| 

| [97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Siedzenia w Galancie EA

muscle_car - 16-07-2014, 21:21

Albo może z innego Mitsu?
 fj_mike - 16-07-2014, 22:03

| muscle_car napisał/a: |  	  | A są fotele elektryczne ale nie ze skórą? 
 | 
 Nie, ale są skórzane bez elektryki.
 misza116 - 12-09-2014, 12:57

Pytanie do użytkowników Avance'a bez skór - czy ta tapicerka tak łatwo się przeciera, że przy 250 tys. jest już zniszczona, czy też raczej podejrzewać kręcenie licznika? Zwykły welur w galu jest praktycznie niezniszczalny, przynajmniej ja w aucie z 320 tys. na liczniku nie miałem żadnego śladu zużycia, a ten materiał jest całkiem inny, i może po prostu delikatniejszy.
 pompec - 12-09-2014, 16:53

| misza116 napisał/a: |  	  | Pytanie do użytkowników Avance'a bez skór - czy ta tapicerka tak łatwo się przeciera, że przy 250 tys. jest już zniszczona, czy też raczej podejrzewać kręcenie licznika? Zwykły welur w galu jest praktycznie niezniszczalny, przynajmniej ja w aucie z 320 tys. na liczniku nie miałem żadnego śladu zużycia, a ten materiał jest całkiem inny, i może po prostu delikatniejszy. | 

Materiałowa tapicerka w avancach jest bardzo podatna na niszczenie... duuużo bardziej niż welur w SE... dlatego jedyny dobry wybór przy avance, to skóra...
 misza116 - 12-09-2014, 19:43

| pompec napisał/a: |  	  |  	  | misza116 napisał/a: |  	  | Pytanie do użytkowników Avance'a bez skór - czy ta tapicerka tak łatwo się przeciera, że przy 250 tys. jest już zniszczona, czy też raczej podejrzewać kręcenie licznika? Zwykły welur w galu jest praktycznie niezniszczalny, przynajmniej ja w aucie z 320 tys. na liczniku nie miałem żadnego śladu zużycia, a ten materiał jest całkiem inny, i może po prostu delikatniejszy. | 

Materiałowa tapicerka w avancach jest bardzo podatna na niszczenie... duuużo bardziej niż welur w SE... dlatego jedyny dobry wybór przy avance, to skóra...
 | 

Tak właśnie myślałem, wygląda delikatnie (i paskudnie przy okazji
  ). Ale mi to nie przeszkadza, chce Avance'a, jak kupię bez skóry to i tak ją dorzucę. nabassu - 12-09-2014, 21:28

albo recaro z audi na przód
  przynajmniej nie bolą plecy po tych ławkach z parku jakie zainstalował producent. ALEX-77 - 12-09-2014, 23:02

| nabassu napisał/a: |  	  | albo recaro z audi na przód  przynajmniej nie bolą plecy po tych ławkach z parku jakie zainstalował producent. | 
 Z jakiego modelu Audi pasują krzesła do Galanta ? jaka wersja ?
 nabassu - 12-09-2014, 23:54

z zadnego
   recaro z audi jest zazwyczaj skorzane, stad sugestia.
 fotele tej firmy charakteryzują sie plaskim dnem z 4 miejscami na sruby na rogach kwadratu.
 mozna je latwo (acz czasochłonnie) zaadaptowac do szyn galanta, niestety poświęcając je (gdyż szyny są zintegrowane z całym oparciem).
 z evo wbrew pozorom trzymaja najgorzej i sa najnizszym modelem w ofercie firmy.
 audi ma zazwyczaj elektryke oparcia, grzanie, niekiedy chlodzenie i pompkę poduszki pod krzyż.

(recaro z audi, evo, opla, vw > allegro)
 misza116 - 13-09-2014, 07:01

Jak dla mnie to recaro pasują do hondy civic, ale nie do gala. Gal ma agresywny wygląd, ale to jednak limuzyna, i taką ma pozostać, więc czarna avance'owa skóra dla mnie jest idealna.
 nabassu - 13-09-2014, 08:03

recaro to nie tylko model "sport" z evo czy Hondy.

http://www.werks2.com/wp-...e-Toplinehr.jpg

Po za tym mogli zrobic jakis wygodny fotel jak w BMW a nie pół tylnej kanapy z klipsem do pasów.
 bialyjayz - 13-09-2014, 10:57

a jak różnica jeśli chodzi o komfort skóra vs niebieska tapicerka avance? Bo siedliska wydają się być podobnie wyprofilowane.
 nabassu - 13-09-2014, 16:10

Profil ten sam. Z racji płaskości najlepiej welur.
 Wytrzymałość, welur.
 Komfort opuszczania pojazdu, świnka
   A, tam skóry to jest bardzo mało
  tylko samym środeczkiem. Te niebieskie strasznie się mechacą a kierowcy wręcz prują.
 Można całe szczeście dokupić "pasażera" z anglika i będzie jak nowy, tylko mechanizm pochylania siedziska trzeba przełożyć, ale tam jest p&p.
 Welur można też zafarbować. Jest taki bardzo mocny środek w atomizerze. (czarnych welurów nie było)
 misza116 - 13-09-2014, 20:49

Tym farbowaniem mnie zaintrygowales. Nie brudzi potem? Da rade zrobic ciemny welur na jasno? Moze polecasz jakis konkretny?
 nabassu - 13-09-2014, 22:06

o brudzenie bym się nie martwił, ale nie testowałem ścieralności jeszcze.
 dywan w foresterze jest kruczo czarny od dosc dawna juz.
 http://detailershop.pl/pl...-Dye-500-ml/425
 poszla flaszka na dywan i jakies glupoty typu listwy ABSowe na drzwiach.
 nawet do testu brudzenia warto dla spokoju wydac te 45zl, ale sobie nie wyobrazam ze to sie puści.
 ostatnio nie zamknalem szyberdachu w deszczu na parkingu i farbowany dywan sie zmoczyl. reka ciagle czysta.
 dziala jak tusz. rozpyla sie jak z atomizera do kwiatow.
 misza116 - 22-09-2014, 15:13

Mam jeszcze pytanie odnośnie skóry - polifty miały jakąs lepszą "skórę", niż przedlifty?
 Pytam, bo mam wrażenie, że czarna jest w ogóle trwalsza i lepszej jakości, i nawet beż w poliftach jakby był mniej sztywny, i trochę jaśniejszy. Jest w tym chociaż trochę prawdy?

|  | 
 |  |