To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Siedzenia w Galancie EA

jAZZMAN - 25-05-2013, 22:19

ja też nie miałem potrzeby wyciągać ale mam wrażenie że obie części kładą się i wstają z podobnym obciążeniem.
pompec - 25-05-2013, 22:31

ja mam porównanie, bo wcześniej miałem welur w SE a teraz skórę w Avansie... rzeczywiście oparcie w skórze jest dużo cięższe...
Hugo - 25-05-2013, 22:45

pompec napisał/a:
rzeczywiście oparcie w skórze jest dużo cięższe...
Ale obie części? Czy jedna część wyraźnie cięższa od drugiej?
pompec - 25-05-2013, 23:03

wydaje mi się, że ta szersza jest cięższa proporcjonalnie od węższej... może jest cięża trochę bardziej przez to, że jest w niej podłokietnik i cały mechanizm z nim związany... zresztą sam podłokietnik jest pewnie cięższy niż "tkanka" siedzenia odpowiadająca jego obiętości... aha no i są w tej części dwa zagłówki a w mneijszej tylko jeden... i z tego co pamiętam to (porawcie mnie jeśli się mylę) jest tam środkowy pas i przyległości...
sveno - 25-05-2013, 23:10

Hugo, a ta skóra to siedziała tam oryginalnie? Nie była przypadkiem przełożona z kombiaka?
Galancior94 - 26-05-2013, 00:06

Hugo, ja mam czarną skórę w swoim Galu i nie powiem, bo te duże oparcie jest dość ciężkie. Ta mniejsza połówka jest wyczuwalnie lżejsza ;)
Hugo - 26-05-2013, 09:37

sveno napisał/a:
Hugo, a ta skóra to siedziała tam oryginalnie?
Tak wychodzi z VIN-u.

[ Dodano: 26-05-2013, 09:39 ]
sveno napisał/a:
Nie była przypadkiem przełożona z kombiaka?
Nie ma opcji, wszystko pasuje idealnie. A co, w kombiaku więcej waży?
Galancior94 napisał/a:
Hugo, ja mam czarną skórę w swoim Galu i nie powiem, bo te duże oparcie jest dość ciężkie. Ta mniejsza połówka jest wyczuwalnie lżejsza
Więc chyba wszystko jest OK.
sveno - 26-05-2013, 10:30

Hugo napisał/a:
A co, w kombiaku więcej waży?
tak. W kombi nie masz tej półki z blachy pod oparciem i przez to brakuje punktu podparcia, aby zachować sztywność trzeba dołozyć materiału. Miałem kanapę z kombiaka i była dużo cięższa od mojej.
sipex - 02-09-2013, 14:01

witam,rozbierał ktoś fotel pasażera?umnie się wyrobiło oparcie i lata na większych dziurach ,chce to jakoś usztywnić podkręcić jakieś pomocne rady?będę wdzięczny :)
muscle_car - 16-07-2014, 01:20
Temat postu: [EA5A/W 2.5] Elektryczne siedzenie kierowcy a zwykłe
Witam
Nie znalazłem rozwiązania na mój problem więc pytam:) Mam 2 metry wzrostu i trochę ciężko mi się wsiada, wysiada i dłużej siedzi. Mam fotel regulowany w kilku płaszczyznach ale ręcznie. Moje pytanie czy jest różnica pomiędzy regulacją fotela elektrycznego a ręcznego? Chodzi konkretnie o to czy elektryczny nie idzie dalej do tyłu lub w dół. Czy czasem nie ma większej regulacji niż ręczny.

robertdg - 16-07-2014, 07:33

muscle_car, poczytaj powyższy wątek
fj_mike - 16-07-2014, 16:35

muscle_car, fotele w wersji ze skórą i elektryczną regulacją mają trochę większy zakres regulacji dla siedziska.
Najlepiej żebyś wsiadł do takiego i sam spróbował. Przez foruma to ciężko będzie sprawdzić :P

arxel4 - 16-07-2014, 20:38

Hej,
podłączę się do tematu:)
Dziś rozpocząłem rozmowy na temat zmiany wyposażenia auta, tzn. wprowadzenie skór:)
I podczas rozmowy ze spoko gościem, który swego Gala rozbiera na czynniki pierwsze dowiedziałem się, że podobno Hyundai wypuścił auto o fotelach typu plug and play? do Galanta.
Macie pomysł jaki to model?

muscle_car - 16-07-2014, 21:55

fj_mike napisał/a:
muscle_car, fotele w wersji ze skórą i elektryczną regulacją mają trochę większy zakres regulacji dla siedziska.
Najlepiej żebyś wsiadł do takiego i sam spróbował. Przez foruma to ciężko będzie sprawdzić :P

A są fotele elektryczne ale nie ze skórą?

[ Dodano: 16-07-2014, 22:16 ]
Jeszcze jedno pytanie czy fotele z różnych wersji nadwozia i silnikowych będą do siebie pasować?

Galancior94 - 16-07-2014, 22:19

muscle_car, tak, beda pasowaly. Jedyna roznica to taka ze kanapa z poliftowych oparć tylnych ma wieksze zaczepy. No i w kombi tylne boczki szly z otworami na glosniki. W sedanie ich nie bylo ;)