To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Black DEVIL...

fj_mike - 13-07-2012, 23:40

Owczar napisał/a:
Ładnie wygląda, ma super wygląd no i jeszcze jest po prostu ładny :D

Ale pojechałeś :mrgreen:
Też się nabrałem na te piękne oczy :p

sveno - 14-07-2012, 00:32

Owczar napisał/a:
Odnośnie civica?
Nie, odnośnie beemki
Owczar napisał/a:
188 :) A czemu pytasz?

Pytam, bo zastanawia mnie to czy znalazłeś wygodną pozycję za kierownicą? Ja mam fotel odsunięty na maksa i tak jest za ciasno, a jak się musze przesunąć jeszcze do przodu, żeby za mną się ktoś zmieścił to prawe kolano muszę wciskać między kluczyk a przerośniętą konsole środkową :) Galant mniejszy a tego problemu nie mam :)

Owczar - 14-07-2012, 00:47

Powiem Ci, że nie miałem problemu. Fotel ma bardzo duży zakres regulacji. W galancie jest przy tym wręczy symboliczna regulacja. Tutaj można podnieść dość wysoko cały fotel i sam przód. Nie wiem jak jest z tyłu bo nie siedział nikt ;)

Ale dziwię się, że w galancie nie masz problemu , bo Ty masz coś koło 200? :) Za Tobą już raczej ciężko się zmieścić ;)

sveno napisał/a:
Ja mam fotel odsunięty na maksa i tak jest za ciasno, a jak się musze przesunąć jeszcze do przodu, żeby za mną się ktoś zmieścił to prawe kolano muszę wciskać między kluczyk a przerośniętą

Jak obniżysz całkiem fotel to powinieneś się mieścić :) Aczkolwiek konsola jest lekko przerośnięta i tunel spory przez wał. Ale za to nadmuch na pasażerów z tyłu z regulacją temp jest ;) Coś za coś... Ale generalnie pod względem ergonomii BMW jest dużo przed galantem....

Hugo - 14-07-2012, 15:42

Owczar napisał/a:
Ale Galant ma też swoje zalety Ładnie wygląda, ma super wygląd no i jeszcze jest po prostu ładny
Nic dodać nic ująć, EA w sedanie wyglądem miażdży, bmw jest nijakie. Reszta w EA to porażka (w porównaniu do E39) jest kilka klas niżej (prawie jak punto :mrgreen: ).
sveno - 14-07-2012, 17:21

Hugo nie zgodzę się. Jakość materiałów porównywalna, do ergonomi w Galancie też nie mam zarzutów, brakuje małych schowków i uchwytu na napoje/kubki. Jeste jeszcze druga strona medalu: wyposażenie. Podejrzewam że zadbane 525 (a żeby porównywać osiągi to powinno to być 528 ale wtedy nie ma co porównywać spalania :) ) z takim wyposażeniem jak mój Gal ma kosztowałoby lekko 2x więcej.
Moim zdaniem jedynym dużym plusem dla beemki jest RWD.

Hugo - 14-07-2012, 20:26

sveno napisał/a:
brakuje małych schowków i uchwytu na napoje/kubki.
Brakuje schowków (np. w boczkach tylnych drzwi), ale uchwyty na napoje/kubki przecież są.
sveno - 15-07-2012, 00:55

Hugo, bo Ty nie masz grzanych foteli :) u mnie nie ma nawet gdzie puszki z kolą postawić, o dziwo o pasażerach tylnej kanapy pomyślano.
No i muszę przyznać, że BMW jest lepiej wyciszone. EOT bo spamujemy Marcinowi temat.

