[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Efekt HighContrast w zwykłych zegarch
Owczar - 06-02-2011, 23:58
nietoperek, dzięki za podpowiedź. To jest jakaś myśl. Może tak zrobię z obrotomierzem. Temp mi nie przeszkadza. Boję się tylko o druciki od diod, bo są dość krótkie i jak będę ściągał wskazówki to mogą się urwać :/
nietoperek - 07-02-2011, 00:04
Też myślałem żeby tak zrobić ale niestety nie wiem ile powinny mieć dokładnie :/ A mój gal jest bardzo dziwny i ma z tym i jeszcze z paroma rzeczami różnie (tak jakby zależało to od jego nastroju )Mi obrot.. przekłamuje o jakieś 100 bo mam coś koło 1600 a jak zmieniam bieg to się dusi :/ (co naprawdę jest bardzo irytujące)
Krejzi - 07-02-2011, 00:58
ja zamierzam wlasnie tak zrobic ze wskazówkami podczas pracy wyciagnaac i wlozyc tam gdzie powinny byc, i powiem ze naprawde jest efekt HC a roznica tylko we wzorze tarcz no i oryginalne HC troche bardziej zolte podswietlenie Owczar u Ciebie rewelka i co sie nie da jak sie da ))
Wszyc - 07-02-2011, 01:00
Pociesze Cie Owczar ja nie mam punktu odniesienia wiesz ile u Ciebie obrotów ma silnik i możesz sobie wyregulować ja wstawiłem nowy silnik jeszcze... jak go odpalę nie będę wiedział ile ma obrotów mogę co najwyżej się dowiedzieć ile "powinien mieć' 4G63 ale nie mam pojęcia czy jak namiącham przy instalowaniu linki gazu przypadkiem nie będzie miał większych obrotów
Owczar - 07-02-2011, 10:40
Pora na prezentację jak to wygląda w dzień. Niestety zdjęcia wciąż z telefonu...
Tak wyglądają zgaszone:
Po zapaleniu brakuje im troszkę jasności, tak jak się spodziewałem z tą taśmą, ale miałem do wyboru żółtawy kolor jasny lub ciemniejszy zimny Na tym zdjęciu wyszły i tak ciemno, bo jak widać aparat ustawił czas naświetlania pod kątem tego co widać przez szybę...
A tak wyglądają z bliska:

Krejzi - 07-02-2011, 10:57
bosko ja zaraz jade na egzamin to zobacze jak wygladaja moje w dzien no i ciagle musze zrobic te wskazowki , a folia widze ze jest takiej samej jasnosci jak Twoja prawie identycznie przeswituja przy zgaszonym podswietleniu
Owczar - 07-02-2011, 11:02
Krejzi, u Ciebie przy tych fluxach w ilości 46 będzie rewelacyjnie świeciło Mi już się tego nie chce ruszać nawet. Musiałbym odlutowywać przewody od wskazówek żeby wyjąć tarcze... Poza tym lutować od nowa diody... masakra
Poświęcę czas na poprawki techniczne...
[ Dodano: 07-02-2011, 11:03 ]
A co ciekawe, to im jaśniej, tym folia wydaje się ciemniejsza i mniej prześwituje Moja folia była opisana jako black. A na pudełku były jeszcze takie jak DarkBlack, Light Black i Silver.
Krejzi - 07-02-2011, 11:05
hehe wiesz najpierw zrobilem tak jak Ty te fluxy ale przykladajac folie zobaczylem ze tak sobie swieci i nierówno, jedego fluxa mialem tak blisko tarczy i to bylo to. I zerwalem wszystko i od nowa zabawa w przyklejanie tym razem do tarczy i przeraza mnie teraz mysl o tych wskazókach ;D no i chyba jeszcze raz nakleje folie bo w zestawie mialem tą szpatułke do wyciskania wody niestety trzeba bylo ją czyms owinac bo mam pionowe krechy troche wkurza i kiepsko wyglada
[ Dodano: 07-02-2011, 11:06 ]
hmmm u mnei na pudelku jest light light black, light black ( tą teraz mam na zegarach ), black, dark black i super dark black ( tą mam ale nie zakladalem).
Owczar - 07-02-2011, 11:11
Krejzi napisał/a: | hehe wiesz najpierw zrobilem tak jak Ty te fluxy ale przykladajac folie zobaczylem ze tak sobie swieci i nierówno |
U mnie świeciło równo, a w moich zegarach przy prędkościomierzu nie było miejsca na przyklejenie do samej tarczy w niektórych miejscach.
Krejzi napisał/a: | przeraza mnie teraz mysl o tych wskazókach ;D |
To ja Ci już teraz współczuję. W przypadku prędkościomierza będziesz musiał wyjąć tarczę ze światłowodem, albo się gimnastykować...
Krejzi napisał/a: | mialem tą szpatułke do wyciskania wody niestety trzeba bylo ją czyms owinac bo mam pionowe krechy troche wkurza i kiepsko wyglada |
Ja zrobiłem to kartą BP owiniętą w potrójną warstwę ręcznika papierowego i jest rewelacja
Krejzi - 07-02-2011, 11:14
co do wskazowek to juz robilem w przypadku predkosciomierza to nawet musialem odkrecac swiatlowod od elektroniki i znowu mnie to czeka no ale dam rade oby tylko dobrze te diody świeciły bo juz chce to skonczyc ;D
Owczar - 07-02-2011, 11:16
Moje diody mają po 30 mCd a świecą jak głupie Mowa o tych na wskazówkach...
Krejzi - 07-02-2011, 11:17
kurcze ja mialem chyba takie ale kiepsko to wygladalo tzn jak przyciemnilem szybke to jak dalem 3 na najwieksze wskazowki to nawet wygladalo, ale szału nie bylo to teraz bede mial 100mCd ;P no nic zobaczymy
Owczar - 07-02-2011, 11:18
A jaki dałeś do nich rezystor? Jakie miały parametry?
W moich zegarach to wskazówki są najjaśniejsze A diody lutowałem pod lupą, bo były takie malutkie...
Krejzi - 07-02-2011, 11:20
ja mialem jakies male i wieksze potem dalem mniejsze 06 chyba 3 zlutowalem rownolegle a rezystor hmm jakis wyliczony ( zlozylem z dwóch) a potem dalem z jednym i juz roznicy w jasnosci nie bylo wiec to maximum co dawaly, ogolnie jakos tak sobie i dobrze ze jest ta folia bo przy swietle dziennym robily sie rózowe
[ Dodano: 07-02-2011, 11:21 ]
spadam na egzamin z Modelowania systemow informatycznych mam nadzieje ze jak wroce to bedą juz ledy
Owczar - 07-02-2011, 11:23
Krejzi, powodzenia
Zdjęcia z prac.
Przy wskaźniku paliwa wyciąłem tę przegrodę jak na zdjęciu:
Przy wskazówkach odciąłem światłowód jak na zdjęciu i wstawiłem diodę jak zaznaczone:
Tak umieściłem przewody od diody wskazówki prędkościomierza:
|
|
|