To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Galant EA6A by DCG

robertdg - 16-01-2012, 08:29

Nie straszcie chopaka, zapewne nie zaglądał jeszcze pod nadkola

i nie miał wymienianego wlewu paliwa

P.S. to auto pali w granicach 6.5litra w trybie mieszanym, oczywiście przy szczelnym wlewie paliwa :P
Powyższa prezentacja to auto niewielki czas po gwarancji - garażowane o zgrozo, no ale nie dziwota jak tam Ford maczał paluchy. Jeżeli aku jest jeszcze od nowości to radze czym prędzej wymienić zanim się wyleje i zeżre instalacje elektryczną i rurke od klimy

DCG - 16-01-2012, 09:33

Spokojnie, jeszcze nie kupiłem :P
jestem po oględzinach i po jeździe próbnej, dzisiaj jedziemy na podnośnik i pod komputer
jeśli mazda naprawdę będzie niewypałem to jadę po to:
http://otomoto.pl/toyota-...-C22386181.html
mitsu niestety nie ma ciekawego diesla w granicach 16-18k

Andrew - 16-01-2012, 09:41

DCG a carisma najnowszy z produkowanych modeli z silnikiem Renaulta 115 KM Cię nie interesuję, wg mnie silnik wbrew pozorom jak najbardziej ok i oszczędny?
DCG - 16-01-2012, 09:57

nie przetrawię wnętrza, całkowicie mi się nie podoba
robertdg napisał/a:
zapewne nie zaglądał jeszcze pod nadkola

a tylne nadkola w galancie to też wielki niewypał, rudy wpierdziela chyba w każdym

Juiceman - 16-01-2012, 12:40

No to Pojarka w dieslu bo nie wiem czy byś się odważył na l200 :wink:
Anonymous - 16-01-2012, 13:21

DCG, zaraz mnie tutaj zlinczują ale poszedł bym na Twoim miejscu w coś z grupy vw, nawet w passata b5fl.... ew bora/golf, oczywiście z 1.9 tdi
sveno - 16-01-2012, 13:31

Derpin napisał/a:
zaraz mnie tutaj zlinczują ale poszedł bym na Twoim miejscu w coś z grupy vw0, nawet w passata b5fl.... ew bora/golf, oczywiście z 1.9 tdi
tak czytam tę wypowiedź i się zastanawiam za co mają zlinczować? b5fl solidne i przyzwoicie wyglądające auto z bardzo obszernym wnętrzem. Ale zaraz, szybkie porównanie do rekina i.... Derpin, masz wypasione fajerwerki w postaci Galant i chcesz je zamienić na paczkę zapałek b5fl? :)
Anonymous - 16-01-2012, 13:37

sveno, no właśnie w wypadku DCG, liczy się nie opakowanie tylko raczej trwałość tych "zapałek" :P ma być diesel, a mitsu nigdy dobrego w osobówkach nie miało.

a wypasione to by było białe vr4 w sedanie, tak to zwykły dupowóz jest ;) :P ładny szybszy niż większość podobnych ale dupowóz ;) :P

DCG - 16-01-2012, 13:47

Derpin, temat jest na nie jednym forum i widze ze tylko Ty mnie rozumiesz :)
jest u mnie w Darłowie do opchnięcia grafitowe b5 2002 1,9tdi za 16.500
zastanawiam się nad nim, zawsze byłem związany z japońskimi markami

Anonymous - 16-01-2012, 13:54

zrobiłem takim pasatem trochę km, traktowanym na max jako wół roboczy bez żadnego szacunku dla turbiny czy zawieszenia, jechał jak złoto mimo przebiegu grubo ponad 370 tys, do tego blacha idealnie zdrowa. Na Twoim miejscu bym się nie zastanawiał tylko jechał oglądać czy jest w sensownym stanie póki jeszcze stoi :P
wookash83 - 16-01-2012, 14:11

Mazda 6 wygląd z zewnatrz - biorę, środek jeszcze lepszy, silnik - tylko benzyna jeśli disel to juz faktycznie brałbym spawdzonego passata z 1.9TDI..
DCG - 16-01-2012, 14:19

nad Ave jeszcze się zastanawiam

Andrew - 16-01-2012, 15:08

DCG napisał/a:
nad Ave jeszcze się zastanawiam

Akurat mam osobę w rodzinie, która przemieszcza się Toyotami Avensis. Wpierw była Avensis 2.0D4D 115KM, teraz Avensis Verso takim sam silnik i opinie tych aut jak najbardziej pozytywne. Niskie spalanie, silniki ok. Z wyglądu tylko bez polotu...

m6riano - 16-01-2012, 17:06

DCG napisał/a:
jeśli mazda naprawdę będzie niewypałem to jadę po to:

ps. jak chcesz moge ci podać numer do kolegi który jeździ takim na taxie, drugi jeździ taką avensiską ale chyba 1,8lpg w auto, możesz wypytać o bolączki...;-)

fj_mike - 16-01-2012, 17:32

DCG napisał/a:
Derpin, temat jest na nie jednym forum i widze ze tylko Ty mnie rozumiesz :)

Też przychylam się do słów Derpina. Galancik to zwykły dupowóz. Gdyby zapytać co jest w nim najlepsze, nikt z nas nie odpowiedział by "bezawaryjność" :D Mój się mało psuje i chwała mu za to :)
DCG, na twoim miejscu szukał bym diesla z Niemiec. U nas rynek taki, że wszystko dostaniesz bez problemu a większość mechaniorów miała już z nimi do czynienia.
W Passacie najbardziej denerwuje mnie to, że jest tak popularny :mrgreen: