Nasze Miśki - Black DEVIL...
Sunderland86 - 27-11-2012, 08:42
Niesamowity progres włożyłeś w to auto mnóstwo pracy i serca nie mówiąc o $$
We wnętrzu zmieniłbym tylko szare plastiki na czarne.
Owczar - 27-11-2012, 10:47
Dzięki Panowie za miłe słowa
Tomii napisał/a: | a powiedz Owczar, średnica kierownicy momo jest taka sama jak zwykłej ? |
Nie zwróciłem na to uwagi. Wydaje się, że jest minimalnie mniejsza, ale mogłaby być trochę mniejsza, jak na sportową kierownicę przystało
Sunderland86 napisał/a: | We wnętrzu zmieniłbym tylko szare plastiki na czarne. |
Też bym zmienił, ale już się przyzwyczaiłem i nie chcę dokładać kasy Chyba, że kiedyś się trafi cała bananowa skóra z deską
SPIDER-ek - 27-11-2012, 12:13
Sunderland86 napisał/a: | We wnętrzu zmieniłbym tylko szare plastiki na czarne. |
Owczar napisał/a: | Też bym zmienił, ale już się przyzwyczaiłem i nie chcę dokładać kasy Chyba, że kiedyś się trafi cała bananowa skóra z deską |
A ja bym nie zmieniał. tzn też mam tak , i mi się podoba, bo szary rozwiewa nudę jaka panuje w czarności.
Hugo - 27-11-2012, 13:51
Tomii napisał/a: | a powiedz Owczar, średnica kierownicy momo jest taka sama jak zwykłej ? | I czy wyciera się tak samo jak ori w skórze?
Owczar - 27-11-2012, 13:55
Moja nie była w skórze, więc nie mam porównania. Ta jest po przebiegu 150kkm i wygląda nawet nieźle. Koło godziny 2 widać wytarcia, bo z auta RHD. Teraz jeździ w LHD więc pewnie niedługo się dotrze symetrycznie Ale jeśli chodzi o "ergonomię" to bije na głowę te co miałem wcześniej.
Tomek - 27-11-2012, 13:57
Owczar napisał/a: | I czy wyciera się tak samo jak ori w skórze? |
zupełnie inny materiał
IMHO gorszy, szybciej się niszczy, skóra tylko traci kolor, a MOMO się jakby wykrusza powoli wierzchnia warstwa
Owczar - 27-11-2012, 14:00
tomek84 napisał/a: | MOMO się jakby wykrusza powoli wierzchnia warstwa |
To fakt, robią się takie jakby wżery. Ale czy szybciej? Fakt, jakość tej skóry nie jest rewelacyjna, ale na standardowej też dość szybko się wyciera (mówię na podstawie tego co widziałem w innych galach).
Tomii - 27-11-2012, 15:18
Owczar napisał/a: |
Nie zwróciłem na to uwagi. Wydaje się, że jest minimalnie mniejsza, ale mogłaby być trochę mniejsza, jak na sportową kierownicę przystało
|
a mógłbyś zmierzyć średnicę ?
m6riano - 28-11-2012, 05:08
Ja tam bym nie zamienił tej MOMO na żadna inną....;-)
D1VenO - 01-12-2012, 09:00
kończ pan te walkę z kompresorem. nie mogę się doczekać twojej miny po 1 jeździe ;D
Owczar - 01-12-2012, 09:21
Kompresor musi zaczekać do wiosny bo brak samochodu zimą boli podwójnie. Martwi mnie ilość miejsca przy kolektorze :/
Momo ma 38cm.
D1VenO - 01-12-2012, 11:08
co tam się przejmujesz ;P zrobisz tak jak tu
http://www.youtube.com/watch?v=XJ_7xZfFU80
p.s. jedna z moich ulubionych tojek
Owczar - 04-12-2012, 23:02
Nie mam nawet czasu przełożyć kół, a co dopiero pogrzebać Mam czas jedynie na rzeczy, które mogę robić na miejscu... I tak ostatnio rozglądałem się za zestawem głośnomówiącym. W grę wchodziły jedynie modułowe, bo te zabaweczki jednoczęściowe przyczepiane do osłony przeciwsłonecznej nie za bardzo nadają się do galanta, który nie jest najcichszy na autostradzie
Znalazłem nawet coś ciekawego za 50zł w Wawie, ale kontakt z gościem był utrudniony bo nie podał numeru telefonu, a jak już podał to zacząłem szukać całego radia bo mój clarion wypluwał ostatnio płyty CD z Error 6. No i średnio pasował do deski. Tak więc zakupiłem stację multimedialną z wejściem na kamerę cofania co by poprawić ergonomię.
Brałem pod uwagę jeszcze clariona:
Ale po to zrobili 2 din, żeby było 2 din. Zobaczymy co ta chińszczyzna warta. Póki co gra przyzwoicie, zestaw głośnomówiący też działa bez problemu
Tylko ta konsola w galancie taka nijaka. Nie zrobili wnęki na radio tylko wszystko na równo i panele wystają... Wczoraj ciąłem wszystko nożem na gorąco by powiększyć otwór, a potem będzie zabawa z żywicą i włóknem żeby zrobić ala kominek na 2 din
major - 04-12-2012, 23:30
Jakiej firmy tą stacje 2din kupiłeś
Owczar - 04-12-2012, 23:41
Firma nie ma w tym wypadku chyba większego znaczenia, bo oferują ten sam produkt pod różnymi markami, a ten to Quantum FX709TD.
|
|
|