[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Cewka zapłonowa
mackbeth - 09-03-2015, 14:17
Napisze tutaj o tym problemie z cewkami:
Hej,
Piszesz że zamieniłeś cewki miejscami i 2 miechy spokój. Problem wrócił - a o ile pamiętam to ciągle do cewki na 1 i 4 garze jest podłączona instalacja elektryczna od gazu, która jest dziwnie i niechlujnie pociągnięta. Czy ten problem jest tylko na gazie czy też na benzynie? Jeśli tylko na gazie, to ciągle obstawiam że problem dotyczy instalacji elektrycznej gazu - wystarczy że na przewodzie od obrotów silnika od instalacji gazowej pojawi sie 0V albo +12V i komputer zauważy złą prace cewki - wypadną zapłony, tym bardziej że to nie są cewki a tranzystory mocy wobec czego podanie masy albo napięcia w dziwnym momencie zupełnie dziwnie wysteruje tranzystor. Wtedy właśnie zapłony wypadną. Natomiast jak wyłączysz zapłon, to ECU komputera ma wysoka impedancję na wyjściach i tranzystor w cewce zostanie rozładowany do masy, tj jeśli był przytkany to wróci do stanu początkowego. Na schemacie strzałką jest przepływ prądu - równie dobrze jeślicoś się dzieje na tym przewodzie to w komputerze tranzystor wyjściowy moze być przesterowany i efekt będzie ten sam.
Ponizej wycinek ze schematu o czym piszę:
Szafiq - 11-03-2015, 07:30
Ja używam takich cewek od 2 dni dopiero, bo oczywiście wypadały zapłony na gazie.
Po wymianie jest wszystko ok,cewki pasują i działają. Kupiłem nawet od tej firmy co podałeś w linku,przesyłka była u mnie na drugi dzień. Wcześniej używałem samych fajek do cewek Oyodo i 4,5roku pracowały bez problemu.
sebek76 - 11-03-2015, 13:59
Właśnie zastanawiam się czy kupić cewki z NGK 270zł za szt czy te z oyodo za 115zł za szt może ktoś coś doradzi ?
francuz83 - 11-03-2015, 16:50
mackbeth napisał/a: | Napisze tutaj o tym problemie z cewkami:
Hej,
Piszesz że zamieniłeś cewki miejscami i 2 miechy spokój. Problem wrócił - a o ile pamiętam to ciągle do cewki na 1 i 4 garze jest podłączona instalacja elektryczna od gazu, która jest dziwnie i niechlujnie pociągnięta. Czy ten problem jest tylko na gazie czy też na benzynie? Jeśli tylko na gazie, to ciągle obstawiam że problem dotyczy instalacji elektrycznej gazu - wystarczy że na przewodzie od obrotów silnika od instalacji gazowej pojawi sie 0V albo +12V i komputer zauważy złą prace cewki - wypadną zapłony, tym bardziej że to nie są cewki a tranzystory mocy wobec czego podanie masy albo napięcia w dziwnym momencie zupełnie dziwnie wysteruje tranzystor. Wtedy właśnie zapłony wypadną. Natomiast jak wyłączysz zapłon, to ECU komputera ma wysoka impedancję na wyjściach i tranzystor w cewce zostanie rozładowany do masy, tj jeśli był przytkany to wróci do stanu początkowego. Na schemacie strzałką jest przepływ prądu - równie dobrze jeślicoś się dzieje na tym przewodzie to w komputerze tranzystor wyjściowy moze być przesterowany i efekt będzie ten sam.
Ponizej wycinek ze schematu o czym piszę:
Obrazek |
Cześć.
Problem wystąpił także na benzynie wiec to raczej nie wina gazu.
Dostałem informację od dwóch osób które miały podobne problemy.
Jednej pomogło reset kompa poprzez odpięcie akumulatora na parę minut.
