To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Ogólne - [Cari 1.6] Wymiana głośników. Co polecacie ?

Bizi78 - 26-10-2014, 11:20

dexter1992 napisał/a:
Panowie jak wygłuszam drzwi przednie odrywać tą folię oryginalną czy na nią nakleić ?

Wygłuszenie kleisz do blachy :wink: .

dexter1992 - 26-10-2014, 11:49

Ale tylko stronę od tapicerki czy od wewnątrz tam też obkleić ?
Bizi78 - 26-10-2014, 17:46

Od wewnątrz i od strony tapicerki.
Dodatkowo najlepiej zaślepić wcześniej wszelakie otwory w drzwiach.
Tutaj masz fotki z wygłuszania przez MM:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=81691

rasiak1980 - 26-10-2014, 17:48

Możesz kupić dedykowaną do tego celu okleine ale są też takie okleiny bitumiczne do uszczelniania dachu jest to folia aluminiowa warstwa bitumiczna i zabezpieczająca folia która się odrywa przed naklejeniem ja tego użyłem do wyklejenia wnętrza drzwi za samymi głośnikami użyłem dedykowanej do tego celu foli Vibe która która generalnie nie różni się od tej foli aluminiowej do celów budowlanych oprócz ceny oryginalna folie polietylenową odrywasz i wyklejasz w środku całe drzwi później jak już wykleisz całe drzwi od środka, zaczynasz obklejac z zewnątrz zaklejając wszystkie te większe otwory, na koniec dobrze jest krawędzie boczkow drzwi obkleic taśmą 3M, taka specjalną taśmą pressure sensitive tape skleja to panel z drzwiami żeby nie furczało a nie jest to polaczenie trwałe także w razie problemów idzie zdemontować cały panel, z wyklejaniem jest trochę zabawy mi to zajęło całe popołudnie dodatkowo warto zaopatrzyć się w jakaś benzynę ekstrakcyjna do odtluszczenia i wymycia paneli przed wyklejaniem no i kilka par rękawiczek gumowych , no i zapomniałem o plastrach na skaleczenia i obtarcia :finga: chyba że to tylko ja miałem problemy z racji wielkości moich "rączek" powodzenia