To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Black DEVIL...

areksz121 - 16-07-2012, 22:18

Wszystko wskazuje na to, że i ja w tym roku się pokażę, więc dopisuję się do reszty :twisted:
Marcin-Krak - 16-07-2012, 23:34

Weźcie zróbcie Owczarowi, wjazd na chatę ekipą budowlano-remontową i będzie mógł przyjechać, a z robotą jeszcze będzie do przodu ;)
Ja się nie oferuję, bo ja tylko mogę co najwyżej młotkiem walić w ściany :mrgreen:

Się OT robi, a moderator działu tego prosił żeby tu porządku pilnować :P

m6riano - 17-07-2012, 02:27

deejay napisał/a:
Przyjadę po ciebie :twisted:

ja go wyciągne za uszy..zwiąże, zaknebluje i takiego przywieze w bagarku
;-)

sveno - 17-07-2012, 11:20

m6riano napisał/a:
przywieze
:)
Marcin myśle, że nie masz wyboru, jak nie przyjedziesz to korowód zamiast ulicami Bełchatowa to pojedzie po Ciebie do Wawy :)

Owczar - 25-07-2012, 11:32

No niestety raczej nie ma szans, może w przyszłym roku :)

Tymczasem galant przeszedł pierwszy punkt renowacji. Wstawienie reperaturek.
Jak wiadomo wybór fachowca nie jest łatwy i ciężko o kogoś kompetentnego. Brat polecił mi gościa z Kampinosu. Bardzo chwalił jego umiejętności ale zaznaczył że jest niesłowny jeśli chodzi o terminy i rzeczywiście tak było. Umówiliśmy się na konkretne ustalenia 2 dni po wstawieniu... Czekałem tydzień, dzwoniłem i nic się nie dowiedziałem. Kolejny tydzień się zaczyna, a on oznajmia, że do końca tygodnia zrobi. Więc czekam cierpliwie. Zadzwoniłem jednak i chcę się umówić konkretnie ile i na kiedy... Mówię, że w piątek mam wyjazd, a ten, że mówił, że w sobotę będzie zrobione. Nie wiem jak dla innych, ale dla mnie koniec tygodnia to raczej piątek. Lekko poirytowany obdzwoniłem innych blacharzy i powiedziałem gościowi, że zabieram auto. Ciężko było coś znaleźć... Po rozmowach nt. techniki naprawy lekko się załamałem, ale jeden nawet w miarę sensownie naprawia więc miałem wstawić do niego.

Pojechałem z kumplem, galant stoi, wycięta jedna strona - po ponad tygodniu. Ale jak zobaczyłem to cięcie to mi nerwy przeszły gość wyciął po łuku idealnie równo jak skalpelem. Szkoda, że nie zrobiłem foto ;) Zaczęliśmy rozmawiać o sposobie naprawy itd. Gość ma wiedzę i sprzęt, reperaturki wspawuje TIG-iem, a nie jak większość migomatem czy gazowo. Blacha dostawiana na ostro i połączona ciągłym spawem.
Nadkole nie sztukowane, tylko dopasowane z jakiegoś rozbitego golfa :) Nawet biorąc pod uwagę brak możliwość dogadania, długi czas naprawy (3tyg) to jestem zadowolony ;)

Błotnik po obcierce wyklepany tak, że nawet od środka niewiele widać :)

Zdjęcie od wewnątrz. Niewiele widać bo robione telefonem. Rozjaśniłem trochę na kompie:

Niestety nie mam foto przed wyprowadzeniem pod lakier i po wycięciu blachy, ale na pierwszym foto widać jak są połączone blachy.

Dla niewtajemniczonych, tak wygląda przykładowy spaw tigiem:

m6riano - 25-07-2012, 14:45

Owczar napisał/a:
ale dla mnie koniec tygodnia to raczej piątek

dla mnie to początek...;-)

areksz121 - 26-07-2012, 06:20

Widać Galanty wraca do porządku i nawet elegancko :wink:

Owczar napisał/a:
Dla niewtajemniczonych, tak wygląda przykładowy spaw tigiem:

To jednak ze mną jeszcze nie ma tak źle :wink: Takie znalezione na szybko, krawędź nadkola w starym mercedesie zrobiona migiem... :)

Jak pomalowali cały błotnik, to sam swojej roboty nie poznałem :rolleyes:

Owczar - 06-08-2012, 17:24

W temacie cisza, ale praca wre. Niestety tylko w weekendy. Od 3 tygodni razem z kolegą i narzeczoną pracujemy przy aucie :)

Wczoraj pobiłem rekord jeśli chodzi o długość czasu pracy. Od 6 rano do 1:30 w nocy kończyłem projekt, by móc zabrać w końcu auto do Warszawy. Niestety zostało mi jeszcze kilka rzeczy do zrobienia :/

A przy okazji szukam wkładek do zamków. Jedną popsuł włamywacz, a drugą wyjąłem żeby przerobić i zginęła... Gdyby ktoś miał na zbyciu (nawet bez kluczyka) to prośba o kontakt. Szukam też mocowania lusterka od strony pasażera z wersji EU.

SPIDER-ek - 06-08-2012, 17:44

Owczar napisał/a:
Od 3 tygodni razem z kolegą i narzeczoną pracujemy przy aucie :)

no nie mów że Ania też przy aucie pracuje, zmieniła zdanie i już się nie wkurza na ciebie że Gal na 1 miejscu

sveno - 06-08-2012, 18:24

SPIDER-ek napisał/a:
już się nie wkurza na ciebie że Gal na 1 miejscu
nie no jak to przeczytałem to mi się lżej na sercu i sumieniu zrobiło :) zupełnie jak u mnie.
m6riano - 06-08-2012, 22:38

Owczar, wyrzeźbisz coś z tego:

Zobacz całą galerię | Darmowe galerie Allegro

Owczar - 06-08-2012, 23:12

SPIDER-ek napisał/a:
no nie mów że Ania też przy aucie pracuje, zmieniła zdanie i już się nie wkurza na ciebie że Gal na 1 miejscu

Pracuje to za dużo powiedziane ;) Trochę pracuje, trochę marudzi. Brała udział w zabawie w pierwszy weekend. Kolejny ja i kolega, a ostatni z kolegą i od 14 sam.

Ale tak samo jak ze swapem, to pierwszy tego typu i zarazem ostatni projekt :)

m6riano napisał/a:
Owczar, wyrzeźbisz coś z tego:

Wkładka może być strzelona. Znalazła się jedna z moich, a druga może jeszcze będzie żyła. Dzięki za foto, odezwę się jak z reanimacji nic nie wyjdzie...

SPIDER-ek - 07-08-2012, 09:06

Owczar napisał/a:
Trochę pracuje, trochę marudzi.

To jest najgorsza cecha kobiet. Wszystkie marudzą. Czy one w tym widzą jakiś sens. Jak tak można marudzić.

Moja żona też cały czas marudzi jak tylko coś wspomne o Galancie, że przydało by się zrobić to albo tamto. To tylko widzę złość w oczach :)

m6riano - 07-08-2012, 14:47

Dlatego ja nie mam ani żony ani dziewczyny..tylko kochanke..;-)
przynajmniej nie marudzi..;-)

Owczar - 11-08-2012, 23:58

Kolejna ewolucja galanta za mną :)

Pracy było sporo... ale zmiany widoczne na pierwszy rzut oka... z zielonego metalicu zrobiła się czarna perła w pół macie. Efekt o tyle ciekawy, że w słońcu połyskuje, a gdy zajdzie słońce to robi się mat... Zdjęcia na razie tylko z telefonu, ale jak będą lepsze warunki pogodowe i więcej czasu to będzie jakaś sesja aparatem :)

Niestety nie mam foto auta przy przyćmionym słońcu. Bateria padła w telefonie, a potem spadł deszcz :/