To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] [FAQ] Sprężyna gazowa podnosząca maskę

milo - 24-01-2012, 11:30

Dzisiaj mała poprawka uchwyt zaznaczony strzałką lekko odgiąłem końcówkę uchwytu i zrobiłem fazkę bliżej jest maski i nie zahacza o błotnik podkładek też nie dawałem pasuje idealnie marianoooo masz wielki plus

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

Torp12 - 24-01-2012, 11:46

Milo siłowniki mieliśmy montować na odwrót aby tłok byl zawsze zaolejony;)

Marianoo jak to jest z tymi podkładkami? Czemu je dodałeś?

milo - 24-01-2012, 12:02

Torp12 napisał/a:

Nie zwróciłem uwagi to takie ważne tak ma być :?:
Z tymi podkładkami klapa mi odstawała może dlatego że na odwrót siłowniki mam założone ?

Torp12 - 24-01-2012, 12:31

milo napisał/a:
Torp12 napisał/a:

Nie zwróciłem uwagi to takie ważne tak ma być :?:
Z tymi podkładkami klapa mi odstawała może dlatego że na odwrót siłowniki mam założone ?

"Kierunek montazu" silowników to tylko kwestia dbałosci o nie.

marianoooo - 24-01-2012, 14:54

U mnie bez podkładek tak wygląda końcówka siłownika:

czyli po zamknięciu maski siłowniki są lekko wyginane. Z Podkładkami to tak wygląda:

Może to przez to, że mój miał kiedyś przygodę z przodem, a nie chciałem niedopracowanego projektu rozpowszechniać 8) . Ważne, że Wam pasuje i działa jak trzeba! Dziękuję wszystkim za ''napiwki''- dołożyłem kilka zł i kupiłem UKP z dwoma wyświetlaczami- tego będzie dotyczyć następna modyfikacja.

pitbu77 - 24-01-2012, 15:17

U mnie też maska na wyskokości mocowania siłownika do błotnika odstaje odrobinę w górę, ale sprawdzaliśmy z Robertem i nie jest wypychana przez mocowanie siłownika na przegubie kulowym. Jest luz między maską a założonym przegubem na kulkę.

Marcino - 24-01-2012, 20:52

Jestem zdziwiony ze zakładacie takie bajery.... ja aż tak często pod maskę nie zaglądam a i w pokazach nie uczestniczę...hmmm... stary się robię...
milo - 24-01-2012, 23:01

Marcino napisał/a:
Jestem zdziwiony ze zakładacie takie bajery.... ja aż tak często pod maskę nie zaglądam a i w pokazach nie uczestniczę...hmmm... stary się robię...

I oto chodzi zdziwienie na maxa , każdy ma wybór :D

Przemulek - 24-01-2012, 23:37
Temat postu: [EAxx] [FAQ] Sprężyna gazowa podnosząca maskę
Witam :-( ja dzisiaj pół dnia siedziałem i montowałem siłowniki i lipa. cały czas maska po zamknięciu odstaje. Jeszcze jutro się będę męczył... zobaczymy
milo - 24-01-2012, 23:43

przemulek napisał/a:
Witam ja dzisiaj pół dnia siedziałem i montowałem siłowniki i lipa. cały czas maska po zamknięciu odstaje. Jeszcze jutro się będę męczył... zobaczymy

Wrzuć fotki jak zamocowałeś najlepiej w zbliżeniu coś poradzimy :)

Przemulek - 24-01-2012, 23:51
Temat postu: [EAxx] [FAQ] Sprężyna gazowa podnosząca maskę
no wydaje się że wszystko zrobiłem wg. instrukcji.

Cytat:
uchwyt zaznaczony strzałką lekko odgiąłem końcówkę uchwytu i zrobiłem fazkę bliżej jest maski i nie zahacza o błotnik

trochę tego nie kumam milo możesz napisać, co to jest ta fazka, blizej maski??

Cytat:
Wrzuć fotki jak zamocowałeś najlepiej w zbliżeniu coś poradzimy :)

jutro jak czegoś nie wykumam to powrzucam fotki bo dzisiaj nie zrobiłem, mogłem zrobić ach...

milo - 25-01-2012, 00:03

przemulek napisał/a:
trochę tego nie kumam milo możesz napisać, co to jest ta fazka, blizej maski??

Zobacz na zdjęciu moim na strzałkę uchwyt ma lekko zeszlifowany od wewnątrz kant tam gdzie jest sworzeń kulisty i bardziej przylega do maski

Przemulek - 25-01-2012, 00:09

Dzięki milo jutro jeszcze coś popróbuje jak się uda wykręcić coś pod dachem. Tobie nic nie odstaje?? nic?? jak masz siłownik założony? amorkiem w górze??
milo - 25-01-2012, 08:15

przemulek napisał/a:
Tobie nic nie odstaje?? nic?? jak masz siłownik założony? amorkiem w górze??

Nic mi nie odstaje maska siłowniki założone są jak na zdjęciu do dołu i bez podkładek pod sworzeń, masz podkładki założone ?

Hugo - 25-01-2012, 12:34

przemulek napisał/a:
dzisiaj pół dnia siedziałem i montowałem siłowniki i lipa. cały czas maska po zamknięciu odstaje
Mam dokładnie to samo :? Chyba oddam mocowania do ślusarza żeby mi zrobił taką "fazkę" jak zrobił milo. Innego wyjścia nie widzę. Chyba będę musiał na jakiś czas przeprosić oryginalny pręt :mrgreen: