[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Siedzenia w Galancie EA
muscle_car - 16-07-2014, 22:21
Albo może z innego Mitsu?
fj_mike - 16-07-2014, 23:03
muscle_car napisał/a: | A są fotele elektryczne ale nie ze skórą?
|
Nie, ale są skórzane bez elektryki.
misza116 - 12-09-2014, 13:57
Pytanie do użytkowników Avance'a bez skór - czy ta tapicerka tak łatwo się przeciera, że przy 250 tys. jest już zniszczona, czy też raczej podejrzewać kręcenie licznika? Zwykły welur w galu jest praktycznie niezniszczalny, przynajmniej ja w aucie z 320 tys. na liczniku nie miałem żadnego śladu zużycia, a ten materiał jest całkiem inny, i może po prostu delikatniejszy.
pompec - 12-09-2014, 17:53
misza116 napisał/a: | Pytanie do użytkowników Avance'a bez skór - czy ta tapicerka tak łatwo się przeciera, że przy 250 tys. jest już zniszczona, czy też raczej podejrzewać kręcenie licznika? Zwykły welur w galu jest praktycznie niezniszczalny, przynajmniej ja w aucie z 320 tys. na liczniku nie miałem żadnego śladu zużycia, a ten materiał jest całkiem inny, i może po prostu delikatniejszy. |
Materiałowa tapicerka w avancach jest bardzo podatna na niszczenie... duuużo bardziej niż welur w SE... dlatego jedyny dobry wybór przy avance, to skóra...
misza116 - 12-09-2014, 20:43
pompec napisał/a: | misza116 napisał/a: | Pytanie do użytkowników Avance'a bez skór - czy ta tapicerka tak łatwo się przeciera, że przy 250 tys. jest już zniszczona, czy też raczej podejrzewać kręcenie licznika? Zwykły welur w galu jest praktycznie niezniszczalny, przynajmniej ja w aucie z 320 tys. na liczniku nie miałem żadnego śladu zużycia, a ten materiał jest całkiem inny, i może po prostu delikatniejszy. |
Materiałowa tapicerka w avancach jest bardzo podatna na niszczenie... duuużo bardziej niż welur w SE... dlatego jedyny dobry wybór przy avance, to skóra... |
Tak właśnie myślałem, wygląda delikatnie (i paskudnie przy okazji ). Ale mi to nie przeszkadza, chce Avance'a, jak kupię bez skóry to i tak ją dorzucę.
nabassu - 12-09-2014, 22:28
albo recaro z audi na przód przynajmniej nie bolą plecy po tych ławkach z parku jakie zainstalował producent.
ALEX-77 - 13-09-2014, 00:02
nabassu napisał/a: | albo recaro z audi na przód przynajmniej nie bolą plecy po tych ławkach z parku jakie zainstalował producent. |
Z jakiego modelu Audi pasują krzesła do Galanta ? jaka wersja ?
nabassu - 13-09-2014, 00:54
z zadnego
recaro z audi jest zazwyczaj skorzane, stad sugestia.
fotele tej firmy charakteryzują sie plaskim dnem z 4 miejscami na sruby na rogach kwadratu.
mozna je latwo (acz czasochłonnie) zaadaptowac do szyn galanta, niestety poświęcając je (gdyż szyny są zintegrowane z całym oparciem).
z evo wbrew pozorom trzymaja najgorzej i sa najnizszym modelem w ofercie firmy.
audi ma zazwyczaj elektryke oparcia, grzanie, niekiedy chlodzenie i pompkę poduszki pod krzyż.
(recaro z audi, evo, opla, vw > allegro)
misza116 - 13-09-2014, 08:01
Jak dla mnie to recaro pasują do hondy civic, ale nie do gala. Gal ma agresywny wygląd, ale to jednak limuzyna, i taką ma pozostać, więc czarna avance'owa skóra dla mnie jest idealna.
nabassu - 13-09-2014, 09:03
recaro to nie tylko model "sport" z evo czy Hondy.
http://www.werks2.com/wp-...e-Toplinehr.jpg
Po za tym mogli zrobic jakis wygodny fotel jak w BMW a nie pół tylnej kanapy z klipsem do pasów.
bialyjayz - 13-09-2014, 11:57
a jak różnica jeśli chodzi o komfort skóra vs niebieska tapicerka avance? Bo siedliska wydają się być podobnie wyprofilowane.
nabassu - 13-09-2014, 17:10
Profil ten sam. Z racji płaskości najlepiej welur.
Wytrzymałość, welur.
Komfort opuszczania pojazdu, świnka
A, tam skóry to jest bardzo mało tylko samym środeczkiem.
Te niebieskie strasznie się mechacą a kierowcy wręcz prują.
Można całe szczeście dokupić "pasażera" z anglika i będzie jak nowy, tylko mechanizm pochylania siedziska trzeba przełożyć, ale tam jest p&p.
Welur można też zafarbować. Jest taki bardzo mocny środek w atomizerze. (czarnych welurów nie było)
misza116 - 13-09-2014, 21:49
Tym farbowaniem mnie zaintrygowales. Nie brudzi potem? Da rade zrobic ciemny welur na jasno? Moze polecasz jakis konkretny?
nabassu - 13-09-2014, 23:06
o brudzenie bym się nie martwił, ale nie testowałem ścieralności jeszcze.
dywan w foresterze jest kruczo czarny od dosc dawna juz.
http://detailershop.pl/pl...-Dye-500-ml/425
poszla flaszka na dywan i jakies glupoty typu listwy ABSowe na drzwiach.
nawet do testu brudzenia warto dla spokoju wydac te 45zl, ale sobie nie wyobrazam ze to sie puści.
ostatnio nie zamknalem szyberdachu w deszczu na parkingu i farbowany dywan sie zmoczyl. reka ciagle czysta.
dziala jak tusz. rozpyla sie jak z atomizera do kwiatow.
misza116 - 22-09-2014, 16:13
Mam jeszcze pytanie odnośnie skóry - polifty miały jakąs lepszą "skórę", niż przedlifty?
Pytam, bo mam wrażenie, że czarna jest w ogóle trwalsza i lepszej jakości, i nawet beż w poliftach jakby był mniej sztywny, i trochę jaśniejszy. Jest w tym chociaż trochę prawdy?
|
|
|