[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Antena automatyczna i dachowa
arturj123 - 03-05-2013, 10:50
Słabo czytamy temat...
Odpowiedź nieco wyżej:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=77350
mirex94 - 08-05-2013, 22:30
siemka
a ktos juz myslal co by z tego wyszlo zeby zamiast tego plastiku w srodku wsadzic taka zylke jak sa do kosiarki (kosy)?? dalo by sie to jakos zmontowac??
i9i - 08-05-2013, 22:53
mirex94 napisał/a: | dalo by sie to jakos zmontowac?? | Zmontować owszem ale działać nie będzie. Plastik poruszający anteną napędzany jest zębatką, a nie jak w uniwersalnych bębnem nawijającym. Początkowo włożyłem bat z uniwersalnej (z żyłką) i po uruchomieniu tylko zgrzytała. Także zakupiłem bat od deżawu i śmiga aż miło, aha i jak komuś nie chowa się do końca, to raz na jakiś czas trzeba siurnąć wudekiem albo podobnym specyfikiem bat od zewnątrz. U mnie pomogło.
aleksandero - 08-06-2013, 13:24
Zolar napisał/a: | Na Allegro pojawiła się oferta zamiennika anteny elektrycznej do sedana. W opisie napisane jest, że to japoński zamiennik z gwarancją Czy ktoś już to może testował albo przynajmniej miał w ręku
http://allegro.pl/antena-...3205780132.html |
Zakupiłem ten "zamiennik japoński". Antena różni się od oryginału:
1. Brakiem wzmacniacza (trochę gorzej odbiera)
2. Nie ma w niej gniazda na kostkę, która była wpięta w oryginalną antenę - trzeba ją uciąć i domyślać się jakie kable ze sobą połączyć, bo do anteny nie jest dołączana instrukcja montażu.
3. Nie posiada ona na dole wystających gwintów umożliwiających montaż w to samo miejsce co oryginał, zamiast tego jest kawałek blaszki i jakies wkręty żeby ją jakoś przymocować.
Z plusów - po wieczorze zabawy antena jest już solidnie przymocowana i działa prawdłowo. Wygląda bardzo ładnie. Mimo tego, nie polecam.
P.s. - Wkurza mnie to cwaniactwo na allegro. Anteny zwracał nie będę, ale oczywiście w opisie przedmiotu nie było zaznaczone, że coś trzeba przerabiać. Jak dla mnie - zamiennik to coś, co jest zgodne z oryginałem... Mylę się?
Pabion - 24-06-2013, 11:29
Ostatnio znalazłem używaną: http://allegro.pl/antena-...3285141891.html
Po zadzwonieniu zapytałem się o stan anteny, rocznik ('00), czy działa oraz czy może zdjęcie wtyczki zrobić, a rozmówca powiedział, że nie mają czasu zdjęć robić i się rozłączył.
Opinię też mają srednią, jak dało się wyczytać z komentarzy, więc trochę boję się zamawiać.
Link wrzucam bo może ktoś szuka anteny i mieszka dośc blisko Sulechowa.
Pozdrawiam
fj_mike - 24-06-2013, 23:52
Pabion napisał/a: | Po zadzwonieniu zapytałem się o stan anteny, rocznik ('00) |
Co najwyżej to stał koło rocznika 2000 na parkingu.
artufcb - 18-08-2013, 11:00
witam, u mnie również antena jest wysunięta na max i się nie chowa. Fale odbiera bez problemu. Próbowałem wyjąć radio, żeby zobaczyć czy wszystko jest podłączone, ale nijak nie mogę. Wsadzam te specjalne "kluczyki" ale w ogóle radio nie da się wysunąć. Do silniczka anteny też w ogóle dostępu nie ma, bo przykryty jest elementem karoserii. Jakieś pomysły jak się dostać z jednej i z drugiej strony do tego?
