To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Centralny zamek

Fragu - 19-03-2015, 15:37

Pytanie: jaka bateria powinna być w pilocie od centralnego?
luto - 19-03-2015, 18:20

w ori pilocie siedzi CR2032
Fragu - 19-03-2015, 19:27

dziękuję
DanielBogusz - 25-05-2015, 22:45

Hej!
Mam zagwozdkę...Centralny zamek po przekręceniu kluczykiem od strony kierowcy działa normalnie we wszystkich drzwiach, jednak od strony pasażera, czy z bagażnika centralny już nie działa tylko rygluje się manualnie jedna sztuka. W czym problem może być? Wszystko zaczęło się od zmiany klapy tylnej, ale dopiero po miesiącu od montażu, czasem po prostu się sama zamykała mimo otwartych pozostałych drzwi.

Fragu - 26-05-2015, 09:41

Kurcze i ja mam problem. Bateria w pilocie wyczerpuje mi się po około miesiącu. Wymienię i wszystko śmiga, po ok miesiącu z dnia na dzień właściwie pada i koniec...tak raczej to normalne nie jest :wink:
inq - 26-05-2015, 10:43

Może jakieś leżaki kupujesz te baterie. W pilocie raczej nie będzie takiego poboru żeby bateria padła po miesiącu.

Ja mam inne pytanie: czy jak zgubiłem pilot (właściwie to poprzedni właściciel) to po kupieniu innego będę w stanie jakoś go zaprogramować? Gdzieś czytałem o tym, ale nie pamiętam czy to się tyczyło Galanta.

Fragu - 26-05-2015, 10:56

Już kupowałem ze 4 baterie w różnych miejscach, zawsze jest to samo :roll:
Hugo - 26-05-2015, 13:32

inq napisał/a:
czy jak zgubiłem pilot (właściwie to poprzedni właściciel) to po kupieniu innego będę w stanie jakoś go zaprogramować?
Będzie duży problem. Paru próbowało, ale nie wiem czy komuś się udało.
Shockwave - 26-05-2015, 15:27

W moim przypadku się nie udało zaprogramować pilota. Na forum były posty od innych użytkowników ze im sie udała taka procedura ;) czytałem o tym 2 dni ;)
Mi sie udało, bo gość który sprzedawał mi pilota posiadał tez centralkę/sterownik z którym ten pilot działał, dokupiłem, podmieniłem z swoja centralka i wszystko działa

inq - 26-05-2015, 19:28

Dużo roboty z przekładka tej centralki? Gdzie w ogóle ona jest?
mati_z - 26-05-2015, 20:13

Mi się udało zaprogramować pilota, bo kupiłem auto bez pilota i dokupiłem go na allegro. Jak znajdę instrukcję to ją podeśle ;)
Shockwave - 27-05-2015, 06:46

inq napisał/a:
Dużo roboty z przekładka tej centralki? Gdzie w ogóle ona jest?

W tunelu środkowym, trzeba zdjąć boczna osłonę tunelu od strony pasażera i centralka jest przykręcona na 1 śrubie do profilu/stelaża ;) zaraz pod mechanizmami od nawiewów. Roboty nie dużo.
Zanim coś kupisz to pamiętaj ze sa 2 rodzaje centralek, różnią się numerami i wtyczka

plecho1 - 27-05-2015, 07:20

A nie lepiej kupić nową centralkę z nowymi pilotami i np. z kanałem dodatkowym do osobnego otwierania bagażnika? Za 50 - 100zł można już kupić dobry sprzęt a trochę po wyżej 100 zł można już mieć alarm.
inq - 27-05-2015, 07:39

Shockwave, dzięki :)

plecho1, właśnie chyba tak zrobię bo zawsze to nowe i faktura będzie :) Ori pilot też ma mniejszy zasięg, a mi czasami trzeba otworzyć samochód z 5 piętra.

plecho1 - 27-05-2015, 08:18

Ja jeszcze mam oryginał ale jak padnie, to na pewno nie będę go reanimował czy wymieniał przy obecnych cenach nowych zestawów. Wiadomo, że to wszystko to chińszczyzna ale z jakością nie jest tak źle. Już od około 6 lat w aucie ojca jeździ jeden taki sprzęt kupiony za około 80zł i nigdy nie było z nim żadnych problemów. Zresztą w rodzinie zamontowałem już kilka podobnych i też wszystko ok.