Nasze Miśki - Black DEVIL...
SPIDER-ek - 06-06-2012, 00:33
po co jak masz automata?
Owczar - 06-06-2012, 00:42
Przygotowanie do odbudowy jego stanu technicznego
Skrzynia zalega w garażu, naprawię ją i sprzedam, bo w sumie tylko synchro niedomagało w niej.
A potem wymiana oleju, reperaturek, malowanie tylnych błotników i zderzaka. Wymiana sprężyn na tyle- zakładam skrócone z przodu. Na tych za nisko siedzi względem przodu i generalnie robi się negatyw. Nawet na sprężynach z angola siedzi nisko...
Potem polerka całości, zaprawki lakiernicze większych rys i będę jeździł dalej Teraz już patrzeć nie mogę na niego... tu obity, tam zarysowany... To niejeżdżenie ma zły wpływ na niego. Ale bez tego luzu w kierownicy jeździ się dużo lepiej, nawet przy silnym wietrze
Aaaa no i lekka renowacja skór. Renoskór już się wytarł. Ale i tak dał radę na długi czas. Teraz spróbuję innego środka
SPIDER-ek - 06-06-2012, 00:46
Owczar napisał/a: | To niejeżdżenie ma zły wpływ na niego. |
Pewnie nawet Ania już nie chce do niego wsiadać?
Owczar napisał/a: | Ale bez tego luzu w kierownicy jeździ się dużo lepiej, nawet przy silnym wietrze |
Mam to samo odczucie, aż cześciej chce mi się nim jeździc:) I jest zdecydowanie bardziej bezpośredni i to mi się podoba.
Jak będziesz kupowal jakiś środek do renowacji skóry/ czy malowania itd, to daj znać bo może bym kierownicę odświezył.
Owczar - 06-06-2012, 01:03
SPIDER-ek napisał/a: | pewnie nawet Ana już nie chce do niego wsiadać? |
Aż tak źle nie jest, posprzątała go nawet ostatnio Może wygląda chwilowo gorzej niż kiedyś, ale jeździ cudnie... I ten automat. Od czasu do czasu jeżdżę Golfem VI. 10k przebiegu, sztywniutki taki, świeży... ale co chwilę przypominam sobie Galanta bo ten dźwięk silnika startującego spod świateł jest jednak bezcenny Brakuje mi tylko zestawu głośnomówiącego z golfa
SPIDER-ek napisał/a: | Mam to samo odczucie, aż cześciej chce mi się nim jeździc:) I jest zdecydowanie bardziej bezpośredni i to mi się podoba. |
Dokładnie, w końcu czuć jego trakcję podczas jazdy. Wcześniej dziwnie się go prowadziło. Co prawda w zakrętach ok, ale na szybkich prostych jakoś dziwnie..
Na szczęście w pracy mogę pojeździć jeszcze innym mitsubishi
http://www.youtube.com/watch?v=oKHOJIHY69U
Hugo - 06-06-2012, 08:10
Owczar napisał/a: | Wymiana sprężyn na tyle- zakładam skrócone z przodu. Na tych za nisko siedzi względem przodu i generalnie robi się negatyw. Nawet na sprężynach z angola siedzi nisko... | A po drodze nie lata? Owczar napisał/a: | Ale bez tego luzu w kierownicy jeździ się dużo lepiej, nawet przy silnym wietrze | Wczoraj też to zrobiłem i jest genialnie. Nic nie stuka i aż chce się przyśpieszać.
robertdg - 06-06-2012, 08:59
Normalnie jak tramwaj
Owczar - 06-06-2012, 09:23
Hugo napisał/a: | A po drodze nie lata? |
Nie z tym nie ma problemu Wymieniłem cały tył na poli, amorki 2 lata temu.
Hugo napisał/a: | Wczoraj też to zrobiłem i jest genialnie. Nic nie stuka i aż chce się przyśpieszać. |
No ba, mała rzecz a cieszy
robertdg napisał/a: | Normalnie jak tramwaj |
Mówisz o tym elektryku? ;> Tylko dzwoneczka mu brakuje
SPIDER-ek - 06-06-2012, 11:59
Hugo napisał/a: | Wczoraj też to zrobiłem i jest genialnie. Nic nie stuka i aż chce się przyśpieszać. |
Owczar napisał/a: | No ba, mała rzecz a cieszy |
No a jak, Panowie, my to przeciesz jesteśmy genialni, taka mała sprawa a daje tyle radości z jazdy Żaden mechanior nie mógł sobie z tym poradzić, a tak uszczęśliwia człowieka jak samemu coś sie wykombinuje i jeszcze działa:)
Widzę Hugo że powoli znowu banan pojawia się na twarzy i znowu przekonujesz sie do Gala:)
Hugo - 07-06-2012, 10:29
SPIDER-ek napisał/a: | Widzę Hugo że powoli znowu banan pojawia się na twarzy i znowu przekonujesz sie do Gala:) | Gdzie Ty widzisz tego banana?
SPIDER-ek - 07-06-2012, 12:35
Tutaj
Owczar - 10-06-2012, 23:21
Mały update w sprawie obtarcia. Generalnie na monitoringu nic nie widać... Jest włączany ruchem, a moje auto znajduje się poza zasięgiem. Stąd te przerwy w nagraniu. Tak czy inaczej błotnik był do naprawy. Co prawda nie aż takiej, ale co zrobić
Z okazji tego, że już nie ma luzu w kierownicy i jeździ się o niebo lepiej, zasłużył na małą kosmetykę
W następny weekend będzie wymiana przedniej prawej zarysowanej szyby, wymiana oleju i może na tył pójdą skrócone sprężyny przednie
Nie wiem tylko jeszcze który olej brać. Opcje to:
Amsoil AFL 5W40
Millers 5w40
LM Synthoil 5w40
sveno - 10-06-2012, 23:39
Owczar napisał/a: | może na tył pójdą skrócone sprężyny przednie | myślałem, że Ty druciarstwa się wystrzegasz
Owczar - 10-06-2012, 23:44
Wiem, wiem tylko podaj mi jakąś alternatywę na tył? Założyłem spręzyny avance i dalej kicha. Auto siada z 4 osobami na pokładzie.
sveno - 10-06-2012, 23:57
Eibach przednie na tył, lub to co ma Robertdg u siebie (chyba H&R)
albo coś takiego: http://allegro.pl/sprezyn...2345612743.html zakładał to już ktoś?
sveno - 10-06-2012, 23:58
Owczar napisał/a: | Założyłem spręzyny avance i dalej kicha | a czy sprężyny z Avance różnią się czym od standardowych?
|
|
|