Nasze Miśki - Black DEVIL...
polaff - 05-03-2014, 10:55
Krzyzak, JA myślę, że poprostu dodał przypadkowo jedno zero do ceny nowych tarcz. Kolega kupował ostatnio ceramikę do EVO IX i płacił okolo 3 tyś, nie sądze by w wieśku cena była 10 razy wyższa
Owczar - 05-03-2014, 11:12
No i jest napęd na tył jest moc, jest luksus i spalanie niższe niż w galancie
Sunderland86 - 05-03-2014, 12:27
Owczar napisał/a: | No i jest napęd na tył jest moc, jest luksus i spalanie niższe niż w galancie |
No to poprosimy zdjęcia
WreX - 05-03-2014, 13:08
Owczar, no pochwal się, wszyscy umierają z ciekawości
Owczar - 10-03-2014, 10:03
Pewnie przy jakiejś okazji podjadę
Tymczasem galant został wymyty i przygotowany na wiosnę
arturj123 - 10-03-2014, 21:43
Pomyśl nad glebą, choćby fabryczny Eibach -35mm - wedle teorii Galant ma teraz "wyglądać", a komfort i wygoda to teraz LS
Owczar - 10-03-2014, 21:51
No raczej nie założę Eibacha. Już teraz komfort jest w nim jak w wozie drabiniastym
W porównaniu do golfa VI jest dużo twardszy. A że jeździ po mieście i dziuarwych drogach to byłby jak strzał w stopę
Marcino - 10-03-2014, 22:18
Owczar
Czy spoko czyścic się lakier na twoim galu?
Owczar - 10-03-2014, 22:44
Bardzo dobrze szczotka, mycie z płynem, płukanie, wosk i woda demineralizowana na koniec
Jedynie szybko się brudzi, ale to już jak każdy czarnuch.
Marcino - 11-03-2014, 13:19
Spoko, myślałem że ten "półmat" się cięzko czyści:)
Owczar - 23-03-2014, 20:06
Łożysko w galancie zmienione Jak to mówią, bez młota nie robota. Nawet prasa do wyjęcie nie była potrzebna. Ale zwrotnicę zdemontowałem dla wygody. Przegub wyszedł z piasty z luzem- smar jednak sporo daje.
Ale więcej czasu spędziłem na wymianie gumek w zaciskach Lexa. Łącznie do dopieszczenia 12 tłoczków. Praca prosta i przyjemna, ale strasznie czasochłonna
Rozwiązania zacisków, zawieszenia itd. dużo ciekawsze i prostsze niż w galancie. Większość elementów z aluminiom- w tym także zaciski i zwrotnice. Wszędzie są osłony-owiewki. W tym całe podwozie jest w plastikowych owiewkach. W zderzaku specjalne kanały doprowadzające powietrze przez nadkole na tarcze. Nadkola z miękkiego materiału... Aż przyjemnie pracować
Przy okazji zdjęcia Japńskich braci. Na żywo galant wygląda na dużo mniejszego, ale zdjęcia robione od strony galanta przez wzgląd na padające światło.
deejay - 23-03-2014, 20:12
Owczar napisał/a: | Przy okazji zdjęcia Japńskich braci. |
Wolę tego od lewej
sveno - 23-03-2014, 20:57
deejay napisał/a: | Wolę tego od lewej | ale na którym zdjęciu?
Owczar - 23-03-2014, 21:03
No galant ma coś w sobie. Jest taki zadziorny, budzi emocje. Ale Lexus też potrafi pokazać pazur i zmienić swe oblicze o 180 stopni. Niewiarygodne jest to, jak te 280KM robi z tą masą co chce.
Za tydzień rejestracja lexusa, sprawdzenie luzów zaworowych, wymiana rozrządu i oleju.
Aaa zapomniałem jeszcze dodać, że podkleiłem uszczelki z mikrofibry pod fabryczne uszczelki drzwi w galancie. Różnicy nie widzę za bardzo. No może nie ma takich efektów jakby wiatr wpadał przez drzwi, ale hałas jak był tak jest - chociaż to miało miejsce głównie w wietrzną pogodę. Jedynie nowe łożysko już nie hałasuje
Krzyzak - 23-03-2014, 21:08
Galant bez porównania ładniejszy... ehhh - cieżko będzie projektantom pobić taką sylwetkę i szczegóły... no tylko jeszcze BMW E38 może się równać
tył lexa fajny - wygląda jak poprzednia S-klasa od Mercedesa
|
|
|