To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Antena automatyczna i dachowa

komarsnk - 24-10-2013, 20:22

Hugo napisał/a:
tomek84 napisał/a:
potem chyba 2 śrubki pod popielniczką
Też nigdy nie spotkałem tam śrubek, a zdejmowałem konsole w trzech EA.

No a w moim przedlifcie były...

Tomek - 24-10-2013, 20:25

Hugo napisał/a:
tomek84 napisał/a:
potem chyba 2 śrubki pod popielniczką
Też nigdy nie spotkałem tam śrubek, a zdejmowałem konsole w trzech EA.

znaczy ktoś tam był przed tobą

Tomii - 24-10-2013, 21:00

...co nie znaczy że obudowę popielniczki trzeba odkręcać żeby wyciągnąć konsolę. Może siedzieć na miejscu i w niczym nie przeszkadza.
komarsnk - 24-10-2013, 21:08

Tomii napisał/a:
...co nie znaczy że obudowę popielniczki trzeba odkręcać żeby wyciągnąć konsolę. Może siedzieć na miejscu i w niczym nie przeszkadza.

Zgadza się. Tomkowi raczej chodziło o słowo "poniżej" a nie "pod" popielniczką ;)
Ot taki lapsus słowny :p

Tomii - 24-10-2013, 21:11

komarsnk napisał/a:
Tomii napisał/a:

Zgadza się. Tomkowi raczej chodziło o słowo "poniżej" a nie "pod" popielniczką ;)
Ot taki lapsus słowny :p

yyyy, to chyba brakuje mi jakiś śrubek :oops:

artufcb - 25-10-2013, 13:34

uff, ja śrubki miałem :) ale teraz do rzeczy.
Do silniczka anteny, dochodzi tylko kabel antenowy, nic więcej nie jest podpięte i myślę, że to jest przyczyną. Czy się mylę? Z jednej strony silniczka jest wejście na wtyczkę, do której nic nie jest podpięte (poniżej na zdjęciu) dobry trop czy to coś innego? Jak nie, to co tam się podłącza?

jeśli chodzi o stronę radia, to do niego jest wszystko podpięte, kostka radiowa jest wpięta w kostkę samochodową, a zaraz wszystko razem jest wpięte w kolejną kostkę i idzie już cała wiązka kabli, ale z tej wiązki, obok kostki, jest jedna do niczego nie podpięta wtyczka (na zdjęciu poniżej) do czego ona jest? Czy to to poszukiwane źródło energii dla silniczka?

jak to wszystko podłączyć, żeby silniczek miał prąd? i jak potem sprawdzić czy go ma?

Hugo - 25-10-2013, 13:41

artufcb napisał/a:
Z jednej strony silniczka jest wejście na wtyczkę, do której nic nie jest podpięte
Do anteny dochodzi wtyczka do silniczka i kabel antenowy.
artufcb - 25-10-2013, 13:42

czyli tej wtyczki nie mam podpiętej? jak ją ogarnąć, skąd ją wziąć? Bo do silniczka idzie tylko kabel antenowy, nic więcej.
Hugo - 25-10-2013, 14:08

artufcb napisał/a:
skąd ją wziąć?
Musi być gdzieś wsunięta pod tapicerki bagażnika itp. albo pod tylną półkę. Ona idzie z lewą wiązką progową spod deski rozdzielczej i wchodzi do bagażnika nad lewym tylnym kielichem. Ewentualnie ktoś ją obciął tylko pytanie po co? Napewno gdzieś tam jest.
artufcb - 25-10-2013, 14:09

ok dzięki, idę szukać :)

[ Dodano: 25-10-2013, 16:34 ]
oczywiście wtyczka była zaraz za rogiem :) podłączyłem, ale antena się nie chowa, silniczek żyje, próbuje ją schować, ale jest zapewne uszkodzone to co zwykle. Wiele razy widziałem ten temat z naprawą tego mechanizmu, a teraz jak trzeba to nie mogę znaleźć, podrzuci ktoś link?

[ Dodano: 25-10-2013, 16:36 ]
a co do śrubek, to i u mnie już nie ma. Plastiki, na których siedziały metalowe spinki i do tego były przykręcone śrubki, się złamały. Zrobiłem inaczej i jest jak było, ale brak oryginalności boli :P

[ Dodano: 06-11-2013, 14:15 ]
co to dokładnie trzeba kupić, żeby silnik odzyskał swój żywot? jak tego szukać na allegro? Ma ktoś na zbyciu te dekielek który się przykręca z góry na karoserię wokół anteny? :D albo czym to zastąpić?

mouseman - 18-11-2013, 13:33

Witam,
ma ktoś namiary gdzie jeszcze mozna dostać owy maszt anteny NP1465 do Daewoo ? w necie praktycznie już nikt niema...

może jakiś inny maszt który jest p&p ??

Picakus - 18-11-2013, 16:52

mouseman napisał/a:
Witam,
ma ktoś namiary gdzie jeszcze mozna dostać owy maszt anteny NP1465 do Daewoo ? w necie praktycznie już nikt niema...

może jakiś inny maszt który jest p&p ??

Maszt OEM Mitsu 20 euro + 5-6 euro za transport :wink:
Ewentualnie jak masz nr OEM Daewoo masztu możesz wpisać w wyszukiwarkę.

Bizi78 - 18-11-2013, 21:11

mouseman, spytaj tutaj:
http://www.sklep.apcar.co...&fraza=S5420002
Na fotce jest chyba nr. NP1465 :wink: .

mouseman - 19-11-2013, 08:35

No i ostatecznie znalazłem tutaj:
http://www.sklep.polmozby...58,7402%29.aspx

Hunter - 19-11-2013, 09:46

Też szukałem i znalazłem tu:

http://www.auto-truck.pl/...RO---NEXIA.html

...ale czekam na potwierdzenie zamówienia.

edit: potwierdzili, dziś wysłali :)