To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Star Techniczne - [MSS ALL] Radio a odtwarzanie mp3.

darcun4 - 18-01-2016, 17:58

A szkoda, bo opis był bardzo "łopatologiczny". Mogło zostać dla potomnych.
Bizi78 - 18-01-2016, 18:18

Mam to wszystko skopiowane, później zrobię jakiś temat lub poszukam podobnego i zamieszczę :wink: .
MarPod - 19-01-2016, 09:39

Daj proszę cynka gdzie to wrzucisz :-)
Bizi78 - 19-01-2016, 10:37

MarPod, ale ty jak doczytałem chcesz zmienić nieoryginalne radio na inne nieoryginalne, czyli sprawa jest prosta :wink: .
Wyjmujesz stare radio przy pomocy kluczy (w zależności od firmy radia jest wiele rodzajów kluczy) 8) .

Teoretycznie jak stare radio miałeś nówkę to klucze powinny być w zestawie.
Jeśli radia są różnych firm to na 99% musisz zmienić kieszeń.
Kieszeń przeważnie jest mocowana poprzez zagięcie metalowych wycięć.
Odpinasz kostki ISO, podłączasz nowe radio i tyle.

Najlepiej pokaż co masz zamontowane w aucie i jakie chcesz zamontować radio :D .

Paweł W. - 15-02-2016, 15:25

Bizi, ja chce wymontowac FABRYCZNE RADIO, zeby podlaczyc zmieniarke CD. Wiem juz, ze potrzebny jest specjalny klucz-pojęcia nie mam tylko skąd go wziąć.
Liczę, że podpowiesz mi coś, co prawda ASO mam od siebie kilkaset metrów, ale jakoś im nie ufam.
Pozdrawiam
Paweł

Bizi78 - 15-02-2016, 16:10

Paweł W. napisał/a:
Wiem juz, ze potrzebny jest specjalny klucz-pojęcia nie mam tylko skąd go wziąć.

Zacznijmy od tego, jakie masz radio, typ :?:
Do ori radia mitsu pasują takie klucze:

Teoretycznie wystarczą 4 szprychy rowerowe.
Klucze powinieneś kupić na allegro lub w sklepie z car audio.

Paweł W. - 15-02-2016, 17:57

Zibi,
Radio mam MZ312637 albo PH-3850, są dwa oznaczenia,radio jest jedno.
Zrobiło się trochę cieplej, postanowiłem, zatem, podłączyć zmieniarke, sprawdzić chociaż czy działa. Ale nie mam klucza, ale już wiem chociaż jaki jest potrzebny.
Pozdrawiam
Paweł

[ Dodano: 15-02-2016, 17:58 ]
Aha,
Dziękuję Ci bardzo.
P.

Bizi78 - 15-02-2016, 19:59

Ale z tego co widzę to masz radio ostatnie na dole a tam dziurek na klucze nie widzę :? .

[ Dodano: 15-02-2016, 20:31 ]
Dziurki chyba są pod ozdobną ramką 8) .

Paweł W. - 16-02-2016, 10:00

Bizi Drogi,
Moja wiedza nt. montażu i demontażu radioodtwarzacza jest bardziej niż skromna.
Wydawało mi się, że do każdego radioodtwarzacza jest klucz do demontażu a innego sposobu na wymontowanie radia. Fakt, że chcę też rozebrac całą konsolę, bo muszę jeszcze wymienić żarówki od zapalniczki i popielniczki ale najważniejsze jest podłączenie zmieniarki.
Dziękuję za pomoc,
Paweł

[ Dodano: 16-02-2016, 11:17 ]
Bizi, sprawdziłem, są cztery otwory na klucz(chyba). Mam jeszcze jedno pytanie, czy do podświetlenia środka konsoli, popielniczki i zapalniczki są takie same żarówki jak do zegarów?

Paweł

Bizi78 - 16-02-2016, 12:35

Paweł W. napisał/a:
czy do podświetlenia środka konsoli, popielniczki i zapalniczki są takie same żarówki jak do zegarów?

Niestety nie pamiętam :? .
Najlepiej zdemontować spalone i udać się do sklepu.

AidsD - 17-02-2016, 22:37

Paweł W., w moim przedlifcie zarowka podswietlania zapalniczki wygladala tak samo jak te spod zegarow. Ale nie przygladalem sie dokladniej.