[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] [FAQ] Sprężyna gazowa podnosząca maskę
milo - 24-01-2012, 11:30
Dzisiaj mała poprawka uchwyt zaznaczony strzałką lekko odgiąłem końcówkę uchwytu i zrobiłem fazkę bliżej jest maski i nie zahacza o błotnik podkładek też nie dawałem pasuje idealnie marianoooo masz wielki plus
Uploaded with ImageShack.us
Uploaded with ImageShack.us
Torp12 - 24-01-2012, 11:46
Milo siłowniki mieliśmy montować na odwrót aby tłok byl zawsze zaolejony;)
Marianoo jak to jest z tymi podkładkami? Czemu je dodałeś?
milo - 24-01-2012, 12:02
Torp12 napisał/a: | Milo siłowniki mieliśmy montować na odwrót aby tłok byl zawsze zaolejony;) |
Nie zwróciłem uwagi to takie ważne tak ma być
Z tymi podkładkami klapa mi odstawała może dlatego że na odwrót siłowniki mam założone ?
Torp12 - 24-01-2012, 12:31
milo napisał/a: | Torp12 napisał/a: | Milo siłowniki mieliśmy montować na odwrót aby tłok byl zawsze zaolejony;) |
Nie zwróciłem uwagi to takie ważne tak ma być
Z tymi podkładkami klapa mi odstawała może dlatego że na odwrót siłowniki mam założone ? |
"Kierunek montazu" silowników to tylko kwestia dbałosci o nie.
marianoooo - 24-01-2012, 14:54
U mnie bez podkładek tak wygląda końcówka siłownika:
czyli po zamknięciu maski siłowniki są lekko wyginane. Z Podkładkami to tak wygląda:
Może to przez to, że mój miał kiedyś przygodę z przodem, a nie chciałem niedopracowanego projektu rozpowszechniać . Ważne, że Wam pasuje i działa jak trzeba! Dziękuję wszystkim za ''napiwki''- dołożyłem kilka zł i kupiłem UKP z dwoma wyświetlaczami- tego będzie dotyczyć następna modyfikacja.
pitbu77 - 24-01-2012, 15:17
U mnie też maska na wyskokości mocowania siłownika do błotnika odstaje odrobinę w górę, ale sprawdzaliśmy z Robertem i nie jest wypychana przez mocowanie siłownika na przegubie kulowym. Jest luz między maską a założonym przegubem na kulkę.
Marcino - 24-01-2012, 20:52
Jestem zdziwiony ze zakładacie takie bajery.... ja aż tak często pod maskę nie zaglądam a i w pokazach nie uczestniczę...hmmm... stary się robię...
milo - 24-01-2012, 23:01
Marcino napisał/a: | Jestem zdziwiony ze zakładacie takie bajery.... ja aż tak często pod maskę nie zaglądam a i w pokazach nie uczestniczę...hmmm... stary się robię... |
I oto chodzi zdziwienie na maxa , każdy ma wybór
Przemulek - 24-01-2012, 23:37 Temat postu: [EAxx] [FAQ] Sprężyna gazowa podnosząca maskę Witam ja dzisiaj pół dnia siedziałem i montowałem siłowniki i lipa. cały czas maska po zamknięciu odstaje. Jeszcze jutro się będę męczył... zobaczymy
milo - 24-01-2012, 23:43
przemulek napisał/a: | Witam ja dzisiaj pół dnia siedziałem i montowałem siłowniki i lipa. cały czas maska po zamknięciu odstaje. Jeszcze jutro się będę męczył... zobaczymy |
Wrzuć fotki jak zamocowałeś najlepiej w zbliżeniu coś poradzimy
Przemulek - 24-01-2012, 23:51 Temat postu: [EAxx] [FAQ] Sprężyna gazowa podnosząca maskę no wydaje się że wszystko zrobiłem wg. instrukcji.
Cytat: | uchwyt zaznaczony strzałką lekko odgiąłem końcówkę uchwytu i zrobiłem fazkę bliżej jest maski i nie zahacza o błotnik |
trochę tego nie kumam milo możesz napisać, co to jest ta fazka, blizej maski??
Cytat: | Wrzuć fotki jak zamocowałeś najlepiej w zbliżeniu coś poradzimy |
jutro jak czegoś nie wykumam to powrzucam fotki bo dzisiaj nie zrobiłem, mogłem zrobić ach...
milo - 25-01-2012, 00:03
przemulek napisał/a: | trochę tego nie kumam milo możesz napisać, co to jest ta fazka, blizej maski?? |
Zobacz na zdjęciu moim na strzałkę uchwyt ma lekko zeszlifowany od wewnątrz kant tam gdzie jest sworzeń kulisty i bardziej przylega do maski
Przemulek - 25-01-2012, 00:09
Dzięki milo jutro jeszcze coś popróbuje jak się uda wykręcić coś pod dachem. Tobie nic nie odstaje?? nic?? jak masz siłownik założony? amorkiem w górze??
milo - 25-01-2012, 08:15
przemulek napisał/a: | Tobie nic nie odstaje?? nic?? jak masz siłownik założony? amorkiem w górze?? |
Nic mi nie odstaje maska siłowniki założone są jak na zdjęciu do dołu i bez podkładek pod sworzeń, masz podkładki założone ?
Hugo - 25-01-2012, 12:34
przemulek napisał/a: | dzisiaj pół dnia siedziałem i montowałem siłowniki i lipa. cały czas maska po zamknięciu odstaje | Mam dokładnie to samo Chyba oddam mocowania do ślusarza żeby mi zrobił taką "fazkę" jak zrobił milo. Innego wyjścia nie widzę. Chyba będę musiał na jakiś czas przeprosić oryginalny pręt
|
|
|