[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Światła do jazdy dziennej
michaello - 10-02-2012, 15:52
gzesiolek napisał/a: | jak na razie 3 lata i 56tys km i dalej pala... |
No właśnie. Przyznam się, że osobiście nie widzę zasadności montowania świateł do jazdy dziennej w światłach drogowych.
Tak samo trzeba będzie co jakiś czas wymieniać żarówki... a że tył jest oświetlony? Cóż...
Mnie bardziej od świateł do jazdy dziennej brakuje oddzielnej kontrolki do świateł mijania na desce. Ta, która jest odpowiada zarówno za postojowe jak i mijania. Niestety kilkukrotnie zdarzyło mi sie jechać na światłach postojowych.
zenker - 10-02-2012, 16:05
tak w aso parexbud mieli to nie kupywalem tego nigdzie kwestia gustu jak to sie mowi:)ogolnie ledy to mi sie podobaja ale w audi a5 a montowane to jakos to niepasuje do naszych miskow ale jak kto uwaza przeciez:):)
mjsystem - 10-02-2012, 17:13
zenker napisał/a: | normalnie wyjde z siebie Wiejski Tuning wlasnie te ledy i inne gajgerki to wiejski tuning
to fabrycznie montowane jest w golfach 6 audi,mazda,Fabrycznie powtarzam niema to nic wspolnego z wiejskim tuningiem ale w sumie zdania mogą byc podzielone kwestia gustu w sumie pozdrawiam:) |
Zenker, przeczytaj prosze, jeszcze raz to, co napisałem...
[ Dodano: 10-02-2012, 17:16 ]
Acha, jak ktoś wymysli coś orginalnego z ledów "alle..." itd, a będzie wygladało super, to czemu nie. Rzeczywiście o gustach sie nie dyskutuje, a kazdy wyraża tylko swoją opinię. IMHO
krzychu - 10-02-2012, 18:19
michaello napisał/a: |
Tak samo trzeba będzie co jakiś czas wymieniać żarówki... |
NIE!
Jak patrzyłem to moje obniżenie z 13,7V na 11V powoduje 3 krotny wzrost żywotności. W przypadku drogowych obniżyć trzeba jeszcze mocniej. A do tego klosze i odbłyśniki się mniej grzeją więc mniej matowieją itd itp.
dzus1 - 19-02-2012, 16:10
witam chce zapytać jak wstawię światła do jazdy dziennej to czy jak bandą miał włączone na automat aby się same włączały drogowe jak się ściemni to czy jak będą włączone światła dzienne to czy będą podświetlone zegary tak jak to ma być w standardzie?
i czy jak przekręcę kluczyk w stacyjce aby grało radio to czy też będą się palić światła dzienne czy włączą się dopiero gdy odpalę silnik
capelush - 20-02-2012, 11:19
mjsystem napisał/a: | zenker napisał/a: | normalnie wyjde z siebie Wiejski Tuning wlasnie te ledy i inne gajgerki to wiejski tuning
to fabrycznie montowane jest w golfach 6 audi,mazda,Fabrycznie powtarzam niema to nic wspolnego z wiejskim tuningiem ale w sumie zdania mogą byc podzielone kwestia gustu w sumie pozdrawiam:) |
Zenker, przeczytaj prosze, jeszcze raz to, co napisałem...
[ Dodano: 10-02-2012, 17:16 ]
Acha, jak ktoś wymysli coś orginalnego z ledów "alle..." itd, a będzie wygladało super, to czemu nie. Rzeczywiście o gustach sie nie dyskutuje, a kazdy wyraża tylko swoją opinię. IMHO |
mysle ze jest rozwiazanie zeby nie bylo wsi- zamontowalem to w evo. postaram sie zrobic zdjecia -ale ogolnie ledy sa w pionie philips 4 zaraz kolo swiatel przeciwmgielnych za kratka. z zewnatrz wogole tego nie widac w sensie montazu-natomiast w momencie jak swieci wyglada to super.
gzesiolek - 20-02-2012, 15:40
capelush, oczywiscie ze dawaj fotki...
mjsystem - 20-02-2012, 17:13
capelush napisał/a: | mysle ze jest rozwiazanie zeby nie bylo wsi- zamontowalem to w evo. postaram sie zrobic zdjecia |
Dawaj , dawaj foty, bo w pionie to moze byc ciekawe
Właśnie o to chodzi, ze jak sie znajdzie złoty srodek, to jest efekt, a nie wieś
dzus1 napisał/a: | witam chce zapytać jak wstawię światła do jazdy dziennej to czy jak bandą miał włączone na automat aby się same włączały drogowe jak się ściemni to czy jak będą włączone światła dzienne to czy będą podświetlone zegary tak jak to ma być w standardzie?
i czy jak przekręcę kluczyk w stacyjce aby grało radio to czy też będą się palić światła dzienne czy włączą się dopiero gdy odpalę silnik | A jaką masz wersję? Masz czujnik zmierzchu?
dzus1 - 21-02-2012, 16:10
tak w mojej wersji jest czujnik
mjsystem - 21-02-2012, 21:17
dzus1 napisał/a: | tak w mojej wersji jest czujnik |
Ktos juz mówił czy pisał, ze sie da. Podobno jest taki moduł,( poczytaj dokładnie kilka stron wczesniej ) za ok 300zł, który profesjonalnie wpina ASO. Wtedy czujnik światła działa w ten sposób, że w dzień jeżdzisz na dziennych a po zmierzch na mijania. Co do kluczyka, to nie jestem pewien, ale z radiem moze działać lub nie, w zalezności od wpięcia kabli.
plecho1 - 21-02-2012, 21:27
dzus1, jeśli masz czujnik zmierzchu i światła zapalają ci się kiedy zaczyna robić się ciemno, to wystarczy zamontować automatyczny włącznik świateł za około 50zł, np. taki:
http://allegro.pl/automat...2109995910.html
który załącza dzienne po odpaleniu auta. Kiedy czujnik zmierzchu załączy światła mijania, to automatycznie zgasną dzienne ledy.
capelush - 22-02-2012, 15:08
wrzucam zdjecia...
ko5a - 22-02-2012, 16:14
wygląda nieźle.. dorzuciłbyś w całości przód?
mjsystem - 22-02-2012, 16:16
capelush napisał/a: | wrzucam zdjecia... |
A teraz przyjedź na spot w niedziele do Siemianowic (sory za OT ale muszę to zobaczyc na zywo!)
capelush - 22-02-2012, 16:28
w sobote i niedziele nie ma mnie na slasku... nastepnym razem. gdzie moge znalezc info o spotach?
|
|
|