Nasze Miśki - Black DEVIL...
Owczar - 11-06-2012, 00:02
sveno napisał/a: | Eibach przednie na tył, lub to co ma Robertdg u siebie (chyba H&R) |
A Robert ma dedykowane sprężyny na tył, czy przednie, skrócone, bo coś gdzieś czytałem że chyba ma skrócone? Nie wiem czy eibach na przód nie będzie i tak za wysoki?
To już chyba wolę skróconą sprężynę
sveno napisał/a: | a czy sprężyny z Avance różnią się czym od standardowych? |
Chyba nie, ale były 3 lata młodsze i 130kkm mniej najechane, więc myślałem, że pójdzie do góry. Nie wiem jak innym, ale mi z tyłem przy ziemi jeździ mi się bardzo niekomfortowo.
sveno - 11-06-2012, 00:05
Owczar napisał/a: | A Robert ma dedykowane sprężyny na tył, czy przednie, skrócone, bo coś gdzieś czytałem że chyba ma skrócone? Nie wiem czy eibach na przód nie będzie i tak za wysoki? | Z tego co pamiętam to ma dedykowane przednie na tyle, nic nie skracane.
Owczar - 11-06-2012, 00:07
Chyba, że opcja z przednimi krótszymi eibachami na tył? Tylko zastanawiam się na jakiej wysokości stanie na kołach...
sveno - 11-06-2012, 00:09
Owczar napisał/a: | Chyba, że opcja z przednimi krótszymi eibachami na tył? | no przecież mówię, że tak ma Robert, tylko że on ma nie Eibach a H&R (chyba) ale wysokość ta sama -30mm
Owczar - 11-06-2012, 00:10
Tylko, że przedni eibach na tyle to już będzie BARDZO twardo :/
Wyglądają podobnie przód i tył, ale będzie pewnie jak w gokarcie...
I weź tu znajdź konsensus :/
SPIDER-ek - 11-06-2012, 00:14
Owczar napisał/a: |
Nie wiem tylko jeszcze który olej brać. Opcje to:
Amsoil AFL 5W40
Millers 5w40
LM Synthoil 5w40 |
Ja w sobote kupiłem ponownie LM na ul. Wiertniczej za 190zł i płukanke LM za 23zł
w następną sobote wymieniam. Ostatecznie przy 10tyś na Elfie wydaje się że już jest zjechany. więc biore LM bo lepiej się spisywał
Owczar - 11-06-2012, 00:17
sveno napisał/a: | no przecież mówię, że tak ma Robert, tylko że on ma nie Eibach a H&R (chyba) ale wysokość ta sama -30mm |
Właśnie doczytałem że u Roberta spisują się bardzo dobrze No i ma komfort. Ale będę musiał coś zrobić z przodem, bo tył nie będzie siadał, ale będzie wciąż niżej...
SPIDER-ek napisał/a: | Ostatecznie przy 10tyś na Elfie wydaje się że już jest zjechany. |
A nie mówiłem?
sveno - 11-06-2012, 00:18
Powiem Ci, że przejechałem z Robertem jego autem prawie 100km i napewno nie nazwałbym tego jazdą gokartem, owszem było sztywniej niż u mnie, ale sensowny komfort został zachowany, źle by było w niedłubanym Galancie, ale jak z tyłu masz dużą butle na LPG, pełne koło zapasowe, to będzie chyba jak znalazł. Fajnie by było móc przetestować taki setup przed zakupem, nie masz jakiegoś znajomego z częściami? Zabierz Torpowi12 na kilka dni
Torp12 - 11-06-2012, 00:21
Owczar a nie lepiej dac poprostu zwykle NOWE sprezyny??
Owczar - 11-06-2012, 00:22
No właśnie poza twardością rozbija się także o wysokość. I tu najlepiej byłoby przymierzyć i zobaczyć. Zastanawiam się jak by się spisały moje przednie sprężyny od diesla bez ich skracania. Robert gdzieś pisał, że tył strasznie wysoko, ale
sveno napisał/a: | le jak z tyłu masz dużą butle na LPG, pełne koło zapasowe, to będzie chyba jak znalazł. | z tym może nie byłoby tak wysoko?
Ogólnie chętnie bym go obniżył całego, ale te krawężniki w Wawie, dziury w jezdni, zima w mieście...
Torp12 - 11-06-2012, 00:22
sveno napisał/a: | Zabierz Torpowi12 na kilka dni |
Dobry Joke
Owczar - 11-06-2012, 00:23
Torp12 napisał/a: | Owczar a nie lepiej dac poprostu zwykle NOWE sprezyny?? |
No właśnie nie, bo u Ciebie siadają tak jak moje, a masz nówki, więc efektu porządanego nie osiągnę...
Torp12 - 11-06-2012, 00:26
Owczar napisał/a: | Torp12 napisał/a: | Owczar a nie lepiej dac poprostu zwykle NOWE sprezyny?? |
No właśnie nie, bo u Ciebie siadają tak jak moje, a masz nówki, więc efektu porządanego nie osiągnę... |
EEEEEE??? Ja mowie o nowych KYB a nie eibachu, ktory siedzi u mnie:]
Owczar - 11-06-2012, 00:29
Torp12 napisał/a: | EEEEEE??? Ja mowie o nowych KYB a nie eibachu, ktory siedzi u mnie:] |
No ale skoro Eibach się ugina, a jest twardszy to nowe KYB tak samo. Generalnie jeżdżę przeważnie sam lub w 2 osoby i póki nie było LPG nie było problemu. Z tyłu szczelina była mniejsza, ale stał w poziomie. Więc obawiam się, że nawet nowe KYB nie dadzą mi szczeliny z tyłu takiej jak z przodu z butlą w bagażniku, skrzynią z głośnikiem i narzędziami
Torp12 - 11-06-2012, 00:33
Owczar ale nowy KYB będzie stał przecież dużo wyżej jak Eibach, wiec jak sie ugnie to nie siadzie tak mocno jak Eibach.
Pamietasz jak w arkadii stal moj obok Twojego i niby te same seryjne sprezyny a Twoj stal duzo nizej?? Nie wiem ktore sprezyny wtedy miales, ale byly zmeczone, dlatego moim zdaniem nowe beda dla Ciebie idealne jesli niechcesz go obnizac...
|
|
|