ASX Techniczne - Buczenie przy przyspieszaniu!!
maniax86 - 23-10-2012, 08:33
w ASO byłem na początku sierpnia na rocznym przegladzie.... dodatkowo wgrali nowe oprogramowanie ( które jak wadomo nie pomaga) i....dokręcili jakąś osłonę która była luźna i to ona głownie mi "świerszczyła" pod maską.... także na chwilę obecną czasem coś tam słychać ale w porównaniu do tego co było wczesniej to już praktycznie pikuś....
javax - 13-12-2012, 23:24
Widzę, że wątek trochę umarł. Czy to oznacza, że problem ze bzyczeniem/świszczeniem/bzykaniem został rozwiązany?
Temat ten żywotnie mnie interesuje, gdyż przymierzam się do zakupu ASX z silnikiem benzynowym.
Z góry dzięki za odpowiedzi.
Pozdrawiam,
Może wkrótce nowy MitsuManiak
waciak - 16-12-2012, 10:21
javax napisał/a: | Widzę, że wątek trochę umarł. Czy to oznacza, że problem ze bzyczeniem/świszczeniem/bzykaniem został rozwiązany?
Pozdrawiam,
Może wkrótce nowy MitsuManiak |
nie sądzę, że to jakiś generalny problem, to jak dla mnie chyba różnica we wrażliwości słuchowej użytkownika, mi tam nic takiego nie przeszkadza, podobne dźwięki z silnika miałem w poprzednich samochodach przy otwartych szybach w lecie, a jeśli komuś się coś dodatkowo poluzowało i buczy to raczej indywidualne przypadki, zrobiłem prawie 20 tys. i póki co jestem bardzo zadowolony z silnika
Mika - 16-12-2012, 12:05
sh napisał/a: |
Teoretycznie wiecej oktanow faktycznie zmniejsza te odglosy. Nie ma co ukrywac ze PL malo ktora 95 ma faktycznie 95 oktanow - mysle ze blizej do tej liczby jest akurat przecietnej 98-mce.
No i to faktycznie troche martwi, bo wieksza liczna oktanow obniza wlasnie efekt spalania stukowego... A spalanie stukowe jest raczej szkodliwe dla silnika |
To jest niestety fakt. Na benzynie 98 metaliczne stuki są mniej słyszalne. Faktem jest też to, że bardziej je słychać w lecie, podczas upałów (wyższa temp powietrza dolatującego do silnika podnosi prawdopodobieństwo spalania stukowego) oraz podczas jazdy pod górkę na około 2000-2300.
Te trzy argumenty niestety przemawiają za spalaniem stukowym. Kilku mechaników z którymi rozmawiałem też to potwierdzają...
Kwestia tylko tego, czy jest ono minimalne i prawie neutralne, czy działa bardzo destrukcyjnie i po 50.000 czy 100.000 silnik się po prostu rozleci...
jan1994 - 16-12-2012, 12:37
Ja niestety mam inne zdanie niż @Mika. Nie zauważyłem poprawy po zatankowaniu Pb98. Moim zdaniem gwizd, który występuje w okolicach 2000 obrotów silnika słyszalny dobrze na piątym biegu nie ma nic wspólnego ze spalaniem stukowym. W moim przypadku ten gwizd występuje nie podczas dodawania gazu ale po zdjęciu nogi z pedału gazu. Być może mówimy o różnych problemach występujących w naszych ASX-ach
Mika - 16-12-2012, 13:01
W takim razie mówimy o różnych rzeczach
maniax86 - 17-12-2012, 07:30
Mika, w takim razie to "coś" u ciebie jest inne niż u mnie.... bo u mnie na bank nie jest to spalanie stukowe potwierdzone przez róznych mechaników.... a po zatankaowaniu pb 98 różnicy żadnej nie odczułem...
Mika - 17-12-2012, 22:58
Mnie w lecie na 98 też stukało, może trochę ciszej, ale nadal...
Ciężko tutaj stwierdzić, czy mamy to samo czy nie... Ja się nie upieram... Jeździłem jednak autem pokazowym z salonu, też 1.6 i odgłosy były takie same...
Jeszcze jest druga kwestia, jeśli to nie spalanie stukowe to co ?
[ Dodano: 17-12-2012, 23:06 ]
owl napisał/a: | U mnie to wyglada/slychac tak:
http://www.youtube.com/wa...eature=youtu.be
Podczas jazdy w miescie trudno to uslyszec. Natomiast w trasie przy spokojnej jezdzie 1600-2200 obr/min trudno sie nie zirytowac. |
Zresztą, tutaj masz przykład tych dźwięków... Myślę, że mimo niedoskonałości mikrofonu i moich głośników mam to samo i to samo ma większość osób piszących na forum w tym wątku.
alfredo - 18-12-2012, 10:15
Mika napisał/a: | Mnie w lecie na 98 też stukało, może trochę ciszej, ale nadal...
