[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Siedzenia w Galancie EA
misza116 - 18-05-2015, 09:40
I wszystko jasne, dzięki. Fotel pasażera może w sumie pójść na dawcę skóry do wszycia, bo moja do lakierowania już raczej się nie nadaje.
eremita - 04-07-2015, 16:48
Orientuje się ktoś czy tylna kanapa po za materiałem lub skórą różni się też wyprofilowaniem lub miejscami przeszyć?
Chodzi o to czy po obszyciu w skórę szmacianego oparcia kanapy będzie pasowała do oryginalnego skórzanego siedziska?
I czy pasy boczne tylne pasy pasują z kombi do sedana?
Aa i czy był jedne odcień kremowych foteli montowany do gala czy kilka?
Hugo - 04-07-2015, 17:52
eremita, kurcze zapomniałem sprawdzić czy te pasy pasują. Jak sobie nie zapiszę to zawsze zapomnę. Sprawdzę w poniedziałek. Już zapisałem w kalendarzu
nabassu - 04-07-2015, 20:13
powinny pasowac. mocowane poziomo w obu nadwoziach.
tylko wysokosc mocowania sie rozni, tak jak roznia sie wysokosci tych bocznych poduszek oparcia.
Hugo - 06-07-2015, 23:49
Cytat: | I czy pasy boczne tylne pasy pasują z kombi do sedana? | Nie pasują, inne mocowanie, w innym miejscu pas się wysuwa.
nabassu - 07-07-2015, 00:21
ale mozesz wyciagnac swoj caly pas czarny, przytrzymac mechanizm, wyjac przetyczke z kieszeni pasa na koncu, wsadzic pas bezowy, przelozyc przetyczke z powrotem i zwolnic. nawinie sie co wsadzisz.
nie ingerujesz w mechanizm pasa, sprezyne, zapadke itd.
wszystko zobaczysz nawet jak pas jest wciaz w aucie.
tasma jest zakonczona rurka (zaszyta wstecz) i w niej siedzi po prostu plastikowy bolec ktory zapobiega wysunieciu sie pasa ze szczeliny (jak w pasach transportowych na przyczepie to wyglada z grubsza).
wywlekasz caly czarny pas, potem trzymasz zeby ci nie zwinelo rolki i voila.
podkreslam, nie ingerujesz w mechanizm, podmieniasz tylko tasme.
ps Ten kołek po 2 obrotach zwijaka raczej juz nie bierze nawet udzialu podczas wypadku, tylko do zapobiegania wyciagniecia pasa z rolki.
misza116 - 21-08-2015, 14:41
Walka z fotelami ciag dalszy...
Przestała działać elektryka - odsuwanie w tył.
Najpierw jak dałem przód, potem tył - poszło, teraz idzie już tylko w przód, do tyłu ani drgnie.
Jakies sugestie? Da radę przesunąć go jakoś ręcznie?
kabar - 21-08-2015, 16:20
Sprawdziłbym przełącznik. Ręcznie pewnie da, jak podepniesz się bezpośrednio pod silniczek.
nabassu - 21-08-2015, 16:21
musial byc wykrecic silniczek, wtedy mozolnie porecic recznie i ponownie silniczek wlozyc zeby zablokowal.
zobacz czy dochodzi prad. pochwalil bym sie ze mam gdzies taki silniczek, bo mam, ale kurcze wymaga to łopaty i wideł zeby go odszukac
ze wsadzonym fotelem nie ugrasz nic raczej. niestety zasloni ci on sruby mocujace albo przednie albo tylne
sveno - 21-08-2015, 18:32
nabassu napisał/a: | niestety zasloni ci on sruby mocujace albo przednie albo tylne | a i bez prądu da się go wykręcić. Płaski klucz 14 i do dzieła. Nawet w pełni opuszczony fotel da się wyjąć bez prądu.
Hugo - 11-04-2017, 12:15
Czy ktoś się orientuje czy da się wymienić silnik poruszający elektrycznym, skórzanym fotelem przód-tył w Galu bez rozbierania fotela w drobny mak?
tresorex - 11-04-2017, 19:45
Mam gdzieś fotki gołych.... stelaży, wrzucę wieczorem to może uda się ocenić
Hugo - 11-04-2017, 20:40
tresorex, będę wdzięczny tylko skąd wiadomo będzie który to jest od przesuwania przód-tył?
tresorex - 11-04-2017, 22:19
Zdjęcia od spodu nie mam ale wygląda na to że silniczki są przykręcane właśnie od dołu. Silniczek od przód tył to bodajże ten od przodu fotela z ośką. 2 srebrne po bokach to góra dół przodu i tyłu, a w oparciu to do pochylania:
Nawet jakby było od góry to zdjęcie siedziska to chwila. Trzeba tylko zdjąć panel sterowania, odpiąć dolny filc, wtyczkę grzania i odkręcić 4 śruby
Hugo - 12-04-2017, 07:59
tresorex, jesteś wielki Chodzi o to, że u mnie fotel kierowcy (a właściwie silniczek), rzęzi przesuwając do przodu, do tyłu idzie cichutko. Rzadko używam regulacji w fotelu, a praktycznie wcale, bo sam tym autem jeżdżę, no ale może da się coś nasmarować/wyregulować żeby było jak ma być. Muszę tam spojrzeć.
|
|
|