To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] [FAQ] Sprężyna gazowa podnosząca maskę

Torp12 - 25-01-2012, 13:06

Zastanawiam sie czy roznice w tym ze jednym pasuje idealnie a drugim nie, nie wynikaja czasem z maski z malym i duzym garbem. Moze jednak byla jakas roznica w konstrukcji i dlatego takie "jaja":)

Hugo nie masz slifierki stołowej zeby troche przyszlifowac?:]

Hugo - 25-01-2012, 17:46

Torp12 napisał/a:
Hugo nie masz slifierki stołowej zeby troche przyszlifowac?:]
Mam, ale czasu brak chwilowo.
Anonymous - 25-01-2012, 20:08

Dzisiaj z Deejayem walczylem i niestety u mnie tez dosyc znacznie odstaje maska, takze poki co zdemontowalem wszystko poza kulowymi w blotniku. Musze pomyslec o co kaman... U Deejaya lepiej jest . Ale to niech on sie pochwali...

pitbu77 napisał/a:
U mnie też maska na wyskokości mocowania siłownika do błotnika odstaje odrobinę w górę, ale sprawdzaliśmy z Robertem i nie jest wypychana przez mocowanie siłownika na przegubie kulowym. Jest luz między maską a założonym przegubem na kulkę.

Tak z Bartkiem sie przygladalismy o co chodzi i wyglada na to ze amortyzator nie chowa sie dostatecznie w tłoku i preży. Prawdopodobnie dlatego maska odstaje.

pitbu77 - 25-01-2012, 21:33

Brzucho napisał/a:
Tak z Bartkiem sie przygladalismy o co chodzi i wyglada na to ze amortyzator nie chowa sie dostatecznie w tłoku i preży. Prawdopodobnie dlatego maska odstaje.

No to pomyślmy. Skoro tłok pręży to powinien wypychać maskę w miejscu, gdzie jest z nią połączony, czyli przy zawiasie. Skoro na całej swojej długości nie dotyka maski w żaden sposób obudową a między mocowaniem w błotniku i nałożonym przegubem z tłoczyska również nie dotyka maski to jakim sposobem wypycha maskę w górę?
Siłowniki do tego po zamknięciu maski działają tak, że maska jest pchana w kierunku szyby, zatem fizycznie jakby maskę naciągają, która jest punktowo unieruchomiona przez zamek w grillu auta.
8)
A tak BTW, sprawdzałem dzisiaj w świetle dziennym i nie zauważyłem, żeby maska odstawała.

deejay - 25-01-2012, 22:26

Siłowniki zamontowane bez problemów , mała kosmetyka i jest ok . Sama maska minimalnie odstaje po prawej stronie , ale mysle ze wszystko sie z czasem ułoży .
A tak pracują siłowniki http://www.youtube.com/wa...eature=youtu.be

Anonymous - 25-01-2012, 23:52

Bartku te valteki masz umieszczone poziomo ? z tego co kojarzę to w tej pozycji długo nie pożyją, powinny być pionowo....
deejay - 25-01-2012, 23:55

Cytat:
Bartku te valteki masz umieszczone poziomo

Sa prawie pionowo , spoko :wink:

Anonymous - 25-01-2012, 23:59

deejay napisał/a:
Sa prawie pionowo , spoko :wink:

a tak tylko szukam skazy w tym idealnym galancie :P ;)

fergul11 - 26-01-2012, 01:25

Założone ,montaż banalnie prosty ,działają wyśmienicie ,żadnych uwag co do spasowania :wink:
milo - 26-01-2012, 12:37

W tym miejscu jest zrobiona fazka i uchwyt musi dobrze przylegać do maski

Uploaded with ImageShack.us

Na masce jest wygarbienie na zewnątrz i główka siłownika jak da się podkładki opiera i maska odstaje ,bez żadnych podkładek nie dotyka i nie odstaje może komu się przyda warto na to zwrócić uwagę przy zmykaniu wszystko widać dziś przetestowałem i odwrotnie założyłem siłowniki do góry ale jest gorzej , założone są po staremu jest ok

kochajj - 26-01-2012, 23:26

ooo znalazł się mój akumulator... podjadę w sobotę :-X
deejay - 26-01-2012, 23:27

kochajj napisał/a:
ooo znalazł się mój akumulator... podjadę w sobotę

cały czas o niego dbam kochajj 8)

Arasus - 27-01-2012, 19:35

panowie....tak sobie ogladam to mocowanie z inoxu i widze iz czesc na ktorej ma zostac zamocowany sworzen jest lekko zagieta do srodka(nie ma nawet kata 90) wiec zamiast bawic sie w fazki nie byloby lepiej odgiac te czesc ktora nie przylega do paski- pod takim katem- aby pasowala idealnie? nie wiem tylko czy nie zmieni to ulozenia silownika ale chyba nie powinno. hmm?
to chyba tez jest jakies rozwiazanie.

milo - 27-01-2012, 19:49

Tak jak pisałem wcześniej musi idealnie do maski przylegać dopasowanie czyli dogięcie i lekka fazka ...bez fazki -spiłowania maskę obdziera
Arasus - 27-01-2012, 20:06

milo, ok. myslalem ze jutro zamontuje ale nie mam dostepu do szlifierki wiec bede musial poczekac do pn.i zrobic to w pracy. Sa jakies konkretne wymiary na ktorych mam sie opierac by montowac ten uchwyt oraz sworzen dolny ?