To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] [FAQ] Montaż zegarów High Contrast

robertdg - 23-12-2010, 18:45

sipex, nie ma
Szwagroz - 23-12-2010, 20:51

na wyświetlaczu jest tylko przebieg całościowy i 2 przebiegi do kasowania, nic więcej się nie wyświetla a szkoda
sipex - 23-12-2010, 23:24

Szwagroz,

masz u siebie takie?orginalnie czy przekładka??

Juiceman - 24-12-2010, 06:53

W EA nigdy nie było seryjnie montowanego kompa który pokazywał spalanie etc.
Szwagroz - 25-12-2010, 12:55

mam fabrycznie zamontowany HC,
http://forum.mitsumaniaki...ghlight=#754269

sipex - 18-02-2011, 12:21

siemka
ja dzis zakupilem zegary HC od naszego kolegi z forum:) jest on w milach chodzi mi o przebieg a czytalem ten post ze jest i nie jest mozliwe zeby po podlaczeniu go domnie licznik nabijal kilometry..wiec ma mpytanko czy ktos sie z tym spotkal zeby samo sie t oprzestawilo czy to jednak nie prawda no i czy jest mozliwe zrobienie tego w Misku?pzdr

Owczar - 18-02-2011, 12:36

sipex, proszę przeczytaj to co napisałeś, a potem napisz to po polsku...
sipex - 18-02-2011, 12:52

Owczar,
nie szukam nauczyciela j.polskiego,poprostu zapytalem i nie rozumiem co jest w tamtej wiadomosci niezrozumiale..

robertdg - 18-02-2011, 12:59

sipex napisał/a:
siemka
ja dzis zakupilem zegary HC od naszego kolegi z forum:) jest on w milach chodzi mi o przebieg a czytalem ten post ze jest i nie jest mozliwe zeby po podlaczeniu go domnie licznik nabijal kilometry..wiec ma mpytanko czy ktos sie z tym spotkal zeby samo sie t oprzestawilo czy to jednak nie prawda no i czy jest mozliwe zrobienie tego w Misku?pzdr

Spociłem się czytając to, zero składni, interpunkcji etc., nie jestem w stanie zrozumieć sensu Twej wypowiedzi, gdy mówisz, to wygląda to tak samo jak piszesz :?:

sipex - 18-02-2011, 13:05

heh dzięki Panowie za pomoc:)
Owczar - 18-02-2011, 13:11

Cytat:
Owczar,
nie szukam nauczyciela j.polskiego,poprostu zapytalem i nie rozumiem co jest w tamtej wiadomosci niezrozumiale..

A ja nie mam zamiaru Cię nauczać języka polskiego. Sam nie czuję się na tyle kompetentny by to robić, ale warto poświęcić chwilę nad zastanowieniem się o co chcesz zapytać, a potem krótko, jasno i na temat napisać treść pytania.

Zresztą jak widzisz, nie tylko ja miałem problem ze zrozumieniem Twoich wypocin. Sposobem w jaki do kogoś mówisz czy piszesz, wyrażasz szacunek.

sipex napisał/a:
heh dzięki Panowie za pomoc:)

My tutaj nikomu nie odmawiamy pomocy, ale chcąc coś od nas, włóż choć troszkę wysiłku w samo zapytanie i jego treść.

A co gdybym odpisał Ci w takim samy stylu?

sipex, fajnie ze kupiles zegary HC one wskazuja w milach ale moga nie wskazywac w milach bo w sumie sam nie wiem jak to z nimi jest..kazdy pisze co innego ale mysle ze nie moga bo przeciez impulsy w angliku sa takie same jak w europejczyku i predkosc pokazuje w km i milach a przebieg licznik zlicza w milach co mialoby jakies logiczne wytlumaczenie.

sipex - 18-02-2011, 13:17

hehehe no dobra:)
to jeszcze raz:P

Witam Panowie kupiłem dziś od naszego kolegi zegary HC,mam pytanie odnośnie tego czy można przerobić je tak żęby licznik naliczał przebyty dystans w kilometrach a nie w milach?pozdrawiam

Owczar - 18-02-2011, 13:24

No widzisz, a jednak można jasno :)

Podejrzewam, że niezbędna byłaby ingerencja elektronika. Układ zlicza impulsy przebiegu, a potem przetwarza i wyświetla przebieg. Nie wiem czy mitsubishi zrobiło jakąś zworkę do wersji europejskiej i angielskiej, czy produkowało 2 zupełnie inne układy.

parano, twierdził, że jemu zlicza w kom po przełożeniu analogowego licznika z anglika. Być może jest tak, że sygnały przetwarza ECU, więc wtedy może będzie wskazywał w km. Może wypowie się ktoś kto ma zegary z anglika, czy one wyświetlają przebieg w km, czy w milach.

KaWu - 18-02-2011, 13:52

Owczar napisał/a:
Może wypowie się ktoś kto ma zegary z anglika, czy one wyświetlają przebieg w km, czy w milach.

Kmer ma HC z anglika i zlicza mu w milach.

Matik608 - 18-02-2011, 20:01

ja mam zegary z anglika i rowniez liczy mile, a szkoda....