Ciężko tutaj stwierdzić, czy mamy to samo czy nie... Ja się nie upieram... Jeździłem jednak autem pokazowym z salonu, też 1.6 i odgłosy były takie same...
Jeszcze jest druga kwestia, jeśli to nie spalanie stukowe to co ?
[ Dodano: 17-12-2012, 23:06 ]
owl napisał/a: | U mnie to wyglada/slychac tak:
http://www.youtube.com/wa...eature=youtu.be
Podczas jazdy w miescie trudno to uslyszec. Natomiast w trasie przy spokojnej jezdzie 1600-2200 obr/min trudno sie nie zirytowac. |
Zresztą, tutaj masz przykład tych dźwięków... Myślę, że mimo niedoskonałości mikrofonu i moich głośników mam to samo i to samo ma większość osób piszących na forum w tym wątku. |
Potwierdzam:
- na 98 słychać mniej - ale słychać.
- dźwięk identyczny jak z linka YT.
- teraz w okresie zimowym, prawie nie słychać (ja jestem w stanie wyłapać ten dźwięk, ale osoba nie znająca tematu na 99% tego nie usłyszy) - dźwięk prawie nie słyszalny - przez co na tę chwilę nie widzę problemu.
Co nie znaczy, ze się cudownie naprawił. Na wiosnę świerszcz wróci.
sh - 18-12-2012, 16:24
Ja mam jeszcze inny przypadek no i pojawia sie pytanie ile z tego to naturalne odglosy a ile to faktycznie jakis problem.
Ja osobiscie zauwazylem dwie rzeczy:
- Przy 2000obr/min, 5 bieg jadac w szczegolnosci delikatnie pod gorke slychac bardzo ciche cwierkanie ciezko mi je zlokalizowac. Mysle ze o tym pisze spora czesc osob w tym watku i osobiscie mnie to jakos nie przeszkadza.
- Przy 2000-4000 slysze dosc glosne dziwieki, moim zdaniem intensywne i "obce". Znacznie bardziej je slychac na zimnym niz na cieplym silniku. Benzyna 98 moze pomaga a moze nie, sam nie wiem, czasem slysze jakby mniej a czasem normalnie. Zima slychac mocniej niz latem (bo i silnik zimniejszy). Na poczatku bardzo mnie to martwilo ale teraz po dwoch latach zaczynam to powoli olewac. Jak ma sie silnik rospasc to sie rozpadnie, osobiscie nie sadze zeby ASO cos z tym zrobilo w okresie najblizszego roku i zaczynam wychodzic z zalozenia ze "tak ma byc". Poki co nie pogarsza sie to w ogole i wyglada dokladnie tak samo od momentu gdy sie pojawilo
tomekmichał - 18-12-2012, 18:55
U mnie po 1,5 miesiąca jazdy bardziej dynamicznej przy przyspieszaniu obroty do 4500 i gaz w podlodze oraz przy zakupie paliwa na markowych stacjach przede wszystkim Shell dźwieki ustały prawie całkowicie
javax - 19-12-2012, 23:13
Dzięki za odpowiedzi. Trochę te informacje od Was są niepokojące. Liczyłem, że uporano się już z tym problemem. Na pewno umówię się na jazdę próbną i będę wsłuchiwał się w silnik. Spróbuję też podpytać trochę sprzedawcę. Jak się czegoś interesującego dowiem, podzielę się na forum.
tomekmichał - 20-12-2012, 07:33
Generalnie nie jest tak źle jeśli chodzi o silnik; trzeba lać dobre paliwo i silnik lubi dynamiczną jazdę. Na początku chciałem mieć małe spalanie i bardzo delikatnie dotykałem gazu i to według mnie było główną przyczyną problemów oczywiście + paliwo marketowe. Genaralnie znaczna poprawa nastąpiła po przegonieniu samochodu na autostradzie ale bez wariactwa 140 do 150 km/h
[ Dodano: 20-12-2012, 07:37 ]
Tak przy okazji z jakiego serwisu korzystacie w kujawsko-pomorskim
Maciek111 - 27-03-2013, 12:24
16-go tego miesiąca byłem na 1 szym przeglądzie i zgłosiłem ten hałas. Sprawdzili i zmienili soft na nowy. Dzisiaj w nocy jechałem dłuższy odcinek i ? Żadnych odgłosów przy przy przyśpieszaniu. To samo paliwo . Jest jednak małe ale, był mróz i muszę potwierdzić to jeszcze przy wysokiej temperaturze. Podzwanianie znikło i na pewno nie przemieściło się w inny zakres obrotów.
tomekmichał - 01-04-2013, 11:46
U mnie bez wymiany softu przez jakiś czas było dobrze ale problem znowu się pojawia szczególnie przy jeździe z minimalnie wciśniętym pedałem gazu. Ciągle tankuje to samo paliwo na tej samej stacji "markowej stacji"
|
|
|