[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Twój pierwszy problem z nowym lancerem.
henryko - 23-10-2013, 16:34
Jeśli mogę podpowiedzieć w kwestii akumulatora to ja znalazłem inne rozwiązanie. Kupiłem jakiś czas temu ładowarkę CTEK 5.0 którą ładuję akumulator bez jego rozłączania. Posiada ona specjalne złącza - wtyczki które są na stałe podłaczone do akumulatora. W moim przypadku ładowanie akumulatora polega na podniesieniu maski i złączenie tych wtyczek co trwa dokładnie 5 sekund. Akumulator mogę zostawić podłączony na dłuższy okres a ładowarka go utrzymuje na najwyższym poziomie naładowania. Polecam szczególnie tym użytkownikom którzy często odpalają samochód ale jeżdżą na krótkich trasach i nie doładowują akumulatora. Nie zastąpiony zimą!
Bizi78 - 23-10-2013, 16:39
Ale ja nigdzie nie napisałem, że zawsze .
Wkleiłem tylko info jakby komuś się takie coś przytrafiło .
Lucas123w - 23-10-2013, 17:36
henryko, dzisiaj takowy dostałem ze świeżej produkcji
Dokładnie tak jak piszesz ładuje z podłączonymi klemami na złączce pokazującej stan naładowania.
Bart2001 - 24-10-2013, 09:31
Również takowy posiadam, dobry sprzęt polecam (u mnie ładuje głównie moto)
markus35-73 - 24-02-2014, 17:28 Temat postu: utrudnione odpalanie na ciepłym silniku 1,6 mivec mam lancerka 1,6 mivec jeszcze na gwarancji i to jest dużżżżżżym plusem ponieważ okazało się że mój samochodzik (piszę o nim zdrobniale bo go lubię) miał utrudnione odpalanie po nagrzaniu silnika (przejechaniu kilku kilometrów) w ASO wymienili mi koło zmiennych faz rozrządu mivec i problem całkowicie ustąpił. czy ktoś miał podobny problem?czy się powtarzał?
mjsystem - 24-02-2014, 21:42
markus35-73 napisał/a: | w ASO wymienili mi koło zmiennych faz rozrządu mivec i problem całkowicie ustąpił. |
Gwarancja dobra rzecz
Tego przypadku na forum chyba nie było, nie pamiętam przynajmniej
Lojezu91 - 24-02-2014, 23:34
Hmm moj lancerek... mechanika wszystko ok... ale tutaj pewnie nikt nie mial z tym problemu! mianowicie!
LEWA TYLNIA SZYBA! poczas otwierania jej skrzeczy zawinieta guma (tak sadze, bo skrzeczy jak by szyba tarla o gume i wygina sie pod jej naporem ) w srodku dokladnie nie wiem o co chodzi, ale gdzy salon zabral samochod na ekspertyze, padlo jedno krotkie zdanie... Zamowilismy nowa listwe drzwi... i nie wiem tak w sumie co tam sie stalo bo kobieta w informacji nie potrafila wyjasnic a mechanikow juz nie bylo w pracy
Tak czy siak, czekam na cala nowa listwe, zobaczymy co potem wymysla Aaaleee gwarancja dobra sprawa
marcowoj - 25-02-2014, 08:17
mjsystem napisał/a: | Tego przypadku na forum chyba nie było, nie pamiętam przynajmniej |
Na forum ASX opisywany był ten problem bo w ASX są te same silniki 1.6 co w lancerze.
mjsystem - 25-02-2014, 09:08
marcowoj napisał/a: | Na forum ASX opisywany był ten problem bo w ASX są te same silniki 1.6 co w lancerze. |
To wklej link do strony, niech się podzielą z nami wiedzą
marcowoj - 25-02-2014, 09:59
mjsystem napisał/a: | To wklej link do strony, niech się podzielą z nami wiedzą |
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=69434
Bardzo proszę.
Robert_N - 25-02-2014, 10:00
markus35-73 dokładnie to samo miałem z Reno 1.6 benz. wymieniłem koło zmiennych faz rozrządu i hulał niestety przez 15 tysięcy i problem pojawił się ponownie. Zmieniłem wtedy na Miśka i nie żałuje.
markus35-73 - 26-02-2014, 19:20
Robert_N napisał/a: | markus35-73 dokładnie to samo miałem z Reno 1.6 benz. wymieniłem koło zmiennych faz rozrządu i hulał niestety przez 15 tysięcy i problem pojawił się ponownie. Zmieniłem wtedy na Miśka i nie żałuje. | Ja też kupiłem Miśka i nie żałuje
bastek - 02-09-2014, 14:37
prawie 190.000 km
ubyło oleju w przez 15.000 od przeglądu ze środka bagnetu na minimum
i chyba mam sporo syfu w baku
teoretycznie bak 61 l
zajeżdżam na stację, teoret. zasięg podaje 200 km, czyli po mojemu ok. 11 l.
wlewam do odbicia ok. 44-47 l, a powinno wejść 50 l.
co z tymi 5 litrami
sparwdziłęm na autocentrum - na początku przy takiej sytuacji wchodziło prawie 50 l
mjsystem - 02-09-2014, 16:13
bastek napisał/a: | wlewam do odbicia ok. 44-47 l, a powinno wejść 50 l.
co z tymi 5 litrami |
Potencjometr na pływaku? Wieczny to on raczej nie jest. Nie sądzę, że chciałoby Ci się ryzykować jeździć z kanistrem do skończenia paliwa i policzyć ręcznie. Z drugiej strony nikt też tego nie poleca, bo:
bastek napisał/a: | chyba mam sporo syfu w baku |
Jest jeszcze szansa to nieskalibrowany miernik przepływy paliwa na dystrybutorze, ale chyba nie tankujesz na jednej tylko stacji?
reneyvan - 02-09-2014, 18:19
Mam problem polegający na rzężeniu silnika na 2 biegu pomiędzy 2, a 3 tysiącami obrotów.
Wydawało mi się, że słyszałem coś wcześniej (w lipcu, ale każdy z pasażerów mówił, że jest ok).
Dzisiaj akurat miałem wyłączone radio i nawiew i usłyszałem.
Co ciekawe w sierpniu byłem za granicą, zrobiłem prawie 3500 km i nic się nie działo.
Mam do serwisu 150 km w jedną stronę więc nie chcę jechać, żeby mnie spławili.
Jestem po 2 przeglądzie, 7 września minie rok od niego. Nie wiem, czy gwarancja to obejmie (chodzi o czas), bo 3 przeglądu nie zamierzałem robić.
Penie wcisną mi bajeczkę, a jak coś padnie to powiedzą, że po gwarancji.
Miał może ktoś podobny problem.
Może to kwestia paliwa (tankuję tylko na Orlenie i Shell).
|
|
|