To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Black DEVIL...

Owczar - 13-03-2013, 14:46

Cytat:
Owczar, jesteś menadżerem Donatana ? :P

Tiaaa :D

SPIDER-ek napisał/a:
Jak tam postęp z elektryką? bo nic nie piszecie, czy to już Lambo czy dalej Galant.

Słabo, postępów brak. Wszystko leży w skrzynce i czeka. Pogoda i brak drugiej pary rąk skutecznie mnie zablokowały. Dodatkowo bawiłem się innymi zabawkami w kilka ostatnich weekendów. Jednak temat wraca na tapetę bo dzisiaj zaczęło się szarpanie na elpidżi. Wieczorem będę wiedział czy to WN czy wtryskiwacz gazowy. Jeśli WN to projekt nabierze tempa. W niedziele temu chciałem zmienić koła, zrobić serwis klimy i pobawić się w robienie elektryki pod nowy zapłon, ale pogoda była jaka była :(

wilukce - 13-03-2013, 16:03

Owczar napisał/a:
Owczar, jesteś menadżerem Donatana ?

Tiaaa

Jaki ten świat mały :D

Owczar - 13-03-2013, 16:06

Nie no żartowałem :) m6riano znalazł mojego imiennika i sobie żarty robił ;)
m6riano - 13-03-2013, 18:10

wilukce napisał/a:
Jaki ten świat mały :D

taa..a ja jestem menago Owczara..,;-)

Fragu - 13-03-2013, 20:39

m6riano, za kilka ledów będę Twoim ;d
m6riano - 13-03-2013, 21:05

gitarra...;-)
Owczar - 14-03-2013, 01:07

Podłączenie staga>Włączenie komputera>Włączenie AC GasSynchro>Mapa i 5 sek później diagnoza. Nieprawidłowa wartość map. Przyczyną był zsunięty wężyk na maps sensorze.
Owczar - 27-03-2013, 16:46

17 marca umyłem auto, bo taka wiosna ładna była, a 19 spadł śnieg ;) Rano zrobiłem jeszcze zdjęcie zanim wyjechałem na zasoloną drogę:

Wiosna się zbliża więc zamówiłem 3 cewki Magneti Marelli. Testów zapłonu cdn.

Owczar - 31-03-2013, 19:53

W sobotę koła zmienione na letnie i nabita klimatyzacja ;) Chłodziła jeszcze, ale już tak mało wydajna była.

Jestem gotowy na nadejście wiosny, ale jak widać za oknami wiosna nie jest jeszcze gotowa :D Na szczęście fastrepsonsy dają radę na śniegu :)

Marcino - 01-04-2013, 21:28

Ja chętnie na błotne zmienie a nie na letnie...:)
Sunderland86 - 02-04-2013, 09:31

Owczar napisał/a:
koła zmienione na letnie

Hazardzista :twisted:

danino88 - 02-04-2013, 12:10

Cytat:
Jestem gotowy na nadejście wiosny

haha, dowcip Ci się wyostrzył :D spójrz w kalendarz i za okno, a jak to nie pomoże to zrób to jeszcze raz :P

Tomek - 02-04-2013, 12:12

Owczar napisał/a:
Na szczęście fastrepsonsy dają radę na śniegu :)

to po co w ogóle zakładałeś zimówki ?? :roll:

Owczar - 02-04-2013, 14:53

W sumie sam nie wiem ;) Zakładałem w Boże Narodzenie :D

A tak poważnie, to na letnich nie jeździ się tak jak na zimowych. Trzeba bardziej uważać i brać poprawkę na to że mogę sobie na mniej pozwolić. Ale mimo wszystko nie kumam tej sraczki na jesieni jak wszyscy po pierwszym śniegu zmieniają koła jakby to była sprawa życia i śmierci. Po zrobieniu prawka przez 6 lat jeździłem na letnich kołach cały rok. Najpierw ładą- tutaj była masakra z ruszaniem, a potem lancerem. Nie tamowałem ruchu, nie miałem problemów z hamowaniem bez ABSu, a jeździłem po białych drogach bo lokalne mało kiedy były czarne. Dla niektórych to nie do pomyślenia ;) Oczywiście jestem zgodny co do tego, ze zimówki na zimę są bezpieczniejsze. Jednak ja rzadko mam czas więc zmieniłem w wolnej chwili co by nie jeździć potem na zimówkach po gorącym asfalcie.

Teraz jechałem do Warszawy w "śnieżycę" i w zasadzie bez większych problemów prawie cały czas lewym pasem. Z pod świateł też ruszałem jak inni na zimówkach.

D1VenO - 03-04-2013, 10:17

zimowa oponę nie zakłada się bo śnieg spadł tylko temp jest poniżej 5 stopni bodajże. Guma na zimę jest miękka i nie twardnieje jak ta na lato. Wydaje mi się że szybciej zużyje się letnia guma przy takim śmiganiu. A latem zima dobrze klei LOL