Problemy techniczne - Schemat instalacji Carisma 97 1.9 Tdi
Anonymous - 10-11-2005, 00:16
endriu napisał/a: | Czy po wymontowaniu pojedynczego włącznika przeciwmgielnych jest wiązka do tych przednich (których nie ma)? |
wiazka i kostka jest ta sama, pojedynczy wyjmujesz i wkladasz podwojny lub tak jak pisalem wczesniej przerabiasz pojedynczy na obsluge przednich halogenow, a na tylne robisz sobie jakis wlacznik (zostana ci kable). zaleta tego rozwiazania jest to ze na desce pojawia sie kontrolka i komp wie ze wlaczylo sie dodatkowe zrodlo zasilania i jesli trzeba podnosi obroty,jesli zrobisz to na zywca, po oddzielnej instalacji, tego nie bedzie. tylne swiatla mozna sobie poscic taka instalacja bo i tak ich sie praktycznie nie uzywa.
Matejko - 10-11-2005, 10:19
arturro napisał/a: | tylne swiatla mozna sobie poscic taka instalacja bo i tak ich sie praktycznie nie uzywa. |
a jak sie uzywa to razem z przednimi, wiec obroty juz sa podniesione
Anonymous - 10-11-2005, 16:40
Dzięki wielkie Panowie !!!
Przystępuje do pracy, ale będę szukał tego podwójnego włącznika (może ktoś ma zbędny lub namiar???) na allegro nima...
Pozdo...
Chooper - 10-11-2005, 23:17
popytaj na allegro tych co mają Carismy na części w całych autach...jest takich kilku.
poprzyglądaj się, jak któraś ma halogenki, to ma i podwójny włącznik..
ewentualnie jeszcze tu zakręć:
(0-42) 671-54-45
0-602262653
ale ostrzegam...ceny mają zabójcze, aczkolwiek może tu akurat sie uda, ewentualnie pytaj Rafała ze szczecina co by w Xedosie poszukał
luk_szc - 10-11-2005, 23:32
Śmigaj na Strażacką tam ja kupiłem taki włącznik za 5 PLN i dywanik do bagarka za 50 PLN (servis 600 PLN)
Chooper - 11-11-2005, 00:03
luk_szc napisał/a: | ja kupiłem taki włącznik za 5 PLN |
podwójny pasujący w miejsce fabrycznego ????????????????
kutwa, to taniej niż ja kupowąłem w elektrycznym za zwykły, który świeci diodą, gdy jest włączony,jak potrzebowałem do czegoś...
Co tak tanio?
luk_szc - 11-11-2005, 13:16
To był Miś dawca organów ori dwuprzyciskowy . Tylko, że oni coś na cenach cenach się nie znają jak za przełącznik kosztujący w servisie ok 500 PLN chcieli 5 PLN natomiast za rygiel bagarznika w servisie ok 60 PLN to oni chciali 50 PLN coś im się czasami niezgadza
Hubeeert - 11-11-2005, 13:25
Popyt i podaż Łukasz - to rządzi cenami.
luk_szc - 11-11-2005, 13:37
No niby tak , ale mogliby mieć ustalone jakieś stawki np. 1/2 lub 1/4 ceny rynkowej a tak to sobie z czapki ceny wyciąga ( może to i dobrze )
[ Dodano: Pią Lis 11, 2005 5:35 pm ]
Co do przełącznika pojedynczego (tzn spięte w jeden tylne i przednie przeciwmgielne) - czy tylnego światełka przeciwmgielnego nie używa się na trochę odmiennych zasadach niż przednich ?
Anonymous - 13-11-2005, 17:01
luk_szc napisał/a: | Co do przełącznika pojedynczego (tzn spięte w jeden tylne i przednie przeciwmgielne) - czy tylnego światełka przeciwmgielnego nie używa się na trochę odmiennych zasadach niż przednich ? |
a kto napisal ze tylne trzeba spiac razem z przednimi, sa dwie opcje:
1. same przednie (tylne na oddzielnym wlaczniku bo sa zadko uzywane)
2. przednie i tylne na tym samym wlaczniku (wg mnie bezsensu).
co do roznicy uzywania przednich i tylnych to jednyna jest taka, ze przednie mozesz uzywac podczas kretej drogi przy normalnej przezroczysytosci powietrza (jesli podlaczysz w drugiej opcji i jedziesz noca po gorskich serpentynach - lamiesz przepisy i wkurwiasz kierowcow).
Matejko - 13-11-2005, 21:22
podlaczyc wszystko razem i wykrecic z tylu zarowke
luk_szc - 13-11-2005, 23:28
Mocno inwazyjne w wiązki ale skuteczne . Na złomach raczej Cari też nie brakuje to lepiej taką z lepszym wypasem poszykać i zapieristkować jej pstryczek elektyczek .
Anonymous - 14-11-2005, 18:45
Czy jast jakaś szansa na real fota takiego włącznika (podwójnego)?
luk_szc - 14-11-2005, 23:38
Jutro dziabne ale niestety tylko fonem .
Anonymous - 15-11-2005, 20:34
...jakość foty nie jest najważniejsza, gdy nie mam pojęcia o jaki włącznik pytać...
dzięki...
|
|
|