Nasze Miśki - Black DEVIL...
polaff - 14-05-2012, 16:44
Twoja skromność to wrodzona jest?
m6riano - 14-05-2012, 16:46
Owczar napisał/a: | Idealnie pasuje do koloru śmieciarki. |
Jeśli niebieska to chyba "BYŚ"
http://img.truck.pl/artpics/AMT/801/IMG1613d.jpg
Owczar - 14-05-2012, 16:51
Tam jeździ lekaro:
Owczar - 14-05-2012, 16:51
W końcu trafiłem na policjanta, który się tym zajmuje, będzie rozmawiał z administracją, ale tak czy inaczej muszą przekazać sprawę bo to droga publiczna.
SPIDER-ek - 14-05-2012, 17:24
masakra. co za kraj. za to wiecej fotoradarow niech stawiaja. co za ludzie
Owczar - 14-05-2012, 17:34
Właśnie sprawdziłem. Jest to na szczęście droga wewnętrzna.
Anonymous - 14-05-2012, 18:02
ojjj przykra sprawa, ale oby udało się wszystko załatwić. i nie ma co wieszać z jądra, zaraz kierowcy śmieciarki może po prostu nie usłyszał zauważył nawet że o coś zahaczył... jednak mimo to jego firma powinna od razu sprawdzić i zabezpieczyć samochód po Twoim zgłoszeniu.
polaff - 14-05-2012, 18:04
Derpin napisał/a: | może po prostu nie usłyszał zauważył nawet że o coś zahaczył | nie sądzę, przecież przy śmieciarce z reguły są 3 osoby w tym dwie z tyłu... Poza tym to co z niego za kierowca jeśli nie zauważył że osobówkę skasował?
Hugo - 14-05-2012, 18:08
Owczar nie odpuszczaj!
Owczar - 14-05-2012, 20:21
Zrobiłem co mogłem. Reszta w rękach policji. Jutro mają robić wizję i gadać z administratorem monitoringu.
Ja napisałem, że podejrzewam kierowcę śmieciarki, ale nie wiem czy to on. Wskazują na to okoliczności, czas, miejsce odpryski lakieru, ślady na aucie, ale może jechała inna ciężarówka. Monitoring mam nadzieję wszystko wyjaśni. Niemniej jednak mam nadzieję, że sprawcę znajdą i następnym razem się zastanowi czy postąpić uczciwie, czy nawiać.
fj_mike - 14-05-2012, 21:19
Marcin, skombinuj nagranie i wrzuć je na foruma
Owczar - 31-05-2012, 21:40
Po 2 tygodniach pierwsze wieści konkretne, aczkolwiek niepocieszające.
Policja nagranie zdobyła, podobno 2 dni przeglądali i nie widzieli żadnej śmieciarki. Mi oczywiście pokazać go nie mogą. Więc w zasadzie sprawa do umorzenia.
Dzisiaj stanąłem na głowie i zdobyłem nagranie od administratorki. Rzeczywiście jest bardzo złej jakości. 1fps i od czasu do czasu przeskoki, a moje auto to czarna plama.
Po przejrzeniu całości ustaliłem następujące fakty:
- żaden inny duży samochód tam nie jechał w tym czasie
- żaden inny duży samochód tym bardziej nie cofał
- śmieciarka jest, przyjechała przed czasem, zabrała śmieci i cofała
- nagranie jest czarno-białe więc nie wiem jaki ma kolor z tyłu
- podczas przejeżdżania obok galanta jest przeskok o minutę
- śmieciarka cofa dziwnym torem jazdy przez auto które stanęło po drugiej stronie, co by potwierdzało tezę, że wjechała ścinając zakręt
- z tyłu ma pionowe osłony, które by pasowały do uszkodzeń
W sobotę spróbuję wyczaić śmieciarkę. Będę wtedy miał pewność. Tylko co dalej? Muszę udowodnić, że nie jestem wielbłądem....
Znalazłem biegłego w przystępnej cenie i ew powództwo cywilne jak zobaczę to live i będę pewny że ta śmieciarka mogła to zrobić.
Inna opcja to znaleźć świadka. Tuż po tym przeskoku widać gościa z psem.
Owczar - 31-05-2012, 21:45
Ciężarówka taka jak ta:
Tyle, że pod tymi burtami z tyłu wystawała jeszcze podnóżka.
Tomek - 01-06-2012, 08:24
najlepiej jakbyś natrafił na tą samą śmieciarkę, znalazł uszkodzenie, które pasują do siebie
wtedy idź na psiarnie i poinformuj, że masz podejrzenie, że był to pojazd o nr rej. ....
powinni wysłać kogoś na oględziny owego pojazdu
Owczar - 06-06-2012, 00:31
Galant stoi od tygodnia i się kurzy... ale przypomniało mi się dzisiaj o nim i kupiłem mu mały podarek Powrót do przeszłości
http://moto.allegro.pl/ga...2332670474.html
|
|
|