Arturro-86 - 08-10-2013, 18:19
Jak to się mówi... "Nadgorliwość gorsza od faszyzmu".
U mnie antena działała, ale chciałem ją wyciągnąć, żeby pomalować tą metalową osłonkę, którą widać od strony błotnika.
Problem w tym, że moja antena okazała się nieorginalna (coś w ten deseń: http://www.ebay.com/itm/P...y-/360760410809 )... nie dało się odkręcić tej nakrętki od strony błotnika.
W sumie zostawiłbym to tak jak było, ale przy próbach odkręcania ten dolny "klin" w antenie w jakiś dziwny sposób się poluzował (swoją drogą dziwny ten patent na dokręcanie tego) i uszczelka nie trzymała odpowiednio. Jedyne co mi zostało to pozbyć się tego chińskiego badziewia, którego w prosty mechaniczny sposób nie da się zdemontować... więc z pomocą przyszła kątówka.
Efekt jest taki, że teraz nie mam anteny, a jednak wypadałoby mieć z czego słuchać radia.
I tutaj pytanie - czy wiecie jaką antenę mógłbym tam zamontować? Mogę niby zamontować taką samą - nieorginalną automatyczną... ale myślałem, czy nie ma może jakichś zwykłych anten, które pasowałyby do tego błotnika i były szczelne
Tomii - 08-10-2013, 21:43
Arturro-86 napisał/a: | I tutaj pytanie[/b] - czy wiecie jaką antenę mógłbym tam zamontować? Mogę niby zamontować taką samą - nieorginalną automatyczną... ale myślałem, czy nie ma może jakichś zwykłych anten, które pasowałyby do tego błotnika i były szczelne [/u] |
Arturro, najlepiej szukaj oryginału używanego/sprawnego, zapytaj Hugo czy nie ma na sprzedaż.
Hugo - 08-10-2013, 22:00
Tomii napisał/a: | zapytaj Hugo czy nie ma na sprzedaż | Jak dobrze pójdzie będę mial na sprzedaż ori antenę zregenerowaną batem od Daewoo
Zolar - 09-10-2013, 17:41
Hugo napisał/a: | Tomii napisał/a: | zapytaj Hugo czy nie ma na sprzedaż | Jak dobrze pójdzie będę mial na sprzedaż ori antenę zregenerowaną batem od Daewoo |
A umiesz to zregenerować? Gdzie można dostać taki bat?
Hugo - 09-10-2013, 21:25
Zolar napisał/a: | A umiesz to zregenerować? Gdzie można dostać taki bat? | Jeszcze nie Bat do kupienia w necie, wystarczy poszukać.
Zolar - 10-10-2013, 10:29
Hugo napisał/a: | Zolar napisał/a: | A umiesz to zregenerować? Gdzie można dostać taki bat? | Jeszcze nie Bat do kupienia w necie, wystarczy poszukać. |
Znalazłem za 60-70zł i zastanawiam się czy lepiej nie kupić już tego zamiennika z Allegro za 150zł. Kupił to ktoś?
Hugo - 10-10-2013, 11:33
Zolar napisał/a: | Znalazłem za 60-70zł | Widziałem tańsze, coś ok. 45 zł. Szukaj od Nexii, Lanosa, Espero (chyba), Astry I, Kadetta.
Zolar - 10-10-2013, 16:04
Hugo napisał/a: | Zolar napisał/a: | Znalazłem za 60-70zł | Widziałem tańsze, coś ok. 45 zł. Szukaj od Nexii, Lanosa, Espero (chyba), Astry I, Kadetta. |
Ok. Trzeba kupić sam bat czy razem z anteną?
Jeszcze tak się zastanawiam czy może po prostu zamontować z powrotem starą niedziałającą antenę, ale schowaną. Radia i tak słucham okazjonalnie, więcej CD. Tak tylko żeby wyglądało to jako tako. Na razie jeżdżę z zaklejoną dziurą
|
|
|