[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] [FAQ] Awaria zegarka - sam się wyłącza, resetuje
robertdg - 14-04-2010, 10:56
tomek84, 1 strona
roch_27 napisał/a: | problem polega na tym, że miejsce na mocowanie płytki jest za duże i dlatego podczas jazdy moze się delikatnie przemieszczać w wyniku czego są takie wariacje zegarka
Powstaje zimny lut, który nalezy powtórnie przelutować i umieszczając płytke zmniejszyć wspomniany luz i bedzie git |
odnosnie przygasania strona 5 post cuuube
Anonymous - 14-04-2010, 11:56
tomek84, odcinasz zielony kabelek z czarnym paskiem. Jesli chodzi o przelutowanie, to wystarczy poprawić zimne luty przy taśmie w liczbie czterech.
Pzdr
Tomek - 14-04-2010, 13:01
z przygasaniem poradzilem sobie "na miejscu"
chodzi mi o przelutowanie
ale rozumuje, ze nalezy przelutowac 4 piny, ktore ida do wtyczki
dzieki za fast response, pozdrawiam
Pawlacz - 25-06-2010, 22:20
Czy ktoś mógłby zrobić zdjęcie podłączonego zegarka? W moim pewnie szwankowało to co wszystkim i poprzedni właściciel zdjął/zerwał wtyczkę. Zamiast wtyczki mam luźne kabelki i nie wiem w jakiej kolejności je podłączyć...
pozdro
Qbaku - 25-07-2010, 21:05
Witam wszystkich forumowiczów,
Podobnie jak większość moich poprzedników tego tematu miałem problem z "kapryśnym" zegarkiem.
Po wymontowaniu zegarka i przyjrzeniu się lutom przy gnieździe zasilającym okazało się że styki maja ledwo widoczne pęknięcia. Przy sprawdzaniu miernikiem przejście było, ale zegarek mimo to "żył własnym życiem".
Po przelutowaniu wszystkich 4 styków problem ustąpił.
Dzięki wszystkim..informacje na tym forum są bezcenne.
luckyluck - 25-07-2010, 23:12
Qbaku napisał/a: | Witam wszystkich forumowiczów,
Podobnie jak większość moich poprzedników tego tematu miałem problem z "kapryśnym" zegarkiem.
Po wymontowaniu zegarka i przyjrzeniu się lutom przy gnieździe zasilającym okazało się że styki maja ledwo widoczne pęknięcia. Przy sprawdzaniu miernikiem przejście było, ale zegarek mimo to "żył własnym życiem".
Po przelutowaniu wszystkich 4 styków problem ustąpił.
Dzięki wszystkim..informacje na tym forum są bezcenne. |
Dokładnie, jeśli po rozmontowaniu zegarka luty wydają się w porządku a mimo to zegarek przygasa, należy owe luty jeszcze raz przelutować. 45 sekund roboty i zegarek chodzi jak nowy!
kamil86ok - 13-08-2010, 14:50
witam. chyba jak każdy miałem problemy z zegarkiem hehe a napisane jest na nim "made in japan"
u mnie lutowanie nie dało efektów natomiast zapałka włożona miedzy obudowę a wtyczkę załatwiła sprawę
muszę jeszcze pojeździć więcej ale już od kilkunastu dni jest oka:)
Hugo - 13-08-2010, 23:40
kamil86ok napisał/a: | witam. chyba jak każdy miałem problemy z zegarkiem hehe a napisane jest na nim "made in japan" | Ja nie miałem z nim żadnych problemów i jest na nim napisane "Made in Taiwan"
Tomek - 15-08-2010, 21:38
ja swój zegarek przelutowałem, dodatkowo płytkę usztywniłem gumkami, coby nie latała, ale niestety dało to kiepski skutek, po kilku dniach zegarek padł na dobre
ostatnio testowo wziąłem zegarek z drugiego Gala, przelutowałem dodając troche cyny i zamontowałem w swoim EA, tym razem efekt idealny, przejechałem z 3500 km i zegarek nie zgasł ani na minutę
Juiceman - 17-08-2010, 14:49
U mnie pierwsze- i drugie lutowanie nie pomogło, trzecie oczyscilem polutowalem dalem wiecej kalafoni. Oczywiscie zielony kabel zostal uciety ; ) Zegarek dziala już ponad 6kkm
jkrzysztof80 - 17-08-2010, 17:02
Polecam wymianę zegarka na taki bajer
Tomek - 17-08-2010, 20:30
jkrzysztof80 napisał/a: | Polecam wymianę zegarka na taki bajer
Obrazek |
ile roboty i jaka cena??
m6riano - 17-08-2010, 22:03
no właśnie...chętnie się zainteresuje takim gadżetem...;-)o ile będzie podświetlane na niebiesko...;-)(żart)
jkrzysztof80 - 17-08-2010, 22:04
tomek84 napisał/a: |
ile roboty i jaka cena?? |
Zabawa na kilka godzinek (docinanie i dopasowywanie), cena jakieś 150zł (komputerek) + przewody i przełączki ok 20-30 zł + lutownica
[ Dodano: 17-08-2010, 21:05 ]
m6riano napisał/a: | o ile będzie podświetlane na niebiesko...;-)(żart) |
Ekraników jest od wyboru do koloru na aledrogo
m6riano - 17-08-2010, 22:06
jkrzysztof80 napisał/a: | tomek84 napisał/a: |
ile roboty i jaka cena?? |
Zabawa na kilka godzinek (docinanie i dopasowywanie), cena jakieś 150zł (komputerek) + przewody i przełączki ok 20-30 zł + lutownica
[ Dodano: 17-08-2010, 21:05 ]
m6riano napisał/a: | o ile będzie podświetlane na niebiesko...;-)(żart) |
Ekraników jest od wyboru do koloru na aledrogo |
np.?
|
|
|