LPG - LPI VIALLE
turek61 - 15-08-2009, 19:47
mi5iek, dokładnie opisałeś swoje problemy z LPI ale mnie aż oczy rozbolały od czytania.
Nie powiem Ci nic wiecuj bo nie wiem co może być przyczyną.
Może robię się nudny i się powtarzam w tym temacie ale z Łodzi do Radomia to rzut beretem(136 km. - 2godz. 24min)
Umów się i jedź do kenoipa to wg. mnie jedyne rozwiązanie.
Gdybyś chciał kontakt to pisz na PW.
kama - 16-08-2009, 16:17
Podjedz do Częstochowy do Eliasza.Tam zajmują się takimi instalacjami.JA MAM TEZ TAKA INSTALACJE I WŁAŚNIE JEŻDŻĘ TAM
[ Dodano: 16-08-2009, 16:27 ]
Mam pytanko jakie są objawy zacierającej się pompki podobno pali się elektryka czy jest to prawda a dokładnie co z tej elektryki sie pali
Sikub - 17-08-2009, 00:41
WItam,
Mam do Ciebie jedno podstawowe pytanie szarpie czy dlawi ... przerobilem juz troche przygod z ta instalaka i na tyle ile moge pomoc to b. waznym tematem sa odpowiednie swiece nie do gazu tylko tzw do wysokich obciazen (odkad ich uzywam - rewela) druga sprawa jesli to nie pomoze to moze zweryfikuj zachownie tego sprzetu czy np objawy wystepuja na zimny czy tez cieplym badz na obu temp silnika ... moze pala Ci sie bezpieczniki ? Jest naprawde wiele opcji, ale znajac zycie pewnie i tak wycieczka do Radomia wskazana ... a co do Lodzi to z tego co wiem nie ma tam nikogo co zna temat, a jesli nie ma nie dawaj sie naciagac ...
turek61 - 17-08-2009, 08:31
Cytat: | Mam pytanko jakie są objawy zacierającej się pompki podobno pali się elektryka czy jest to prawda a dokładnie co z tej elektryki sie pali
_________________ |
Bezpieczniki pod maską przy ACU.
pakuś - 18-08-2009, 11:06
a ja mam pytanie,czy ktoś korzystał z pomocy w mieście Konin-dokładnie zakład na ulicy Irysowej?
Czytałem szczątkow opinie że gość rzeczywiście jest dobry.
Sam do niego narazie zadzwoniłem,wydaje się rzeczowy.
Mam problem bo mi instalka wogóle padła-a pompa była regenerowana,swoją drogą że mam wtryskiwacz do wymiany,no ale jak instalka zgasła na dobre to sam już nie wiem co robić.
Za poprzednią naprawę dałem 450 zeta-pośmigałem ze 2000km i padła!
Teraz gość mówił że najlepiej przerobić elektrykę na zewnątrz bo te w butlach mają tendencję do siadania-koszt 800 stów+wtryskiwacz ok.200 stow+dojazd 150 i robi się nie ciekawie
tak sie zastanawiam czy jej nie wywalić i nie wstawić normalnej+blos?
Anonymous - 18-08-2009, 12:47
pakuś napisał/a: | koszt 800 stów |
już 8 stów to dużo a gdzie dopiero osiemset? <olaboga>
Sikub - 18-08-2009, 20:56
Pakus a gdzie gwarancja ? ... nie naprawia sie czegos na dwa tysiace km za 450 zeta to przeciez bez sens
pakuś - 20-08-2009, 12:16
nie,chodziło mi o 800PL
gwarancja,hmm,nie dogadałem się co do niej-było stwierdzenie że ma jeżdzić
sam nie wiem czy się z glaszać do tej osoby ponownie-to jeden z fachowców tutaj.
siwek - 20-08-2009, 13:44
pakuś, to jedyny sposób by kasa nie poszła w błoto tylko zanim coś będzie miał wymieniać lub kupować...
a co do przerabiania elektroniki to moim zdaniem niech nie kombinuje bo najzwyczajniej na świecie chce naciągnąć... skoro po naprawie nie śmiga to nie sprawdzi co źle zrobił i co padło (szkoda wydanych 450zł)
pakuś - 20-08-2009, 13:54
przeróbkę zaproponował inny szpec z konina,stwierdził że naprawi ale na moją odpowiedzialność- nie bierze tego na siebie poniewaz ma przykre doświadcznia z inst. co ma wszystko w butli- powiedział że awaria powraca tak 50/50% a na przerobioną daje gwarancję!
do osoby która mi to robiła się odezwałem-zobaczymy jak zaaraguje.
