To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Black DEVIL...

Owczar - 07-01-2010, 12:05

Teraz mam jeszcze dylemat na temat opon. Aukcja którą obserwowałem została zakończona i gość wystawił opony po 40zł drożej na sztuce.

Ponadto słyszałem że Sp Sport 01 szybko się zużywają, za to Sport Fastresponse mają te same właściwości co 01 ale są trwalsze. Które wybrać? Czy rzeczywiście 01 się szybko kończą?

Owczar - 10-01-2010, 16:20

Zobaczcie co zrobili na parkingu moim z moim Galantem:

Odśnieżałem go 15 min. Dozorca dostał płóg spalinowy, ale nie pomyślał że mógłby nim jeździć w drugą stronę :| Śnieg był ubity i wszystko pozamarzało...

Wszyc - 10-01-2010, 16:26

można się wkurzyć zwłaszcza z rana przed pracą lub przed jazdą na uczelnie
Owczar - 10-01-2010, 16:33

Ja się spieszyłem na ślub. Romawiałem z gościem, on powiedział że nie niby jak miał to zrobić żeby nie zasypać... brak słów...

Gość u którego opłacam parking ma z nim pogadać.

Na wiosnę na galu pojawią się takie felgi:

Z takimi oponami:

robertdg - 10-01-2010, 16:38

Owczar, ulepili Ci bałwana ;-)
Owczar - 16-01-2010, 22:23

Dzisiaj wymienilem amorki z przodu na KYB Exell-G, dodatkowo nowy pasek klinowy (tym razem mitsuboshi) i uszczelniacz polosi. Bylo troszke dlubania, ale auto lepiej sie prowadzi, mimo ze stare nawet niezle sie trzymaly. Jeden delikatnie zaczal sie pocic po przebiegu 260 tys :D

niestety wykrylem problem ze sworzniem prostego wahacza i czekam na poduszke tlumiaca drgania pod silnik

Przyszly felgi. Na zywo wygladaja lepiej niz na zdjeciach. Polecam sprzedawce. Dorzucili jeszcze dekielki.
Brakuje tylko nakretek. Bede musial sie rozejrzec.

"kosmetyka"

Wszyc - 16-01-2010, 23:34

To na wiosnę liczę na sesje zdjęciową na nowych aluśkach nie mogę się doczekać :)
Andrew - 17-01-2010, 10:26

Owczar, ile felgi Cię kosztowały?
Owczar - 17-01-2010, 10:29

890zl z wysylka.
ApAcHoS - 17-01-2010, 10:37

Owczar Niezły żeś post pokleił :mrgreen:
Twoje autko wygląda zacnie, czarne, full wypas ze skórą, do tego beda ładne kółka-podobuje mnie się 8)

U mienia we firmie znajomy ma Galancinę 2,0 TD 2000r. i miał z nim długo problem bo głowicę miał do wymiany a miał jakis nietypowy ten 2,0 td i nie mógl przez pół roku takiej znaleźć :( ale jakoś cudem znalazł i śmiga :mrgreen:

robertdg - 17-01-2010, 11:24

Owczar, z zabezpieczeń mogłbyś wybrać sobie coś w taki desen (sa fajne bo sa kryte) http://moto.allegro.pl/it...ze.html#gallery
a nakrętki najlepiej wysokie kryte http://moto.allegro.pl/it...ch.html#gallery
Ja mam coś podobnego, ale na kryciu nie ma zaokraglenia tylko do konca jest 6-cio kat, oraz nakretka jest wyzsza, fajnie to wtedy wyglada przy feldze polerowanej ;-)

Rafal_Szczecin - 17-01-2010, 12:47

owczar , jaki rozmiar ?

co do zabezpieczen to ja nie mam z tym problemu, u mnie nie kazdy wulkanizator moze podejsc do moich felg :D
potrzebna jest dluga 21 najlepiej klucz do swiec ,innym nie odkrecisz alusow na galu :D

robertdg - 17-01-2010, 13:33

Rafal_Szczecin napisał/a:
innym nie odkrecisz alusow na galu
dlatego ja zmieniłem nakrętki na nasadkę 19, zeby nie niszczyc otworów od nakrętek, zawsze jest to jakies wyjście, zawsze można zastosowac nakretki na imbus, torx, itp., ponadto oryginalne nakretki do ori felg sa z naprowadzeniem na felge i podkładką płaską, a nie tak jak tradycyjnie na stozku ;-)
Owczar - 17-01-2010, 14:53

No właśnie do moich felg beda potrzebne stozki... Otwory sa stozkowe. Szczerze mowiac nigdy nie mialem alu na swoim aucie i zastanawiam sie czy te nakretki nie powinny bycj jakies z obrotowym stozkiem zeby nie niszczyc gniazd. Takie jakby stoskowe podkladki...
Robertdg, dzieki za linki. Jak bede przy kompie to zerkne.
Rozmiar felg 16 cali.

robertdg - 17-01-2010, 15:00

Owczar, Możesz zakupic nakretki do Forda, one maja ruchome/obrotowe podkladki stożkowe, az takiej potrzeby nie ma aby zakladac nakretki z "luzna" podkladka, ale napewno nie zaszkodzi, na poczatku gniazda troche siada jak sie uloza, dokrecisz kolo momentem 120Nm, a po 50km sprawdzisz ;-) Ori nakretki do ori felg posiadaja ruchoma/obrotowa "luzna" podkladke