To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Misiu-pysiu: Carisma 1.6 II HB

papamitsu - 11-09-2015, 09:43

jacek11, proste rozwiążania są najlepsze :) Sprawdzę, bo przyznam szczerze - nie wiem.
eremita, dziękuję. :)

papamitsu - 13-09-2015, 15:24

Dzisiejszy poranek nastroił pozytywnie. Znalazła się chwila na kilka parkingowych zdjęć.
ps. Ślady opon nie są od mojej Cari :D

Przepraszam, że samochód nie został do zdjęć wyczyszczony oraz za marną jakość - pstrykane telefonem.

Miłego oglądania :)

Wnętrze. Wersja Classic

Zegary i rzeczywisty przebieg (całkowity Cari i całkowity mój):

Średnie spalanie ? :D

Wcięło mi podświetlenie :(

MManiak - 13-09-2015, 15:34

No nareszcie doczekałem się zdjęć i powiem szczerze, że robi wrażenie. Jak na telefon, to bardzo ładne ujęcia. Cari wygląda naprawdę elegancko, ale na dobrych felgach byłoby na 5+. A jeśli chodzi o podświetlenie, to radę uważać przy wyjmowaniu konsoli. Łatwo połamać zaczepy.
papamitsu - 13-09-2015, 19:34

Dzięki bardzo :) Felgi będą, to tylko kwestia czasu :)
MManiak - 13-09-2015, 20:00

Ale powiem Ci, że nawet na tych kołpakach wygląda super. Po prostu są oryginalne i to musi dobrze wyglądać. Natomiast jedno co, to założyłbym elektryczne lusterka dla lepszego wyglądu (zawsze mi się te gałki kojarzyły z jakimś tanim Fiatem Seicento - nie ubliżając nikomu).

A mógłbyś zdradzić, jeśli to nie tajemnica ile kosztowała Cię wizyta w salonie autodetailingu?

I drugie pytanie, czy potrafiłbyś opisać, z jakim oporem pracuje u Ciebie pedał gazu? Ja mam tak, że mogę sobie swobodnie oprzeć nogę, chodzi bardzo sztywno, ale nie skokowo. Zastanawiam się czy tak powinno być. :?:

papamitsu - 13-09-2015, 20:18

Elektryczne lusterka to cos czego mi brakuje (nie w kwestii wyglądu a wygody) i na co chętnie zwróciłbym uwagę (ostatnio ten "cicik" do korekty położenia został mi w ręku :D ) ale szczerze przyznam, że nie wiem czy to wiąże się wyłącznie z kupnem lusterek i przełącznika po lewej stronie kierownicy czy też niezbędne jest ciągnięcie przewodów po całym samochodzie.. Jeśli to druga opcja to.. raczej pozostanę przy ręcznym ustawianiu.

To nie był autodetailing z prawdziwego zdarzenia a porządne umycie, wypranie auta i przywrócenie go do stanu wizualnie określanego mianem "czysty". (szczegóły na poprzedniej stronie). Nie było korekty lakieru, nie było glinek, nie było polerki. Po prostu dobre i szczegółowe mycie.
Za cały dzień - ekipa pracowała od 11 do 18tej - 450zł. Chemia, woda, maszyny oczywiście wliczone.

Co do pedału gazu, przyznam, że nie zwracałem na to uwagi ale wydaje mi się, że aż takiego oporu nie ma. Sprawdzę w najbliższym czasie i dam Ci znać.

MManiak - 13-09-2015, 20:34

Dzięki wielkie. :D Co do lusterek to tak, jak mi się wydawało, wiązka jest w drzwiach, ale musiałem się upewnić, proszę: http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=92135 Tylko może być problem z kupnem elektrycznych lusterek w Twoim kolorze, ale myślę, że wystarczy kupić na szrocie wkłady, a wymiana nie powinna zająć długo.

Tak, czy inaczej widzę, że tam gdzie u mnie jest coś nie w porządku z blacharką, to u Ciebie jest wzorowo. Gratuluję jeszcze raz autka i czekam na ewentualne update-y tematu.

papamitsu - 13-09-2015, 20:41

Przez Ciebie teraz będę zbierał na lusterka :D Dzięki :)
drexvs - 13-09-2015, 20:49

TY TAk przy jarałaś tą kostkę ? :D
papamitsu - 13-09-2015, 20:57

:mrgreen: Haha, jak wjeżdżałem na parking to już była - skorzystałem tylko skoro ktoś idealnie przygotował mi tło do sesji zdjęciowej :mrgreen:
MManiak - 13-09-2015, 20:57

papamitsu napisał/a:
Przez Ciebie teraz będę zbierał na lusterka :D Dzięki :)
:oops: Ale za to jest to moim zdaniem jedna z najładniejszych Cari na forum, zatem musi wyglądać elegancko, a lusterka elektryczne to coś co miśki lubią najbardziej. :mrgreen:

drexvs, przeczytaj dokładnie posta ze zdjęciami. :wink:

papamitsu - 13-09-2015, 21:02

MManiak napisał/a:
moim zdaniem jedna z najładniejszych Cari na forum

Kłaniam się nisko i dziękuję za miłe słowa. Powiedziałbym, że po prostu jest.. fabryczna :)

MManiak napisał/a:
musi wyglądać elegancko

Przydałaby się jeszcze lampka do czytania map i wymiana żarówek wewnątrz bo jest ciemno jak w..
No i zapewne jutro zamawiam JBL na przód a przód przełożę na tył..

MManiak - 13-09-2015, 21:09

papamitsu napisał/a:
po prostu jest.. fabryczna :)
Tak trzymaj :thumbright: i dbaj o nią, bo nowe Lancery nie mają już tego czegoś...

A jakie to JBL, tylko proszę nie sub #-o ](*,) Mam nadzieję, że dobrze wywnioskowałem, chodzi o głośniki? W razie pytań pisz śmiało. Zbudowałem w domu własnymi rękoma kolumny (nie na Tonsilach), więc służę pomocą. Co prawda o car audio wiem nie wiele, ale o parametrach głośników trochę wiedzy zaczerpnąłem. Zwróć uwagę na skuteczność [dB].

papamitsu - 13-09-2015, 21:15

Czytałem forum i skuszę się pewnie na GTO-6528S

Nie mają grać głośno tylko umiarkowanie czysto. W końcu grać będzie albo radio (odbierane drogą radiową) albo stratne MP3 (nawigacja ma opcję nadajnika więc odbieram przez oryginalne radio)

papamitsu - 14-09-2015, 14:32

W weekend ruszam w dłuższą drogę ale wyniki sprawdzenia stany płynów wymagaja działań:

1 - Płyn w układzie wspomagania kierownicy: DUŻO PONIŻEJ MINIMUM
2 - Olej silnikowy: OK
3 - Płyn hamulcowy: OK
4 - Płyn hydrauliczny sprzęgła: OK
5 - Płyn spryskiwacza: NIE WIDAĆ ABY COŚ BYŁO
6 - Płyn chłodzenia silnika: To się jakoś sprawdza i uzupełnia samemu czy wyłącznie w serwisie?

Jakiej firmy polecacie dokupić powyższe (1, 5) ?