To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Black DEVIL...

Owczar - 15-12-2013, 19:01

Ja mam pracę pod nosem i szybciej pójdę piechotą niż dojadę autem :)

Tylne tarcze zmieniałem i są ok. Bicie czuć na kierownicy.

SPIDER-ek - 16-12-2013, 14:24

:) Czyli auto już przepadło, bo Ania już Ci go nie odda:) Musisz myśleć o czymś nowym. Może Lexus ...
Owczar - 19-12-2013, 16:33

SPIDER-ek napisał/a:
Może Lexus ...

No ba, lexus GS430 MKII klasa ;) Albo Infinity FX35/45. Tylko po co mi, jak do pracy mam 2km? ;) A znowu mnie będzie krew zalewała jak ktoś uszkodzi... Teraz ktoś mi obił tylny zderzak. Uszkodzony lakier do podkładu. Brak słów, ale już tym razem mniej nerwów... Aż się Ania dziwiła. Mówiła, że pewnie duszę w sobie wolałałby żebym parę soczystych słów puścił w eter :D

Póki co dbam o stan techniczny i możemy wypuścić się galantem w dłuższą podróż, ale za jakiś czas - co roku mówię za 2-3 lata :D , trzeba będzie szukać następcy. A to głównie przez korozję, bo mechanicznie to auto przeżyłoby jeszcze nie jedno współczesne...

Owczar - 27-12-2013, 12:53

Galant zrobił w święta trasę 1200km ;)

Najniższe spalanie odcinkowe, jazda jak sznur innych aut, bez wyprzedzania i spalanie poniżej 8 litrów LPG :D Co prawda to nie moje osiągnięcie, ale jak widać i mój galant potrafi spalić mało.

fj_mike - 27-12-2013, 20:58

Owczar napisał/a:
poniżej 8 litrów LPG

Gratulacje dla kierowniczki. A ty mogłeś się uczyć od niej przy okazji :mrgreen:

Owczar - 27-01-2014, 14:36

Ostatnio mam styczność z galantem tylko gdy żona zgłosi jakiś problem :)

Generalnie śmiga bez problemów. Jedynie aku trochę wykończyliśmy ogrzewaniem i teraz troszkę rozważniej używamy webasta kontrolując stan naładowania aku.
Po małych modach udało się podbić ładowanie do 14,5-14,6V. Na postoju światła już nie przygasają- a przy tych temp wyższe napięcie ładowania nie szkodzi. Zresztą regulator ma kompensację temperatury.

Mobil 5W30 nadal spisuje się rewelacyjnie. Silnik pracuje jak tuż po wymianie, a na liczniku wybiło już ponad 10kkm- większość w trudnych warunkach. Albo krótkie odcinki albo katowanie na autostradzie.

Ania coś tam ostatnio narzekała, że głośno, że stary- więc jej powiedziałem, że jak się nie podoba to kupimy jej inne auto. Zawsze marzył jej się Mini, a że lubi wygodę to Mini Cooper też byłby fajny. Tak się złożyło, że jakiś czas temu znajomy jej proponował Coopera S 05`. Stwierdziłem że tym autem i ja bym pojeździł, więc mówię, że kupujemy.... a Ania na to, ale on ma skrzynię manualną :(

Żeby nie było, świetnie sobie radzi w manualu- zresztą nawet z uszkodzoną skrzynią w moim dieslu sobie radziła, ale jednak AT rozleniwia. Kończąc temat postanowiliśmy, że jakie by auto miało nie być to na pewno będzie z AT. :)

robertdg - 27-01-2014, 15:02

Owczar napisał/a:
Zawsze marzył jej się Mini, a że lubi wygodę to Mini Cooper też byłby fajny. Tak się złożyło, że jakiś czas temu znajomy jej proponował Coopera S 05`. Stwierdziłem że tym autem i ja bym pojeździł, więc mówię, że kupujemy.... a Ania na to, ale on ma skrzynię manualną :(
Mini i wygoda, nie powiedział bym, jeszcza na 16 jedzie się jako tako, ale na 17 to typowa gokartowa taczka
WreX - 27-01-2014, 15:04

Owczar napisał/a:
Żeby nie było, świetnie sobie radzi w manualu- zresztą nawet z uszkodzoną skrzynią w moim dieslu sobie radziła, ale jednak AT rozleniwia.

Święta prawda :D

Owczar - 27-01-2014, 15:18

Pisząc wygodę miałem na myśli elektryka, klime i inne bajery :)
Hugo - 27-01-2014, 17:52

Mini, idealne auto dla mężczyzny :D
Owczar napisał/a:
ale on ma skrzynię manualną
Dokładnie, to samo powiedziała moja żona, gdy wymyśliłem, że kupimy jakiegoś minivana żeby wózek w całości włożyć itd. Pokazałem jej ślicznego, czerwonego Space Stara na pięknych aluskach, była zachwycona dopóki nie zobaczyła, że ma skrzynię manualną. Już było po rozmowie :wink:
Owczar - 27-01-2014, 17:57

Hugo napisał/a:
Mini, idealne auto dla mężczyzny

Które objeżdża męskiego galanta jak chce... :D

Hugo - 27-01-2014, 19:19

Owczar napisał/a:
Które objeżdża męskiego galanta jak chce...
Nie o to mi chodziło, nie ścigam się z innymi, chodziło mi o wygląd faceta za kierownicą takiego auta :D
Owczar - 27-01-2014, 19:21

Wiem o co chodziło ;)

A ja tam wyznaję zasadę, że wszystko co jest szybkie jest męskie :P Facet za kierownicą micry 1.0 w AT może wyglądać mało męsko, ale jak ma w tej micrze już 150KM to sytuacja zmienia się diametralnie ;)

WreX - 27-01-2014, 22:42

Wybacz nie mogłem się powstrzymać :D

arturj123 - 27-01-2014, 23:11

Takie felgi będą odpowiedniejsze: