Nasze Miśki - Carisma Leszka R.
turek61 - 06-11-2012, 18:55
Nie znudziła mi się tylko, że wraz z autem przybywa również na liczniku właścicielowi.
Moja żonka ma problemy ze stawami(ŁZS) i wsiadanie/wysiadanie z Cari to już dla niej problem.Muszę rozejrzeć się za jakimś wyższym modelem.
Myślę o Outku, Toyocie Coroli Verso lub Fordzie C-max ale przede wszystkim Outku
Marcin-Krak - 07-11-2012, 07:21
turek61 napisał/a: | Myślę o Outku |
Rozumiem, że chodzi o II ?
turek61 - 12-11-2012, 16:44
Marcin-Krak napisał/a: | turek61 napisał/a: | Myślę o Outku |
Rozumiem, że chodzi o II ? |
Niestety na II ą generację mnie nie stać
turek61 - 04-06-2013, 17:06
No i jakoś nie mogę rozstać się z moją Cari.
Ze wzgl. na zapaść finansową przyjdzie mi się nią bujać pewnie jakiś czas.
Aby poprawić wygląd auta ( ruda wyszła w kilku miejscach ) musiałem trochę zainwestować oddając ją do warsztatu lakierniczego.
Po zakupie tylnych ćwiartek z niemieckiego rozbitka zostały wycięte zdrowe reperaturki błotników, które zostaną wstawione w miejsce moich zgniłych
oraz kupiłem przednie drzwi od str. kierowcy aby nie bawić się w szpachlowania
Będzie też wymieniony wlew benzyny gdzie ruda doprowadziła do dziur.
Przy okazji konserwacja podwozia.
W sobotę odbieram auto. Zobaczymy jaki będzie efekt.
mateelv - 04-06-2013, 17:43
ile dałeś za drzwi? Znalazłeś na szrocie, czy internecie? Ostatnio mam podobną rozkminę, czy szpachla, czy nowe-używane lewe drzwi..
turek61 - 04-06-2013, 19:02
150 zeta za gołe ale dostałem w tym samym kolorze.
Jak znajdziesz w tym samym kolorze, bez rdzy i nieporysowane to nie opłaca się brudzić tylko przekładka zostaje. Ale musisz mieć zapewnienie sprzedawcy że są OK. Najlepiej poproś na maila zdjęcia drzwi z kilku ujęć w dużej rozdzielczości. Ja tego nie zrobiłem i mimo zapewnień że nie są porysowane jednak trochę były.A miałem spory wybór...
Sprawdź najpierw u mojego sprawdzonego sprzedawcy, u którego nabyłem już trochę części i jak na razie sie nie zawiodłem. Kupiłem m.in. sprężyny na tył bo nowe KAYABY tak posadziły auto nisko, że wracam na oryginały.
Powiedz że dowiedziałeś się ode mnie na forum i targuj się o cenę bo chodzą gołe za 150 zł.
http://allegro.pl/listing...p?us_id=4235703
turek61 - 24-11-2013, 19:41
Witam po dłuższej przerwie...
Carii odpicowana jak za czasów kiedy ją kupowałem. Po wszystkich "ogniskach zapalnych" ani śladu.Podwozie zakonserwowane. Szacunkowa wartość inwestycji w blachy to ok. 2500 zł.(przy okazji wstawie fotki)
Do tego wymieniłem również prawie nówki sprężyny tylne Kayaby, na których stała nisko na używane oryginalne. Przy okazji gdyby ktoś chciał obniżyć swoją bo tak lubi to mogę te Kayaby odsprzedać w dobrej cenie.
Dodatkowo wymiana tulei i wahaczy z tyłu, zbieżność i parę innych drobiazgów.
Niektórzy pewnie pomyślą że taka inwestycja w stary samochód się nie opłaca ale na inny mnie po prostu w chwili obecnej nie stać. Więc wiem co mam...
Kilka dni temu wymiana oleju Motorex GDI a za kilka dni wymiana linek hamulca ręcznego.
To na razie tyle.Pozdrawiam MM
P.S.
Proszę o ew. pomoc w tym temacie :
http://forum.mitsumaniaki...1254353#1254353
P.S.
Dzięki ale sprawa rozwiązana.
Piwor - 24-11-2013, 22:43
turek61, oddać za grosze też nie ma sensu.
turek61 - 21-11-2016, 18:49
Witam tych, którzy mnie jeszcze pamietają i oczywiscie tych którzy dołączyli później.
Chciałbym zmienić samochód na troszkę młodszy (od nowego roku straszna akcyza) i ciężko rozstać mi sie z Mitsubishi. Myslę o Outku I lub Citroenie C4 Grand Picasso. Nie mogę się zdecydować. Może jakieś sugestie, podpowiedzi... Za te samą kwotę to jest do 25000 tys mogę mieć młodsze Picasso i lepiej wyposażone. Chyba komfort podróżowania tez wyższy. Jak myslicie ? Może znajomi, rodzina mają tego francuza albo sami macie jakieś doswiadcznia ?
Póki co proszę o pomoć w tym temacie:
http://forum.mitsumaniaki...1496069#1496069
turek61 - 05-01-2017, 14:50
Zmienila właściciela. Niech nowemu właścicielowi służy tak jak mi czyli bezawaryjnie.
Bzyk_R1 - 05-01-2017, 19:01
A nowy nabytek niech służy dobrze Tobie
|
|
|