Off Topic - Pendolino
krzychu - 01-08-2015, 00:05
mkm - ja gdzieś widziałem, że na głównych trasach było > 60%. Na mniej uczęszczanych >30%. Ale nie wiem z kiedy i nie mogę tego znaleźć. Moim zdaniem jak na 5 miesiąc? OK. Poczekamy obróci się rok będzie wiadomo. Ale ilość pasażerów to jest jedna rzecz. Rentowność jest ważniejsza bo mówi o sensowności inwestycji.
mkm - 01-08-2015, 00:15
krzychu, ale w tym przypadku nie można mówić o "sensowności" tylko "konieczności".
Ja się cieszę, że mamy nowoczesne pociągi, ale szlag mnie trafia jak pomyślę, że nie mają gdzie jechać.
Nie wiem gdzie czytałem, że te pociągi (osiągające duże prędkości) stworzone są do tego, żeby rozpędzić się do prędkości 200km/h i utrzymywać stałą prędkość.
Wtedy są opłacalne.
U nas nie dość, że nie rozpędzają się do takich prędkości to jeszcze cały czas muszą hamować, a to powoduje wzrost kosztów kilometra, a także przyspiesza zużycie samego składu.
krzychu - 01-08-2015, 08:20
mkm - no ale tak na logikę jak mogą być stworzone i opłacalne tylko przy wysokich prędkościach? Znaczy przy mniejszych zużywają więcej prądu? Jakoś się to kupy nie trzyma... Wyjaśnij mi bo nie rozumiem. To samo z hamowaniem. Przecież taki pociąg pewnie nie zużywa materiałów ciernych aby zwolnić z dużej prędkości w normalnych warunkach? Więc co się ma zużywać? Pociąg jest zrobiony tak żeby przetrwać kilkanaście lat stałej eksploatacji...
A czemu hamować? Masz jakieś dane? Jechałeś? Bo tak z danych wynika, że na trasie Sosnowiec -> Warszawa czy Kraków -> Warszawa to średnia prędkość wynosi > 120km/h.... A musi się jeszcze zatrzymać w na 1-2 stacjach... Jak patrze jak średnia prędkość bardzo szybciutko spada jak tylko na chwilę się zatrzymasz/zwolnisz to moim zdaniem na pewno często nie hamują. Zresztą z 10 lat temu na głównych magistralach jak się wsiadło w IC to jak się rozpędził w Katowicach to hamował w Warszawie....
Nie ma gdzie jechać? No jakoś jeździ na głównych trasach. Mają chyba otwierać nitkę do Bielska oraz Rzeszowa. Nie wszystko na raz... Pomału...
mjsystem - 01-08-2015, 08:25
A teraz bardzo proszę moderatora o utworzenie tematu "Pendolino" i przeniesienie wątku doń.
A nie, nie ma moderatora... zapomniałem...
robertdg - 01-08-2015, 18:49
krzychu napisał/a: | że na trasie Sosnowiec -> Warszawa czy Kraków -> Warszawa to średnia prędkość wynosi > 120km/h.... |
Różnica w czasie przejazdu trasy katowice-warszawa między expresem a pendolino to 17minut, tylko lub aż
mjsystem - 01-08-2015, 20:57
robertdg napisał/a: | Różnica w czasie przejazdu trasy katowice-warszawa między expresem a pendolino to 17minut, | Nie chodzi o 17 minut. Chodzi o ten śliczny nosek
marcink - 01-08-2015, 23:25
Od początku roku śmigam pendolino do stolicy, a czasem się zdarzy i do trójmiasta. Czasy przejazdu nie różnią się znacząco, natomiast komfort foteli - ja nie mogę wysiedzieć w eic 2,5h bez bólu w lędźwiac, w eip można bez problemu wysiedzieć i te niecałe 6h do sopotu (teraz już ta podróż zajmuje jedyne 5,5h). Czy przepłacono, czy nie - jako pasażer cieszę się, że mogę korzystać, gdyby nie ostatnie remonty i nowy tabor to prawdopodobnie nie przeprosiłbym się z koleją i śmigał autem lub latał. Podejrzewam, że takich osób może być więcej.
mjsystem - 02-08-2015, 08:48
marcink napisał/a: | natomiast komfort foteli - ja nie mogę wysiedzieć w eic 2,5h bez bólu w lędźwiac, w eip można bez problemu wysiedzieć i | A widzisz, to jest argument. Ogólnie chyba jest lepiej, ciszej i wygodniej?
i9i - 02-08-2015, 13:03
mjsystem napisał/a: | A widzisz, to jest argument. Ogólnie chyba jest lepiej, ciszej i wygodniej? | Co można było osiągnąć kupując nowe wagony klasy premium za część kwoty jaką wydano na całe pociągi i podoczepiać do EIC po kilka.
krzychu napisał/a: | Nie wszystko na raz... Pomału... | To jest sensowny argument, tylko czemu od razu kupować superpociąg gdy przyda się dopiero za 10 lat jak wyremontują linie pod duże prędkości?
krzychu - 02-08-2015, 16:32
i9i napisał/a: | To jest sensowny argument, tylko czemu od razu kupować superpociąg gdy przyda się dopiero za 10 lat jak wyremontują linie pod duże prędkości? |
No cóż jak patrzę na niektóre samochody pod blokiem, a cenę mieszkań w tym bloku to mnie to nie dziwi... Tacy już jesteśmy. Wiesz cokolwiek by nie kupili to i tak by ktoś powiedział, że on by to zrobił lepiej. Nie zauważyłeś tego?
