[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Antena automatyczna i dachowa
Hugo - 10-10-2013, 16:52
Zolar napisał/a: | Trzeba kupić sam bat czy razem z anteną? | Sam teleskop z żyłką.
draco09 - 16-10-2013, 09:12
Witam,
Taki oto problem:
Dzisiaj rano antena się wysunęła, ale jak dojechałem do pracy już nie chciała się schować, zamiast tego słychać głośny dźwięk (jak w starszych pralkach kiedy spuszczały wodę - takie skojarzenie) Teraz antena jest cały czas wysunięta, ale jak gaszę radio jest cicho, natomiast kiedy je włączę pojawia się ten dźwięk. Ktoś miał podobny problem i wie jaka jest przyczyna?
Pozdrawiam
Hugo - 16-10-2013, 12:03
draco09 napisał/a: | Ktoś miał podobny problem i wie jaka jest przyczyna? | Tak. Standard. Pękł pasek zębaty napędu bata anteny. Do wymiany pasek zębaty z batem od Daewoo albo oryginał w ASO.
Remington - 18-10-2013, 14:31
z tego co zauważyłem, to mazda xedos ma bardzo podobną antenę ( kostka ta sama, tylko mocowania inne )
artufcb - 24-10-2013, 12:20
może mi ktoś powiedzieć jak się dostać do silniczka anteny? Bo jest zabudowany karoserią.
Tak samo, jak wyjąć radio? Gdzie ono może być przykręcone? Bo "kluczyki" nic nie dają.
Tomek - 24-10-2013, 12:44
Cytat: |
może mi ktoś powiedzieć jak się dostać do silniczka anteny? Bo jest zabudowany karoserią. |
od środka bagażnika (musisz rozebrać wykładziny
artufcb napisał/a: |
Tak samo, jak wyjąć radio? Gdzie ono może być przykręcone? Bo "kluczyki" nic nie dają. |
normalnie to nie jest przykręcane
jak kluczyki nic nie daja, to moze nie te kluczyki, albo uszkodzone
mozesz rozebrac boki konsoli (te koło nogi pasażera/kierowcy) i zobaczyc czy nie jest tam krecone
jesli masz radio na dole (a półkę u góry) to łatwiejsza sprawa
artufcb - 24-10-2013, 13:12
rozbierałem konsolę, ale do radia jeszcze daaaaleka droga od niej. Kurde.
Tomek - 24-10-2013, 13:13
artufcb napisał/a: | rozbierałem konsolę, ale do radia jeszcze daaaaleka droga od niej. Kurde. |
wyciągnąłeś całą konsolę środkową?
artufcb - 24-10-2013, 13:23
nie no, całą to nie, tylko zacząłem i zdjąłem boczek od strony pasażera i dałem sobie spokój, bo boję się, że po złożeniu pojawi się skrzypienie i inne niepożądane dźwięki
i9i - 24-10-2013, 13:27
A takie banalne pytanie: po włożeniu kluczyków w radio rozgiąłeś je na zewnątrz by złożyć zatrzaski w radio?
artufcb - 24-10-2013, 13:29
próbowałem wszystkich kombinacji chyba, ale może akurat tę pominąłem
Tomek - 24-10-2013, 13:45
Cytat: |
nie no, całą to nie, tylko zacząłem i zdjąłem boczek od strony pasażera |
nie mówię o wyciąganiu deski rozdzielczej
a o konsoli środkowej
zazwyczaj radio siedzi tylko na konsoli środkowej
ja bym zaczął od wyciągnięcia tego, to dość łatwa sprawa
nie mam czasu opisywać krok po kroku, ale może w tym temacie jest opis: http://forum.mitsumaniaki...p=189353#189353
zaczynasz od wyciągnięcia obudowy lewarka (ręką - do góry) , potem chyba 2 śrubki pod popielniczką i konsola jest twoja
jakos tak
i9i - 24-10-2013, 17:57
tomek84 napisał/a: | zaczynasz od wyciągnięcia obudowy lewarka (ręką - do góry) , potem chyba 2 śrubki pod popielniczką i konsola jest twoja
jakos tak |
nie ma żadnych śrubek, po wyjęciu ramki wkoło lewarka, wyjmujesz popiołkę i zapalniczkę z gniazda, wkładasz weń paluchy i ciągniesz do siebie, tylko nie za mocno bo połamiesz, jest sześć zatrzasków i nic więcej. Cala ramka konsoli środkowej jest w rękach, żadnego podważania i kaleczenia konsoli. Sprawdzone kilka razy
Tomek - 24-10-2013, 18:29
i9i napisał/a: |
nie ma żadnych śrubek, |
jak mowie, że są to są
[ Dodano: 24-10-2013, 18:29 ]
Hugo - 24-10-2013, 20:21
tomek84 napisał/a: | potem chyba 2 śrubki pod popielniczką | Też nigdy nie spotkałem tam śrubek, a zdejmowałem konsole w trzech EA.
|
|
|