Sikub - 20-08-2009, 17:55
Pakus jak ten Wasz lokalny wirazka jest taki spec niech odda Ci kase skoro gwarancji nie daje. Ja bym nie odpuscil ...
turek61 - 21-08-2009, 12:35
pakuś napisał/a: | eraz gość mówił że najlepiej przerobić elektrykę na zewnątrz bo te w butlach mają tendencję do siadania |
z tego co pamiętam to jest akurat na odwrót... ale nie daje głowy
pakuś napisał/a: | sam nie wiem czy się z glaszać do tej osoby ponownie-to jeden z fachowców tutaj |
co to znaczy tutaj ? W Twoim mieście czy na forum ? Za co dokładnie zapłaciłeś te 450 zł. ?
mi5iek - 21-08-2009, 15:54
Sikub napisał/a: | WItam,
Mam do Ciebie jedno podstawowe pytanie szarpie czy dlawi ... przerobilem juz troche przygod z ta instalaka i na tyle ile moge pomoc to b. waznym tematem sa odpowiednie swiece nie do gazu tylko tzw do wysokich obciazen (odkad ich uzywam - rewela) druga sprawa jesli to nie pomoze to moze zweryfikuj zachownie tego sprzetu czy np objawy wystepuja na zimny czy tez cieplym badz na obu temp silnika ... moze pala Ci sie bezpieczniki ? Jest naprawde wiele opcji, ale znajac zycie pewnie i tak wycieczka do Radomia wskazana ... a co do Lodzi to z tego co wiem nie ma tam nikogo co zna temat, a jesli nie ma nie dawaj sie naciagac ... |
Witaj!
Wiec tak :autko szarpie nie dławi choc czasami sie przymuli,swiece juz wymienialem i sa ngk a nie wiem jakie to sa do wysokich obciazen -jak mozesz to podaj jakie ...nastepnie...objawy wystepuja i na zimnym i na cieplym choc czasami jest tak ze odpale przelaczy na gazz niby ale tak jak na ssaniu trzyma 1500 i powoli obroty spadaja i przez ten czas potrafi nie szarpac...bezpieczniki sa cale...pompka chodzi normalnie...a co do ŁODZI to gadałem z gosciem (calkiem konkretnie rozmawial -tak na marginesie jak mu powiedzialem ze pewnie bede musial jechac do czestochowy to powiedział ze Eliasz z Czestochowy to podobno jego kumpel ) i mowił ze by doszedł do tego ale jest w stanie załatwiania oprogramowania do vialle i zebym do niego zadzwonil za tydzien to bedzie wszystko wiedzial i bedzie mogl mi pomoc (juz bez zadnych dodatkowych niepotrzebnych kosztów)
Sikub - 22-08-2009, 17:07
Sluchaj Mi5iek ja mialem podobnie problem prawie calkowicie ustal po zamontowaniu ponizszych swiec. nie gwarantuje ze u Ciebie bedzie podobnie poza tym wiesz mozesz jeszcze szukac na kablach lub cewkach przy swiecach. Tj takie cholerstwo ktore to mozesz miec i szukac i szukac ... ja to zniwelowalem do minimum i przestaje bo za np same kabelki do gala powedzieli mi cos ok 200-300 a pewnosci nie mam ze to to ...
Daj znac jakbys zdecydowal sie na wymianke czy pomoglo
Pozdro
Update z linkiem do swiec
http://www.allegro.pl/ite...owa_eyquem.html
Nie znam sprzedawcy mam tylko takie swiece zeby nie bylo ze pozniej cos nie tak
pakuś - 22-08-2009, 20:37
tu na forum.
a zapłaciłem za regeneracje pompy,przedtem szarpał po przestał ale były dziwne objawy-niby dobrze jezdził ale...ale jak w baku pozostawalo tak z 5-6 litrów paliwa problem o dziwo powracał,musiałem się poprostu pilnować-bo jak wcześniej robilem na zbiorniku 450 km do zera,póżniej tylko 400 bo zaczynał wariować!
Pomyślalem że od biedy mogę tak jezdzić,ale raz wywaliło wąż podczas tankowania-tzn.nie odbił po zatankowaniu do pełna.
No a potem wtryskiwacz zaczął przepuszczać-lecialo z niego-dokładnie z boku wydostawał się gaz,a na koniec zupełnie przestał na gazie jeżdzić.
Obecnie mocno się zastanawiam co dalej robić-pomysły opisałem wyzej
|
|
|