiona wycieraczek miedzy sobą luzu żadnego nie mają, jeśli jest to gdzieś głębiej. nie wiem jak jest zbudowany mechanizm bo go nie widać z zewnątrz :(

Bizi78 - 17-04-2016, 19:33

Tutaj masz schemat mechanizmu:
http://mmc-autoelectric.o...6832AB00ENG.pdf

Aleksander1965 - 17-04-2016, 19:42

Przerabiałem temat.W moim przypadku podczas jazdy uderzały o słupek karoserii samochodu.Kupiłem na Allegro używany mechanizm wycieraczek i wymieniłem tulejki teflonowe na których pracują ramiona, działają one na zasadzie stawu kolanowego u człowieka. To one się wyrabiają i cały mechanizm pracuje z luzem.Po tej operacji wszytko jest ok. Same tulejki nie występują jako wymienna cześć można jedynie w serwisie kupić same ramiona ale koszt jest wysoki.
hucker - 18-04-2016, 13:01

Aleksander1965 napisał/a:
Przerabiałem temat.W moim przypadku podczas jazdy uderzały o słupek karoserii samochodu.Kupiłem na Allegro używany mechanizm wycieraczek i wymieniłem tulejki teflonowe na których pracują ramiona, działają one na zasadzie stawu kolanowego u człowieka. To one się wyrabiają i cały mechanizm pracuje z luzem.Po tej operacji wszytko jest ok. Same tulejki nie występują jako wymienna cześć można jedynie w serwisie kupić same ramiona ale koszt jest wysoki.

Też mam wyrobione jedno gniazdo teflonowe ,morze byś zechciał odsprzedać?

Aleksander1965 - 18-04-2016, 18:31

[quote="hucker"]
Aleksander1965 napisał/a:

Też mam wyrobione jedno gniazdo teflonowe ,morze byś zachciało odsprzedać?[/quotespra

sprawdze,czy mam jeszcze w zapasie sprawne czy wymieniłem wszystkie na nowe jeśli będzie to ok w innym przypadku będziesz musiał kupić na aukcji cały mechanizm ja płaciłem 120 zł szukałem z jak najnowszego rocznika