Owczar - 15-07-2012, 22:44

Spokojnie, nie mam nic przeciwko OT :) Za mną już 1000km przejechanych BMW. No i cóż mogę powiedzieć. Niemcy robią rewelacyjne samochody. Przy 180-200km/h (rzecz jasna nie w PL) jest ciszej niż w galancie przy 140 (a jeśli nie ciszej to podobnie ;) . Nie słychać nawet bardzo głośnego TDS-a, ani szumu kół. Jedynie opływające powietrze.
Fotele super wygodne, po jeździe wysiada się bez najmniejszego odczucia zmęczenia. No i generalnie wsiadając do E39, która jakby nie było ma wnętrze z 96 roku widać ten komfort gołym okiem. Deska może nie jest najnowsza i nie musi się podobać, ale jest gustownie skomponowana, że nawet pseudo drewno nie wygląda tutaj źle (mimo, że jestem przeciwnikiem takich dodatków). Zresztą każdy wie jak wygląda wnętrze BMW E39.

Podróż w 5 osób na długiej trasie bez przesadnego siadania tyłu no i z ogromnym bagażnikiem! Zawiasy się ładnie składają, a nie jak w galancie wchodzą na 15cm do bagażnika :/ No i co ciekawe, przy spokojnej jeździe na trasie mieści się w 5,5litra! Mi wyszła 8 ale jechałem z kompletem osób i dość dynamicznie.

Napęd na tył to jest to co będę miał w następnym aucie (jeśli nie AWD). Dzisiaj na mokrej nawierzchni lekkie dodanie gazu powodowało reakcję trakcji. A po jej wyłączeniu sunie bokiem jak szalona ;) Najlepsze połączenie to BMW z mocnym silnikiem benzynowym.
Zresztą gdzieś już pisałem, że pomimo sentymentu do Japońskich aut, Mitsubishi, a także pospolitości BMW... skuszę się na ten bawarski wyrób. :) Ale galant ma u mnie dożywocie i tylko od niego zależy ile jeszcze km zrobimy razem ;)
Zresztą w najbliższym czasie poświęcę mu sporo czasu razem z kumplem... Ale o konkretach pewnie dop za miesiąc. No i żeby nie było... V6 i AT z galanta to są elementy za którymi się tęskni jeżdżąc dieslem ;) Pomimo tego, że od 120 do 180 ta BMKa rozpędza się niewiele gorzej, to jazda po mieście i ruszanie spod świateł na plus dla Galanta :)

Na zlocie się pewnie nie pojawię w tym roku :( więc będzie tylko relacja na forum :)

Tomek - 16-07-2012, 08:47

sveno napisał/a:
Hugo, bo Ty nie masz grzanych foteli :) u mnie nie ma nawet gdzie puszki z kolą postawić, o dziwo o pasażerach tylnej kanapy pomyślano.

kłamiesz, bo postawisz puszkę koło sterowania fotelami

sveno - 16-07-2012, 15:56

tomek84, ale u mnie zawsze coś w tym schowku jest :) jak nie klucze to telefon, poza tym on nie jest przystosowany do kubków/puszek, jest trochę za płytki i nie ma żadnych owalnych mocowań.
Owczar napisał/a:
Na zlocie się pewnie nie pojawię w tym roku :(
why?
Owczar - 16-07-2012, 16:05

Remont w mieszkaniu :/
sveno - 16-07-2012, 16:07

i na 1-2 dni się nie urwiesz? Trzeba sobie jakieś przerwy w pracy robić nie? :)
Owczar - 16-07-2012, 16:11

Powiem Ci, że w tym roku mam kumulację wszystkiego... Złożyło się na raz kilka spraw, a że sporo rzeczy będę robił sam, do tego tylko w weekendy... Jeśli się nie wyrobię w weekend to wstrzymam kolejną ekipę na tydzień.
SPIDER-ek - 16-07-2012, 22:08

Zlot jest raz do roku, a mieszkanie możesz remontować cały rok, więc olej je. Jak to mówia koledzy są ważniejsi :)
deejay - 16-07-2012, 22:11

Owczar napisał/a:
Powiem Ci, że w tym roku mam kumulację wszystkiego... Złożyło się na raz kilka spraw, a że sporo rzeczy będę robił sam, do tego tylko w weekendy... Jeśli się nie wyrobię w weekend to wstrzymam kolejną ekipę na tydzień.

Przyjadę po ciebie :twisted: