Nasze Miśki - Black DEVIL...
fj_mike - 19-11-2012, 22:05
Eeeee, klapa bagażnika jest zakurzona
Owczar - 19-11-2012, 22:06
Jak całe auto w bagażniku jeszcze nawet tapicerki nie zamocowałem. Nie mówiąc już o sprzątaniu wnętrza
Maciek - 20-11-2012, 15:28
Eeee tam się czepiają. Czarny? - czarny więc piękny
Owczar napisał/a: | Nie mówiąc już o sprzątaniu wnętrza |
Co tam - drobnostka
BigTomala - 20-11-2012, 20:34
Maciek napisał/a: | Czarny? - czarny więc piękny |
Lubię to
D1VenO - 22-11-2012, 11:38
Owczar napisał/a: | muszę pomyśleć nad lekką ręczną polerką prawego boku, |
ale jaja sobie robisz z polerowaniem matowego lakieru ?
mkm - 22-11-2012, 12:29
D1VenO napisał/a: | Owczar napisał/a: | muszę pomyśleć nad lekką ręczną polerką prawego boku, |
ale jaja sobie robisz z polerowaniem matowego lakieru ? |
Dlaczego?
Spokojnie efekt osiągnie pastą matującą
Owczar - 22-11-2012, 13:07
Pisząc polerka miałem na myśli przetarcie pastą tempo. Nowy lakier jest idealnie gładki, a ten który ja kładłem z kolegą w pełnym słońcu jest bardziej chropowaty. Potestuję w miejscach niewidocznych.
mkm - 22-11-2012, 13:24
Owczar napisał/a: | Pisząc polerka miałem na myśli przetarcie pastą tempo. |
czyli jednak pytanie D!VenO było uzasadnione .
Owczar, nie pastą tempo, bo porobisz sobie błyszczące placki.
Kup sobie pastę matującą np.APP w sklepie lakierniczym.
Owczar - 22-11-2012, 13:51
To jest myśl Tylko czy tym da radę pojechać ręcznie? Całe auto bym tym zrobił. Wtedy może bym miał głębszy mat niż teraz. I jednolitą powierzchnię.
mkm - 22-11-2012, 15:12
Oczywiście, że da radę ręcznie.
Pamiętaj tylko, że pracujesz bardziej "papierem ściernym" niż "kosmetykiem", więc ostrożnie.
Owczar - 22-11-2012, 15:15
Tam polecają specjalną matę, ale tak myślę żeby pojechać go zwykłą bawełnianą szmatką. Co tym sądzisz?
mkm - 22-11-2012, 15:22
Wszystko zależy na jaką firmę się zdecydujesz, bo każda marka ma tych "włóknin" kilka.
Droga nie jest, więc znajdź jakiś sklep i wybierz najmniej agresywną.
Eksperymentować możesz wszystkim, łącznie z gąbką .
Sam musisz wyczuć czym będzie Ci się najlepiej robić - sam pomalowałeś to i z tym dasz radę .
Owczar - 22-11-2012, 15:29
Tylko pewnie ten zabieg będzie dopiero na wiosnę Nie chciałbym go teraz za bardzo zmatowić bo straci głębię koloru...
D1VenO - 23-11-2012, 14:53
łotafak! pasta matująca ? baranka nie usuniesz tym. Pasta matująca + scorch to super sprawa do smartów. Nie słyszałem żeby to usuwało / gładziło lakier.
A powiedz mi auto było lakierowane CZARNYM MATEM czy czarną bazą + matowy klar ?
Ja znam jeden sposób na MAT jak coś pójdzie nie tak. Np wtrącenia czy właśnie struktura która wyszła ci bo lakier się nie rozlał i był za gęsty.
Biorę papier 2000p na wodę + kropla jakiegoś płynu do mycia naczyń [ powoduje poślizg ] usuwam wtrącenia punktowo lub w przypadku mory równam na gładko susze i czyszczę powierzchnie i wtedy na ten element tryskam z pistoletu ROZCIEŃCZALNIK który był użyty do lakierowania. Mat budzi się na nowo.
*moja metoda działa z farbą matową!!! niestety nie wiem czy klar zachowa się tak samo.
proponuje pomalować jakiś kawałek blaszki i spróbować te metodę zanim zrobisz na aucie.
Owczar - 23-11-2012, 15:11
D1VenO napisał/a: | łotafak! pasta matująca ? baranka nie usuniesz tym. |
Ale ja nie mam baranka Klar się rozlał bez problemu, ale to bardziej chodzi o usunięcie zakurzu, który w bardzo wysokiej temperaturze opadał jako pył. Po prostu lakier nie jest śliski w dotyku.
To była czarna perła jako baza i lakier matowy profixa.
D1VenO napisał/a: | Biorę papier 2000p na wodę + kropla jakiegoś płynu do mycia naczyń [ powoduje poślizg ] usuwam wtrącenia punktowo lub w przypadku mory równam na gładko susze i czyszczę powierzchnie i wtedy na ten element tryskam z pistoletu ROZCIEŃCZALNIK który był użyty do lakierowania. Mat budzi się na nowo. |
To też jest jakiś sposób Pewnie na wiosnę będę eksperymentował
|
|
|