Nawet jak otwierają autostrady za darmocha to i tak niektórzy mówią, że źle:
http://forum.mitsumaniaki...1411468#1411468
Jak widzisz, cokolwiek by nie zrobić to ktoś i tak weźmie kamień do ręki.
mjsystem - 02-08-2015, 16:54
i9i napisał/a: |
mjsystem napisał/a:
A widzisz, to jest argument. Ogólnie chyba jest lepiej, ciszej i wygodniej?
Co można było osiągnąć kupując nowe wagony klasy premium za część kwoty jaką wydano na całe pociągi i podoczepiać do EIC po kilka. | Nie byłoby prestiżu i darmowej reklamy. Podobnie było z Concordami. Nieopłacalne a jednak
i9i napisał/a: |
krzychu napisał/a:
Nie wszystko na raz... Pomału...
To jest sensowny argument, tylko czemu od razu kupować superpociąg gdy przyda się dopiero za 10 lat jak wyremontują linie pod duże prędkości? | Na tej zasadzie mamy również samochody z prędkościami max. do 250 km/h, a autostrady do 140 km/h.
krzychu napisał/a: | Jak widzisz, cokolwiek by nie zrobić to ktoś i tak weźmie kamień do ręki. | Taki mamy naród. Przychodzi mi pewien cytat Piłsudskiego...
robertdg - 02-08-2015, 17:39
mjsystem napisał/a: | Podobnie było z Concordami. Nieopłacalne a jednak | Idea jednak funkcjonowała przez ponad 30lat, do czasu wypadku pod Paryżem to był najbezpieczniejszy "liniowiec", następnie WTC, ekologia itd przyczyniły się do szybkiego wycofania z uzytku.
mjsystem - 02-08-2015, 18:07
robertdg napisał/a: | mjsystem napisał/a:
Podobnie było z Concordami. Nieopłacalne a jednak
Idea jednak funkcjonowała przez ponad 30lat, | Bo liczył się prestiż i to było uzasadnienie ceny. Ludzie nie tylko to tolerowali ale też hołubili. Podobnie może być u nas z Pendolino. Przynajmniej na razie.
mkm - 02-08-2015, 19:02
krzychu napisał/a: |
Nawet jak otwierają autostrady za darmocha to i tak niektórzy mówią, że źle:
|
Pisz w swoim imieniu i zacznij wreszcie czytac ze zrozumieniem.
Gdzie jest "zła darmocha" w tym cytacie?
Cytat: | Taka ciekawostka. Wczoraj standardowo stałem prawie 20 minut na Sośnicy, za które musiałem zabulić, gdy w tym samym czasie na A1 wszyscy sobie śmigają za darmochę. Równość społeczna po platformowemu: Dajesz zarobić Kaszubom i Pomorzanom to jesteś cacy i możesz darmo jechać. |
Mnie to też irytuje, bo ten za ten "gest" płacimy z podatków i parafrazując słowa Pani Premier i rządu "niejeden żłobek za to możnaby wybudować"
[ Dodano: 02-08-2015, 19:08 ]
mjsystem, najważniejszy był czas - czas podróży!
[ Dodano: 02-08-2015, 19:17 ]
krzychu napisał/a: | mkm - no ale tak na logikę jak mogą być stworzone i opłacalne tylko przy wysokich prędkościach? |
Zanim zaczniesz zadawać pytania (ilośc pasków niestety ogranicza mnie w określeniu ich poziomu) proszę Cie po raz kolejny - przynajmniej zapoznaj się z minimum, które przydałoby się do udziału w dyskusji.
krzychu - 02-08-2015, 20:29
mkm napisał/a: |
Gdzie jest "zła darmocha" w tym cytacie? |
Jak bym się starał i tak nie zrozumiesz.
mkm napisał/a: |
Zanim zaczniesz zadawać pytania (ilośc pasków niestety ogranicza mnie w określeniu ich poziomu) proszę Cie po raz kolejny - przynajmniej zapoznaj się z minimum, które przydałoby się do udziału w dyskusji. |
Nie będę sobie strzępił języka. Zastanawia mnie tylko jakie obelgi zdołałeś usunąć zanim odczytałem PW.
|
|
|