To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Black DEVIL...

m6riano - 30-10-2012, 15:30

Owczar, następnym razem mów że auto idzie na taxe...jak sie będzie przeciągało albo coś spierniczą to fama pójdzie po całym mieście i chusteczke zarobią..;-)
Owczar - 30-10-2012, 15:37

Gość jest totalnym ignorantem i żadne argumenty go nie ruszały...
m6riano - 30-10-2012, 16:34

Olać i negacić go na każdym kroku i tyle..;-)
areksz121 - 31-10-2012, 20:34

Owczar napisał/a:
Można wkleić w googla translate i przetłumaczyć na angielski. Na polski nie daje się zrozumieć ;)

Coś o tym wiem :P Ale jednak po 3 latach i bez szkoły języka dogaduję się z większością i angielski powoli wychodzi z użycia :wink:
Jakbyś namierzył ten samochód, to sam z ciekawości i w woli pomocy podjechałbym zobaczyć to cudo. W promieniu 100km od mojego mieszkania mam pół NL w zasięgu :) Jak coś to dawaj znać :wink:

P.S. Posłałem dwa najświeższe oscylogramy z weekendu :wink:

Owczar - 08-11-2012, 09:17

W ostatnią sobotę w końcu odebrałem auto :) Lakiernik nie dość że słowny, terminowy to jeszcze się postarał :)

Przesiadka ze skody pozwala na nowo cieszyć się galantem :P

Niestety aura i brak auta zastępczego zmuszają mnie do odłożenia zabawy na wiosnę. Ale wpadłem na inny pomysł napędu paska.

Dołożyłbym wałek pośredni przykręcany do alternatora na 2 podporach. Wałek napędzany byłby tym samym paskiem co alternator, ale zwiększyłbym kąt opasana dodatkową rolką. W zasadzie ten element prac może uda się wykonać wcześniej bo w piwnicy leży stary alternator ;)

fj_mike - 08-11-2012, 10:20

Owczar napisał/a:
W ostatnią sobotę w końcu odebrałem auto :) Lakiernik nie dość że słowny, terminowy to jeszcze się postarał :)

Poka foty :P

Owczar napisał/a:
Przesiadka ze skody pozwala na nowo cieszyć się galantem :P

Kiedy wsiadam do swojego, jeżdżąc wcześniej francuskimi padlinami mam zawsze banana na twarzy :mrgreen:

Owczar - 08-11-2012, 10:23

Nie mam fot. Pogoda słaba. Jak wychodzę z pracy to ciemno :/ Ale wygląda jak przed kolizją :P
fj_mike - 08-11-2012, 10:25

Owczar napisał/a:
Ale wygląda jak przed kolizją :P

Chodziło mi o zdjęcia naprawionych elementów :P

Torp12 - 08-11-2012, 11:25

Owczar napisał/a:

Niestety aura i brak auta zastępczego

No jak brak jak masz przeciez skode :twisted:

A aura tez jest do obejscia ;)

Owczar - 08-11-2012, 11:43

Skody już nie mam, przegląd się kończył i musiałem z nią uciekać :/ A brak auta w zimie bolałby mnie trochę, bo muszę teraz dojeżdżać do pracy...
m6riano - 08-11-2012, 16:39

Owczar napisał/a:
Skody już nie mam, przegląd się kończył

trzabyło uderzyć do Piwora..;-)

Owczar - 08-11-2012, 16:58

Spokojnie, projekt nie umiera :)

Miałem odkurzacz w ręku i jest w rewelacyjnym stanie. Obmyślam właśnie konstrukcję, a jak będę u rodziców to zabiorę obudowę altka i zacznę projektować coś :) Chciałbym wszystko do niego przykręcić i tylko jeden napinacz do podpory kolektora. Czeka mnie jeszcze mały remament przy LPG. Graty już czekają, ale nie wiem kiedy znajdę na to czas. W taką pogodę przechodzi ochota na jakiekolwiek grzebanie przy aucie. Na pierwszy rzut idzie webasto, bo pod koniec ostatniej zimy odmówiło posłuszeństwa. Zrobię demobil tego od diesla i zobaczymy co wyjdzie z dwóch :)

Owczar - 18-11-2012, 22:56

fj_mike napisał/a:
Chodziło mi o zdjęcia naprawionych elementów

Generalnie naprawione dobrze, ale muszę pomyśleć nad lekką ręczną polerką prawego boku, bo położony lakier jest gładki, a ten położony przeze mnie już nie tak do końca.

Dzisiaj pod maskę trafiła nowa Yuasa 75Ah.

Marcino - 19-11-2012, 09:20

Znoau dobrze wygląda. Brawo.
A co bedziesz modził przy LPG?

Owczar - 19-11-2012, 09:26

Do przełożenia zawory fazy ciekłej i wymiana filtra fazy lotnej na FL02. Zbieram się do tego tyle czasu i nie mogę się zabrać :)

Jeszcze nawet zimówek nie założyłem...