To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Lewarek - podnośnik.

tyku - 31-10-2016, 20:12

Pewnie tak, ale trzeba wymyślić wersję z najechaniem na jakąś przeszkodę. :roll:
mxostry - 03-11-2016, 11:37

Koledzy dziękuje za odpowiedzi , dziś byłem u najlepszego blacharza w moim mieście i powiedział ze to drobiazg i ze nie pękła blacha , powiedział tez ze może mi to ogarnąć w 2 dni za Ok 300 - Max 350 złotych , i tak sie zastanawiam czy jak mu dam to zrobić ( koszt groszowy a nie stracę zniżek AC ) to w Aso nie beda sie czepiać ze gwarancje moge stracić na perforacje nadwozia , co o tym myślicie koledzy
tyku - 03-11-2016, 11:49

mxostry napisał/a:
powiedział ze to drobiazg i ze nie pękła blacha
W takim razie, co się stało :?:
Naprawa w ASO tylko z AC. :wink:
mxostry napisał/a:
to w Aso nie beda sie czepiać ze gwarancje moge stracić na perforacje nadwozia
Ma tak zrobić, żeby nie było śladu. ASO nie będzie wiedziało i po sprawie. :P
mxostry - 03-11-2016, 12:32

Mowi ze tylko sie wgniotla i ze niby zrobi tak ze śladu nie bedzie , szkoda zniżek tracić
tyku - 03-11-2016, 12:37

mxostry napisał/a:
Mowi ze tylko sie wgniotla
A ja widzę rozerwaną blachę. :roll:
mxostry - 03-11-2016, 13:06

Jeśli chodzi ci o te najdłuższa rysę to jest to pęknięty podkład antykorozyjny a pod spodem blacha jest cała
tyku - 03-11-2016, 13:26

mxostry napisał/a:
te najdłuższa rysę to jest to pęknięty podkład antykorozyjny a pod spodem blacha jest cała
Jak blacha cała, to te 300 zł trochę dużo za kosmetykę podwozia. :wink:
marcink - 03-11-2016, 15:17

mxostry napisał/a:
gwarancje moge stracić na perforacje nadwozia , co o tym myślicie koledzy

Ta gwarancja na perforację może nie jest lipą, ale jej warunki sprawiają, że powinna się nazywać:
"Gwarancja na to, że w okresie pomiędzy przeglądami nadwozia (min. raz do roku) rdza nie wyżre ci (uwaga: słowo klucz) dziury na wylot w nadwoziu. Jeśli tak się stanie - naprawiamy to na nasz koszt! Ale.. musisz zlecać nam przeglądy blacharki (dodatkowo płatne) nieprzerwanie, przez cały okres eksploatacji auta, a także wszelkie znalezione przez nas zaczątki korozji bezzwłocznie naprawiać na swój koszt. W przeciwnym wypadku tracisz gwarancję."

Także więcej wydasz sumarycznie na te przeglądy niż ew. naprawę, która prawdopodobnie i tak nie będzie potrzebna.

Osobiście zlecam przeglądy blacharki, ale nie ze względu na gwarancję. Mechanik wie gdzie zajrzeć + ma podnośnik, a im wcześniej się dowiem, że gdzieś wkrada się ruda, tym szybciej i taniej uporam się z problemem.

mxostry - 09-11-2016, 22:24

Koledzy nie wiem czy ktoś zainteresowany tym jest ale odebrałem dziś lancerka i tak jak wcześniej mówiłem co sie okazało blacha szczęście w nieszczęściu nie pękła , dorobili takie uchwyty aby nic nie młotkowac i sprasowali wgniotka tak ze śladu nie ma , poza tym zabezpieczyli antykorozja koszt miał wyniesc 300 ale wyniósł 250 bardzo dziękuje wszystkim za zainteresowanie i pomoc , pozdrawiam serdecznie
Haek - 17-04-2017, 15:14
Temat postu: [CY2A 1.5] Podnoszenie Lancera
Heja,
uskuteczniał ktoś podnoszenie Lancera lewarkiem za "mocowanie" pod komorą silnika?
Znalazłem w serwisówce schemat według którego można. Ale mam małe obawy, bo to jest na pewno serwisówka od innej wersji silnikowej (więc i mocowania w komorze mogą być inne).