To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - PO WYMIANIE ZAWIECHY KONTEKST TRZESZCZENIA

Aleksander1965 - 27-02-2015, 09:31

Rozmawiałem dzisiaj z serwisem mitsu w Opolu i tam poinformowali mnie,że amorki sa olejowe.Nadto udałem sie na wycieczke po Opolskich salonach samochodowych gdzie dla przykłady w Fordzie Kuga też są stosowane amory olejowe ta sama sytuacja dotyczy Nissana

[ Dodano: 27-02-2015, 09:34 ]
Rozmawiałem dzisiaj z serwisem mitsu w Opolu i tam poinformowali mnie,że amorki sa olejowe.Nadto udałem sie na wycieczkę po Opolskich salonach samochodowych gdzie dla przykłady w Fordzie Kuga też są stosowane amory olejowe ta sama sytuacja dotyczy Nissana.W zamiennikach do Outla olejowe nie występują.

rezon - 27-02-2015, 09:37

bonito napisał/a:
u mnie trzeszczą na progach wszystkie samochody
mnie na razie Superb (90kkm) nie trzeszczy, wczoraj jeździłem pięcioletnim Paskiem o przebiegu ponad 400kkm (ori turbina, silnik - tylko po wymianie sprzęgła i dwumasy :shock: ) słychać było wyraźnie luz tylnego lewego amorka i luźną półkę, ale też nie trzeszczał. SX4 jak tylko poniżej 0 to trzeszczy. Chyba Japończycy mają jakieś ciepłolubne gumy ;)
Aleksander1965 - 27-02-2015, 11:47

rezon napisał/a:
bonito napisał/a:
u mnie trzeszczą na progach wszystkie samochody
mnie na razie Superb (90kkm) nie trzeszczy, wczoraj jeździłem pięcioletnim Paskiem o przebiegu ponad 400kkm (ori turbina, silnik - tylko po wymianie sprzęgła i dwumasy :shock: ) słychać było wyraźnie luz tylnego lewego amorka i luźną półkę, ale też nie trzeszczał. SX4 jak tylko poniżej 0 to trzeszczy. Chyba Japończycy mają jakieś ciepłolubne gumy ;)

Ja w desperacji powymieniałem praktycznie wszystko czyli amorki,łączniki stabilizatora,gumy stabilizatora oraz ntuleje gumowe na wahaczach i jak na ten moment jest cicho nawet przy niskich temp.takich jakie mamy teraz.

Hubeeert - 27-02-2015, 11:54

Aleksander1965 napisał/a:
Rozmawiałem dzisiaj z serwisem mitsu w Opolu i tam poinformowali mnie,że amorki sa olejowe.

Gazowo-olejowe. Olejowych nie stosuje się już w nowych samochodach (o ile mi wiadomo oczywiście :) )

Aleksander1965 - 27-02-2015, 11:59

Hubeeert napisał/a:
Rozmawiałem dzisiaj z serwisem mitsu w Opolu i tam poinformowali mnie,że amorki sa olejowe.

Gazowo-olejowe. Olejowych nie stosuje się już w nowych samochodach (o ile mi wiadomo oczywiście :) )

Mnie powiedziano w salonach Forda i Nissana zupełnie coś innego...

Hubeeert - 27-02-2015, 12:02

Aleksander1965 tak czy inaczej do Twojego Mitsubishi wszystkie dostępne zamienniki są gazowo - olejowe.
Aleksander1965 - 27-02-2015, 12:43

Hubeeert napisał/a:
Aleksander1965 tak czy inaczej do Twojego Mitsubishi wszystkie dostępne zamienniki są gazowo - olejowe.

Zgadza się ... W serwisie Mitsu za jednego krzyknęli 760 zeta

Hubeeert - 27-02-2015, 13:05

W tej cenie masz 2 zamienniki z KYB (najdroższe) i jeszcze reszta zostanie.
Aleksander1965 - 27-02-2015, 13:12

Hubeeert napisał/a:

Wiec za cene dwóch amorów z Salonu mam cały remoncik zawiechy i jeszcze mi zostało

Hubeeert - 27-02-2015, 13:14

A w ASO też dostałbyś KYB tyle, że w pudełku z napisem Mitsubishi.
mitsu00 - 27-02-2015, 15:52

Hubeeert napisał/a:

Wiec za cene dwóch amorów z Salonu mam cały remoncik zawiechy i jeszcze mi zostało

Widze ze powoli za zaczynasz sie uswiadamiac co do polityki cenowej czesci zamiennych w MMC? :mrgreen: :mrgreen:
Przykladowo 1 tarcza hamulcowa w ASO: 550zl. Ja za 600zl nabylem komplet tarcz i klockow na obie osie i przejechalem na nich 50 kkm zanim przednie klocki poszly do wymiany. Tarcze przejechaly nastepne 40kkm.

Aleksander1965 - 27-02-2015, 16:43

mitsu00 napisał/a:
Hubeeert napisał/a:

Widze ze powoli za zaczynasz sie uswiadamiac co do polityki cenowej czesci zamiennych w MMC? :mrgreen: :mrgreen:
Przykladowo 1 tarcza hamulcowa w ASO: 550zl. Ja za 600zl nabylem komplet tarcz i klockow na obie osie i przejechalem na nich 50 kkm zanim przednie klocki poszly do wymiany. Tarcze przejechaly nastepne 40kkm.

Śwadomośc polityki cenowej Mitsu mam od dawna ostatnio nawet właściciel serwisu w Rybniku zapytał mnie dlaczego nie chce serwisować swojego pojazdu u nich.Odpowiedziałem,że zrobiłbym to z ogromną przyjemnością lecz przedstawiając porównanie cen TYCH SAMYCH MATERIAŁÓW EKSPLOATACYJNYCH kupionych po za salonem i u nich powstała Przepaść cenowa!!! PAn wzruszył ramionami i z przekąsem odpowiedział,że nie sa w stanie nic zrobić.Taką politykę cenowa narzuca im Mitsubischi.

Hubeeert - 27-02-2015, 17:30

Taką politykę cenowa narzuca im Mitsubischi.

A dokładnie MMC Europe.

Komandor - 27-02-2015, 19:06

Nawet podczas gwarancji jezdzilem do ASO z własnymi "materialami eksploatacyjnymi"...
Hubeeert - 28-02-2015, 18:09

Przynajmniej nie płaciłeś 98/112 zł za 1 litr oleju castrol, który poza smarowaniem silnika osadza w nim również nagary :P