Nasze Miśki - Misiu-pysiu: Carisma 1.6 II HB
papamitsu - 11-09-2015, 09:43
jacek11, proste rozwiążania są najlepsze Sprawdzę, bo przyznam szczerze - nie wiem.
eremita, dziękuję.
papamitsu - 13-09-2015, 15:24
Dzisiejszy poranek nastroił pozytywnie. Znalazła się chwila na kilka parkingowych zdjęć.
ps. Ślady opon nie są od mojej Cari
Przepraszam, że samochód nie został do zdjęć wyczyszczony oraz za marną jakość - pstrykane telefonem.
Miłego oglądania
Wnętrze. Wersja Classic
Zegary i rzeczywisty przebieg (całkowity Cari i całkowity mój):
Średnie spalanie ?
Wcięło mi podświetlenie
MManiak - 13-09-2015, 15:34
No nareszcie doczekałem się zdjęć i powiem szczerze, że robi wrażenie. Jak na telefon, to bardzo ładne ujęcia. Cari wygląda naprawdę elegancko, ale na dobrych felgach byłoby na 5+. A jeśli chodzi o podświetlenie, to radę uważać przy wyjmowaniu konsoli. Łatwo połamać zaczepy.
papamitsu - 13-09-2015, 19:34
Dzięki bardzo Felgi będą, to tylko kwestia czasu
MManiak - 13-09-2015, 20:00
Ale powiem Ci, że nawet na tych kołpakach wygląda super. Po prostu są oryginalne i to musi dobrze wyglądać. Natomiast jedno co, to założyłbym elektryczne lusterka dla lepszego wyglądu (zawsze mi się te gałki kojarzyły z jakimś tanim Fiatem Seicento - nie ubliżając nikomu).
A mógłbyś zdradzić, jeśli to nie tajemnica ile kosztowała Cię wizyta w salonie autodetailingu?
I drugie pytanie, czy potrafiłbyś opisać, z jakim oporem pracuje u Ciebie pedał gazu? Ja mam tak, że mogę sobie swobodnie oprzeć nogę, chodzi bardzo sztywno, ale nie skokowo. Zastanawiam się czy tak powinno być.
papamitsu - 13-09-2015, 20:18
Elektryczne lusterka to cos czego mi brakuje (nie w kwestii wyglądu a wygody) i na co chętnie zwróciłbym uwagę (ostatnio ten "cicik" do korekty położenia został mi w ręku ) ale szczerze przyznam, że nie wiem czy to wiąże się wyłącznie z kupnem lusterek i przełącznika po lewej stronie kierownicy czy też niezbędne jest ciągnięcie przewodów po całym samochodzie.. Jeśli to druga opcja to.. raczej pozostanę przy ręcznym ustawianiu.
To nie był autodetailing z prawdziwego zdarzenia a porządne umycie, wypranie auta i przywrócenie go do stanu wizualnie określanego mianem "czysty". (szczegóły na poprzedniej stronie). Nie było korekty lakieru, nie było glinek, nie było polerki. Po prostu dobre i szczegółowe mycie.
Za cały dzień - ekipa pracowała od 11 do 18tej - 450zł. Chemia, woda, maszyny oczywiście wliczone.
Co do pedału gazu, przyznam, że nie zwracałem na to uwagi ale wydaje mi się, że aż takiego oporu nie ma. Sprawdzę w najbliższym czasie i dam Ci znać.
MManiak - 13-09-2015, 20:34
Dzięki wielkie. Co do lusterek to tak, jak mi się wydawało, wiązka jest w drzwiach, ale musiałem się upewnić, proszę: http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=92135 Tylko może być problem z kupnem elektrycznych lusterek w Twoim kolorze, ale myślę, że wystarczy kupić na szrocie wkłady, a wymiana nie powinna zająć długo.
Tak, czy inaczej widzę, że tam gdzie u mnie jest coś nie w porządku z blacharką, to u Ciebie jest wzorowo. Gratuluję jeszcze raz autka i czekam na ewentualne update-y tematu.
papamitsu - 13-09-2015, 20:41
Przez Ciebie teraz będę zbierał na lusterka Dzięki
drexvs - 13-09-2015, 20:49
TY TAk przy jarałaś tą kostkę ?
papamitsu - 13-09-2015, 20:57
Haha, jak wjeżdżałem na parking to już była - skorzystałem tylko skoro ktoś idealnie przygotował mi tło do sesji zdjęciowej
MManiak - 13-09-2015, 20:57
papamitsu napisał/a: | Przez Ciebie teraz będę zbierał na lusterka Dzięki | Ale za to jest to moim zdaniem jedna z najładniejszych Cari na forum, zatem musi wyglądać elegancko, a lusterka elektryczne to coś co miśki lubią najbardziej.
drexvs, przeczytaj dokładnie posta ze zdjęciami.
papamitsu - 13-09-2015, 21:02
MManiak napisał/a: | moim zdaniem jedna z najładniejszych Cari na forum |
Kłaniam się nisko i dziękuję za miłe słowa. Powiedziałbym, że po prostu jest.. fabryczna
MManiak napisał/a: | musi wyglądać elegancko |
Przydałaby się jeszcze lampka do czytania map i wymiana żarówek wewnątrz bo jest ciemno jak w..
No i zapewne jutro zamawiam JBL na przód a przód przełożę na tył..
MManiak - 13-09-2015, 21:09
papamitsu napisał/a: | po prostu jest.. fabryczna | Tak trzymaj i dbaj o nią, bo nowe Lancery nie mają już tego czegoś...
A jakie to JBL, tylko proszę nie sub Mam nadzieję, że dobrze wywnioskowałem, chodzi o głośniki? W razie pytań pisz śmiało. Zbudowałem w domu własnymi rękoma kolumny (nie na Tonsilach), więc służę pomocą. Co prawda o car audio wiem nie wiele, ale o parametrach głośników trochę wiedzy zaczerpnąłem. Zwróć uwagę na skuteczność [dB].
papamitsu - 13-09-2015, 21:15
Czytałem forum i skuszę się pewnie na GTO-6528S
Nie mają grać głośno tylko umiarkowanie czysto. W końcu grać będzie albo radio (odbierane drogą radiową) albo stratne MP3 (nawigacja ma opcję nadajnika więc odbieram przez oryginalne radio)
papamitsu - 14-09-2015, 14:32
W weekend ruszam w dłuższą drogę ale wyniki sprawdzenia stany płynów wymagaja działań:
1 - Płyn w układzie wspomagania kierownicy: DUŻO PONIŻEJ MINIMUM
2 - Olej silnikowy: OK
3 - Płyn hamulcowy: OK
4 - Płyn hydrauliczny sprzęgła: OK
5 - Płyn spryskiwacza: NIE WIDAĆ ABY COŚ BYŁO
6 - Płyn chłodzenia silnika: To się jakoś sprawdza i uzupełnia samemu czy wyłącznie w serwisie?
Jakiej firmy polecacie dokupić powyższe (1, 5) ?
|
|
|