To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Black DEVIL...

Owczar - 11-06-2012, 00:02

sveno napisał/a:
Eibach przednie na tył, lub to co ma Robertdg u siebie (chyba H&R)

A Robert ma dedykowane sprężyny na tył, czy przednie, skrócone, bo coś gdzieś czytałem że chyba ma skrócone? Nie wiem czy eibach na przód nie będzie i tak za wysoki?

sveno napisał/a:
albo coś takiego: http://allegro.pl/sprezyn...2345612743.html zakładał to już ktoś?

To już chyba wolę skróconą sprężynę ;)

sveno napisał/a:
a czy sprężyny z Avance różnią się czym od standardowych?

Chyba nie, ale były 3 lata młodsze i 130kkm mniej najechane, więc myślałem, że pójdzie do góry. Nie wiem jak innym, ale mi z tyłem przy ziemi jeździ mi się bardzo niekomfortowo.

sveno - 11-06-2012, 00:05

Owczar napisał/a:
A Robert ma dedykowane sprężyny na tył, czy przednie, skrócone, bo coś gdzieś czytałem że chyba ma skrócone? Nie wiem czy eibach na przód nie będzie i tak za wysoki?
Z tego co pamiętam to ma dedykowane przednie na tyle, nic nie skracane.
Owczar - 11-06-2012, 00:07

Chyba, że opcja z przednimi krótszymi eibachami na tył? Tylko zastanawiam się na jakiej wysokości stanie na kołach...
sveno - 11-06-2012, 00:09

Owczar napisał/a:
Chyba, że opcja z przednimi krótszymi eibachami na tył?
no przecież mówię, że tak ma Robert, tylko że on ma nie Eibach a H&R (chyba) ale wysokość ta sama -30mm
Owczar - 11-06-2012, 00:10

Tylko, że przedni eibach na tyle to już będzie BARDZO twardo :/

Wyglądają podobnie przód i tył, ale będzie pewnie jak w gokarcie...

I weź tu znajdź konsensus :/

SPIDER-ek - 11-06-2012, 00:14

Owczar napisał/a:

Nie wiem tylko jeszcze który olej brać. Opcje to:
Amsoil AFL 5W40
Millers 5w40
LM Synthoil 5w40

Ja w sobote kupiłem ponownie LM na ul. Wiertniczej za 190zł i płukanke LM za 23zł
w następną sobote wymieniam. Ostatecznie przy 10tyś na Elfie wydaje się że już jest zjechany. więc biore LM bo lepiej się spisywał

Owczar - 11-06-2012, 00:17

sveno napisał/a:
no przecież mówię, że tak ma Robert, tylko że on ma nie Eibach a H&R (chyba) ale wysokość ta sama -30mm

Właśnie doczytałem że u Roberta spisują się bardzo dobrze :) No i ma komfort. Ale będę musiał coś zrobić z przodem, bo tył nie będzie siadał, ale będzie wciąż niżej...

SPIDER-ek napisał/a:
Ostatecznie przy 10tyś na Elfie wydaje się że już jest zjechany.

A nie mówiłem? :)

sveno - 11-06-2012, 00:18

Powiem Ci, że przejechałem z Robertem jego autem prawie 100km i napewno nie nazwałbym tego jazdą gokartem, owszem było sztywniej niż u mnie, ale sensowny komfort został zachowany, źle by było w niedłubanym Galancie, ale jak z tyłu masz dużą butle na LPG, pełne koło zapasowe, to będzie chyba jak znalazł. Fajnie by było móc przetestować taki setup przed zakupem, nie masz jakiegoś znajomego z częściami? Zabierz Torpowi12 na kilka dni :)
Torp12 - 11-06-2012, 00:21

Owczar a nie lepiej dac poprostu zwykle NOWE sprezyny??
Owczar - 11-06-2012, 00:22

No właśnie poza twardością rozbija się także o wysokość. I tu najlepiej byłoby przymierzyć i zobaczyć. Zastanawiam się jak by się spisały moje przednie sprężyny od diesla bez ich skracania. Robert gdzieś pisał, że tył strasznie wysoko, ale
sveno napisał/a:
le jak z tyłu masz dużą butle na LPG, pełne koło zapasowe, to będzie chyba jak znalazł.
z tym może nie byłoby tak wysoko?

Ogólnie chętnie bym go obniżył całego, ale te krawężniki w Wawie, dziury w jezdni, zima w mieście...

Torp12 - 11-06-2012, 00:22

sveno napisał/a:
Zabierz Torpowi12 na kilka dni :)

Dobry Joke :supz:

Owczar - 11-06-2012, 00:23

Torp12 napisał/a:

No właśnie nie, bo u Ciebie siadają tak jak moje, a masz nówki, więc efektu porządanego nie osiągnę...

Torp12 - 11-06-2012, 00:26

Owczar napisał/a:
Torp12 napisał/a:

No właśnie nie, bo u Ciebie siadają tak jak moje, a masz nówki, więc efektu porządanego nie osiągnę...

EEEEEE??? Ja mowie o nowych KYB a nie eibachu, ktory siedzi u mnie:]

Owczar - 11-06-2012, 00:29

Torp12 napisał/a:
EEEEEE??? Ja mowie o nowych KYB a nie eibachu, ktory siedzi u mnie:]

No ale skoro Eibach się ugina, a jest twardszy to nowe KYB tak samo. Generalnie jeżdżę przeważnie sam lub w 2 osoby i póki nie było LPG nie było problemu. Z tyłu szczelina była mniejsza, ale stał w poziomie. Więc obawiam się, że nawet nowe KYB nie dadzą mi szczeliny z tyłu takiej jak z przodu z butlą w bagażniku, skrzynią z głośnikiem i narzędziami :)

Torp12 - 11-06-2012, 00:33

Owczar ale nowy KYB będzie stał przecież dużo wyżej jak Eibach, wiec jak sie ugnie to nie siadzie tak mocno jak Eibach.

Pamietasz jak w arkadii stal moj obok Twojego i niby te same seryjne sprezyny a Twoj stal duzo nizej?? Nie wiem ktore sprezyny wtedy miales, ale byly zmeczone, dlatego moim zdaniem nowe beda dla Ciebie idealne jesli niechcesz go obnizac...