To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - Zaślepka zderzaka

pablodc - 01-06-2009, 15:24

Dziś dzwoniłem do ASO w Krakowie, krzyknęli 255pln i że nie będzie lakierowana...
xor - 01-06-2009, 16:24

z rok temu kupowałem, koło 210, polakierowana pod kolor nadwozia
Anonymous - 01-06-2009, 19:03

A nie ma takiej opcji, żeby ktoś kto się zajmuje zawodowo "plastikami", mógł wziąć jeden jako szablon, a potem odlać kopie? Wiem, że są osoby na tym forum, którym nie jest to obce. Robiona już była osłona silnika, siakieś spojlery i zderzaki, więc myślę, że z "ząbkiem" byłby naprawdę mały kłopot. Nawet gdyby ten "ząb" miał kosztować 100zł to bym kupił.
zuku3210 - 01-06-2009, 22:28

Wożę w bagażniku podobną zaślepke, poprzedni właściciel miał zderzak od Avance a teraz jest normalny. Nie jestem pewien czy jest od SE czy tego Avance i czy pasują wogóle zamiennie do siebie te zaślepki??
Anonymous - 02-06-2009, 00:02

Z tego co moim kiepskim okiem zauważyłem, to raczej nie pasuje... :/ Avance ma troszkę węższą... Ale dzięki. Może ktoś będzie zainteresowany.
Anonymous - 02-06-2009, 01:46

definitywnie nie pasuja od SE do AVANCE i vice versa.
seba77 - 02-06-2009, 10:58

Mi też brakuje tej zaslepki :rolleyes: jedyne wyjscie zeby nie płacic ponad 200 za kawałek plastiku to dorobic sobie cos w te miejsce.Bo na allegro szukałem i nic nie znalazłem :doubt:
Owczar - 02-06-2009, 12:23

Panowie, a może pomysł z zamówieniem tej zaślepki nie jest wcale taki głupi. A może nawet samemu dorobić? Trochę żywicy i włókna by wystarczyło, tylko trzeba najpierw zrobić formę. Potem tylko pomalować, ale z tym to też nie problem, można dorobić lakier i nabiją go do sprayu pod wysokim cisnieniem i śmiało można pomalować.
Krzyzak - 02-06-2009, 12:27

a pamietacie akcje z oslona pod silnik? - Akbi sprzedal tego multum w 3miescie, wiec moze zrobcie taka sama akcje z ta zaslepka
na pewno wyjdzie korzystniej niz z ASO - pozostaje kwestia pomalowania, ale to mozna we wlasnym zakresie

Anonymous - 02-06-2009, 14:44

Podejrzewam, że chętnych na tego typu "gadżet" by się znalazło wielu. Można by potem to sprzedawać na allegro... Koszt produkcji nie powinien być wielki.
Owczar - 02-06-2009, 14:46

Dokładnie, z tego co widzę to jest jak biały kruk, zresztą jak inne elementy przodu do Avance i SE. Największy koszt byłby z formą, ale raczej nie powinno być tragedii. Może ta firma która robiła płyty by się podjęła?
xor - 02-06-2009, 17:22

kiedys już temat był, sprawdzałem kilka opcji, z plastiku - horrendalne ceny - matryca potrzebna, koszt wykonania ponad 10k...
Testowałem z włóknem szklanym, znajomy pracował w branży - kiepskie wyszło.
Olałem temat, kupiłem w aso.

Wcale ta zaslepka nie ma tak banalnego kształtu jakby się mogło wydawać. plus mocowania jakoś by trzeba rozwiazać...

Anonymous - 02-06-2009, 18:13

Owczar napisał/a:
Może ta firma która robiła płyty by się podjęła?
jakosc wykonania plyt pod silnik( mam na mysli oszlifowanie krawedzi ) moim zdaniem nie jest super rewelacyjna a ten element musialby byc idealny poniewaz jest na wierzchu dlatego juz kiedys pisalem ze ta firma akurat nie nadaje sie zbytnio do produkcji tego elementu
batman - 02-06-2009, 22:04

Jeśli mogę sie wtrącić w temat. ileż to roboty wziąść kawałek blachy 1,5mm-2mm grubości,wymierzyć element i wygiąć go na blacie od szafki (tam gdzie jest zaoblenie blatu) Zostaje lakiernik który wezmie ze 40 zł-przynajmniej w moim przypadku i baaaaaaa... oto efekt http://www.fotosik.pl/pok...a3634b5882.html
Nail_s - 15-07-2009, 10:22

Panowie, kto z Was może załatwić taką zaślepkę w ASO jak najtaniej? Bo szukam już od 3 miesięcy bez pozytywnych rezultatów... :( W Gdyni w ASO wołaja 260zł, ale 200 mogłbym dać, ale ponad tą kwotę to już przegięcie...

Dopisano 16.07.2009r.:
Czy może mi ktoś doradzić, czy zaślepka od wersji Avance NA PEWNO nie pasuje do wersji Sport? A może ma ktoś takową do sprzedania? Byłbym BARDZO zainteresowany :)