To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Black DEVIL...

SPIDER-ek - 06-06-2012, 00:33

:) po co jak masz automata?
Owczar - 06-06-2012, 00:42

Przygotowanie do odbudowy jego stanu technicznego ;)
Skrzynia zalega w garażu, naprawię ją i sprzedam, bo w sumie tylko synchro niedomagało w niej.

A potem wymiana oleju, reperaturek, malowanie tylnych błotników i zderzaka. Wymiana sprężyn na tyle- zakładam skrócone z przodu. Na tych za nisko siedzi względem przodu i generalnie robi się negatyw. Nawet na sprężynach z angola siedzi nisko...
Potem polerka całości, zaprawki lakiernicze większych rys i będę jeździł dalej ;) Teraz już patrzeć nie mogę na niego... tu obity, tam zarysowany... To niejeżdżenie ma zły wpływ na niego. Ale bez tego luzu w kierownicy jeździ się dużo lepiej, nawet przy silnym wietrze :)

Aaaa no i lekka renowacja skór. Renoskór już się wytarł. Ale i tak dał radę na długi czas. Teraz spróbuję innego środka :)

SPIDER-ek - 06-06-2012, 00:46

Owczar napisał/a:
To niejeżdżenie ma zły wpływ na niego.

Pewnie nawet Ania już nie chce do niego wsiadać? :)

Owczar napisał/a:
Ale bez tego luzu w kierownicy jeździ się dużo lepiej, nawet przy silnym wietrze :)

Mam to samo odczucie, aż cześciej chce mi się nim jeździc:) I jest zdecydowanie bardziej bezpośredni i to mi się podoba.

Jak będziesz kupowal jakiś środek do renowacji skóry/ czy malowania itd, to daj znać bo może bym kierownicę odświezył.

Owczar - 06-06-2012, 01:03

SPIDER-ek napisał/a:
pewnie nawet Ana już nie chce do niego wsiadać?

Aż tak źle nie jest, posprzątała go nawet ostatnio :) Może wygląda chwilowo gorzej niż kiedyś, ale jeździ cudnie... I ten automat. Od czasu do czasu jeżdżę Golfem VI. 10k przebiegu, sztywniutki taki, świeży... ale co chwilę przypominam sobie Galanta bo ten dźwięk silnika startującego spod świateł jest jednak bezcenny :) Brakuje mi tylko zestawu głośnomówiącego z golfa :P

SPIDER-ek napisał/a:
Mam to samo odczucie, aż cześciej chce mi się nim jeździc:) I jest zdecydowanie bardziej bezpośredni i to mi się podoba.

Dokładnie, w końcu czuć jego trakcję podczas jazdy. Wcześniej dziwnie się go prowadziło. Co prawda w zakrętach ok, ale na szybkich prostych jakoś dziwnie..

Na szczęście w pracy mogę pojeździć jeszcze innym mitsubishi :)

http://www.youtube.com/watch?v=oKHOJIHY69U

Hugo - 06-06-2012, 08:10

Owczar napisał/a:
Wymiana sprężyn na tyle- zakładam skrócone z przodu. Na tych za nisko siedzi względem przodu i generalnie robi się negatyw. Nawet na sprężynach z angola siedzi nisko...
A po drodze nie lata?
Owczar napisał/a:
Ale bez tego luzu w kierownicy jeździ się dużo lepiej, nawet przy silnym wietrze
Wczoraj też to zrobiłem i jest genialnie. Nic nie stuka i aż chce się przyśpieszać.
robertdg - 06-06-2012, 08:59

Normalnie jak tramwaj :-)
Owczar - 06-06-2012, 09:23

Hugo napisał/a:
A po drodze nie lata?

Nie z tym nie ma problemu :) Wymieniłem cały tył na poli, amorki 2 lata temu.

Hugo napisał/a:
Wczoraj też to zrobiłem i jest genialnie. Nic nie stuka i aż chce się przyśpieszać.

No ba, mała rzecz a cieszy :)
robertdg napisał/a:
Normalnie jak tramwaj :-)

Mówisz o tym elektryku? ;> Tylko dzwoneczka mu brakuje :D

SPIDER-ek - 06-06-2012, 11:59

Hugo napisał/a:

Owczar napisał/a:
No ba, mała rzecz a cieszy :)

No a jak, Panowie, my to przeciesz jesteśmy genialni, taka mała sprawa a daje tyle radości z jazdy :) Żaden mechanior nie mógł sobie z tym poradzić, a tak uszczęśliwia człowieka jak samemu coś sie wykombinuje i jeszcze działa:)

Widzę Hugo że powoli znowu banan pojawia się na twarzy i znowu przekonujesz sie do Gala:)

Hugo - 07-06-2012, 10:29

SPIDER-ek napisał/a:
Widzę Hugo że powoli znowu banan pojawia się na twarzy i znowu przekonujesz sie do Gala:)
Gdzie Ty widzisz tego banana?
SPIDER-ek - 07-06-2012, 12:35

Hugo napisał/a:

Tutaj

Owczar - 10-06-2012, 23:21

Mały update w sprawie obtarcia. Generalnie na monitoringu nic nie widać... Jest włączany ruchem, a moje auto znajduje się poza zasięgiem. Stąd te przerwy w nagraniu. Tak czy inaczej błotnik był do naprawy. Co prawda nie aż takiej, ale co zrobić :)

Z okazji tego, że już nie ma luzu w kierownicy i jeździ się o niebo lepiej, zasłużył na małą kosmetykę ;)

W następny weekend będzie wymiana przedniej prawej zarysowanej szyby, wymiana oleju i może na tył pójdą skrócone sprężyny przednie ;)

Nie wiem tylko jeszcze który olej brać. Opcje to:
Amsoil AFL 5W40
Millers 5w40
LM Synthoil 5w40

sveno - 10-06-2012, 23:39

Owczar napisał/a:
może na tył pójdą skrócone sprężyny przednie ;)
:shock: :shock: :shock: myślałem, że Ty druciarstwa się wystrzegasz
Owczar - 10-06-2012, 23:44

Wiem, wiem tylko podaj mi jakąś alternatywę na tył? Założyłem spręzyny avance i dalej kicha. Auto siada z 4 osobami na pokładzie.
sveno - 10-06-2012, 23:57

Eibach przednie na tył, lub to co ma Robertdg u siebie (chyba H&R)
albo coś takiego: http://allegro.pl/sprezyn...2345612743.html zakładał to już ktoś?

sveno - 10-06-2012, 23:58

Owczar napisał/a:
Założyłem spręzyny avance i dalej kicha
a czy sprężyny z Avance różnią się czym od standardowych?