Drugiej pomogło poprawienie czujnika położenia wałku rozrządu. Prawdopodobnie został ruszony podczas wymiany rozrządu.
Na tą chwile zrobiłem to co pierwsza osoba i od tamtego czasu problem się nie pojawił.
Jak wróci to będę kombinował z czujnikiem.
Jeśli ktoś ma inne pomysły to z chęcią posłucham.
robertdg - 11-03-2015, 18:11
francuz83 napisał/a: | Drugiej pomogło poprawienie czujnika położenia wałku rozrządu. Prawdopodobnie został ruszony podczas wymiany rozrządu.
| Nie został bo ten element znajduje sie po przeciwnej stronie silnika
francuz83 - 12-03-2015, 10:14
robertdg napisał/a: | francuz83 napisał/a: | Drugiej pomogło poprawienie czujnika położenia wałku rozrządu. Prawdopodobnie został ruszony podczas wymiany rozrządu.
| Nie został bo ten element znajduje sie po przeciwnej stronie silnika |
Być może pomyliłem i chodzi o ten drugi czujnik (położenia wału czy coś takiego).
Będę się do niego dobierał jak problem znowu wystąpi. Póki co (odpukać) od odłączenia aku jest ok.
artufcb - 24-09-2015, 12:22
dziś wymieniłem cewkę jedną, bo miała przebicie, a że mam ich kilka w piwnicy to wybrałem najładniejszą xD odpala normalnie, chodzi równo, zobaczymy podczas jazdy.
Mam natomiast pytanie, w miejscu gdzie w cewkę wsuwa się fajkę jest śrubka w cewce. Po co ona jest? Próbowałem ją wykręcić z jednej cewki, ale kawałek poszło i dalej nie chciała. Cewka nie wygląda na rozbieralną. Czy tą śrubką się coś może reguluje?
Przy okazji. Co oznacza "wypadanie zapłonu na lpg"? jak to sprawdzić?
telewizoor - 15-09-2016, 14:54
Cześć, czy kończąca się cewka w 2.5 V6 może powodować lekkie poszarpywanie podczas przyspieszania od 1500-2000rpm ? Jaką cewkę polecacie do V6?
Krzyzak - 16-09-2016, 00:19
Magnetron.
GalantLbn - 18-09-2016, 10:58 Temat postu: Odswierze temat Witam... mam problem z kupnem cewki bo w moim aucie jest na dwie sruby tj. na tej aukcji
http://allegro.pl/cewka-z...6077918574.html
a w hurtowniach motoryzacyjnych maja tylko zamienniki na 3 sruby takie jak te i niestety one nie pasuja ...
http://www.janmor.pl/product/JM5121
mial ktos taki problem?
Druga sprawa ze myslalem wymienic same fajki ale firma janmor podaje 2 rozne rodzaje o rozniej dlugosci do tego modelu i tez niewiem ktore zamowic ...
http://www.janmor.pl/product/JM1185S
http://www.janmor.pl/product/JM1194S
Model to Galant 2.0 z 1998 roku 136 koni...
Hugo - 18-09-2016, 11:21
GalantLbn, podaj numer VIN swojego Gala to sprawdzę jakie fajki powinieneś mieć.
GalantLbn - 18-09-2016, 18:42
juz podaje:
JMBLNEA2WVZ002669
Hugo - 18-09-2016, 20:34
Dekoder podaje 2 numery fajek do Twojego auta: MD32504 i MD362907
GalantLbn - 18-09-2016, 21:04
Nooo wlasnie i nie wiem ktore zamowic ... moze ktos cos wie?
albo jak jest z tymi cewkami?
Hugo - 18-09-2016, 21:33
Chyba kupiłbym na Twoim miejscu te dłuższe o 2 mm. Na styku świecy z fajką jest sprężynka, więc jeśli fajka okaże się dłuższa to sprężynka ugnie się więcej o 2 mm i po problemie. Same mocowanie fajek i kształt na 99% są takie same.
|
|
|