To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Problemy techniczne - Schemat instalacji Carisma 97 1.9 Tdi

Anonymous - 10-11-2005, 00:16

endriu napisał/a:
Czy po wymontowaniu pojedynczego włącznika przeciwmgielnych jest wiązka do tych przednich (których nie ma)?

wiazka i kostka jest ta sama, pojedynczy wyjmujesz i wkladasz podwojny lub tak jak pisalem wczesniej przerabiasz pojedynczy na obsluge przednich halogenow, a na tylne robisz sobie jakis wlacznik (zostana ci kable). zaleta tego rozwiazania jest to ze na desce pojawia sie kontrolka i komp wie ze wlaczylo sie dodatkowe zrodlo zasilania i jesli trzeba podnosi obroty,jesli zrobisz to na zywca, po oddzielnej instalacji, tego nie bedzie. tylne swiatla mozna sobie poscic taka instalacja bo i tak ich sie praktycznie nie uzywa.

Matejko - 10-11-2005, 10:19

arturro napisał/a:
tylne swiatla mozna sobie poscic taka instalacja bo i tak ich sie praktycznie nie uzywa.

a jak sie uzywa to razem z przednimi, wiec obroty juz sa podniesione :D

Anonymous - 10-11-2005, 16:40

Dzięki wielkie Panowie !!!
Przystępuje do pracy, ale będę szukał tego podwójnego włącznika (może ktoś ma zbędny lub namiar???) na allegro nima...
Pozdo...

Chooper - 10-11-2005, 23:17

popytaj na allegro tych co mają Carismy na części w całych autach...jest takich kilku.
poprzyglądaj się, jak któraś ma halogenki, to ma i podwójny włącznik..

ewentualnie jeszcze tu zakręć:
(0-42) 671-54-45
0-602262653

ale ostrzegam...ceny mają zabójcze, aczkolwiek może tu akurat sie uda, ewentualnie pytaj Rafała ze szczecina co by w Xedosie poszukał

luk_szc - 10-11-2005, 23:32

Śmigaj na Strażacką tam ja kupiłem taki włącznik za 5 PLN i dywanik do bagarka za 50 PLN (servis 600 PLN)
Chooper - 11-11-2005, 00:03

luk_szc napisał/a:
ja kupiłem taki włącznik za 5 PLN

podwójny pasujący w miejsce fabrycznego ????????????????

kutwa, to taniej niż ja kupowąłem w elektrycznym za zwykły, który świeci diodą, gdy jest włączony,jak potrzebowałem do czegoś...

Co tak tanio?

luk_szc - 11-11-2005, 13:16

To był Miś dawca organów ori dwuprzyciskowy . Tylko, że oni coś na cenach cenach się nie znają :shock: jak za przełącznik kosztujący w servisie ok 500 PLN chcieli 5 PLN natomiast za rygiel bagarznika w servisie ok 60 PLN to oni chciali 50 PLN coś im się czasami niezgadza
Hubeeert - 11-11-2005, 13:25

Popyt i podaż Łukasz - to rządzi cenami.
luk_szc - 11-11-2005, 13:37

No niby tak , ale mogliby mieć ustalone jakieś stawki np. 1/2 lub 1/4 ceny rynkowej a tak to sobie z czapki ceny wyciąga ( może to i dobrze )

[ Dodano: Pią Lis 11, 2005 5:35 pm ]
Co do przełącznika pojedynczego (tzn spięte w jeden tylne i przednie przeciwmgielne) - czy tylnego światełka przeciwmgielnego nie używa się na trochę odmiennych zasadach niż przednich ?

Anonymous - 13-11-2005, 17:01

luk_szc napisał/a:
Co do przełącznika pojedynczego (tzn spięte w jeden tylne i przednie przeciwmgielne) - czy tylnego światełka przeciwmgielnego nie używa się na trochę odmiennych zasadach niż przednich ?

a kto napisal ze tylne trzeba spiac razem z przednimi, sa dwie opcje:
1. same przednie (tylne na oddzielnym wlaczniku bo sa zadko uzywane)
2. przednie i tylne na tym samym wlaczniku (wg mnie bezsensu).

co do roznicy uzywania przednich i tylnych to jednyna jest taka, ze przednie mozesz uzywac podczas kretej drogi przy normalnej przezroczysytosci powietrza (jesli podlaczysz w drugiej opcji i jedziesz noca po gorskich serpentynach - lamiesz przepisy i wkurwiasz kierowcow).

Matejko - 13-11-2005, 21:22

podlaczyc wszystko razem i wykrecic z tylu zarowke :D
luk_szc - 13-11-2005, 23:28

Mocno inwazyjne w wiązki ale skuteczne . Na złomach raczej Cari też nie brakuje to lepiej taką z lepszym wypasem poszykać i zapieristkować jej pstryczek elektyczek .
Anonymous - 14-11-2005, 18:45

Czy jast jakaś szansa na real fota takiego włącznika (podwójnego)?
luk_szc - 14-11-2005, 23:38

Jutro dziabne ale niestety tylko fonem .
Anonymous - 15-11-2005, 20:34

...jakość foty nie jest najważniejsza, gdy nie mam pojęcia o jaki włącznik pytać...
dzięki...