Sporty Motorowe - FORMUŁA 1 - sezon 2008
wichura1 - 25-08-2008, 08:51
Tor był tak zasyfiony jakimiś siatkami i papierami, że aż wstyd. Jakby Kubicy ta siatka zamiast w zawieszenie wpadła we wlot powietrza silnika, to zanim by ją usunęli w Pitstopie, to by było jak to mówią "po ptokach".
akbi - 25-08-2008, 12:54
mkm napisał/a: | BMW nie ma w pierwszej szostce uzyskiwanych predkosci podczas wyscigu. |
to akurat jeszcze o niczym nie świadczy
mkm - 25-08-2008, 13:07
akbi napisał/a: |
to akurat jeszcze o niczym nie świadczy |
ze na koncu kazdej prostej praktycznie od poczatku sezonu przynajmniej 6km/h " w plecy"? Przy roznicach czasow liczonych w "tysiecznych"?
akbi - 25-08-2008, 13:09
mkm, czas jest liczony na końcu prostych, a skąd wiesz jaka jest technika pokonywania (wchodzenia w zakręt) zakrętów przez danych zawodników???
Zauważ, że bardzo często na pierwszym miejscu w tej kwalifikacji wcale nie znajdują się też bolidy Ferrari czy McLarena.
mkm - 25-08-2008, 13:17
akbi napisał/a: | mkm, czas jest liczony na końcu prostych, a skąd wiesz jaka jest technika pokonywania (wchodzenia w zakręt) zakrętów przez danych zawodników???
Zauważ, że bardzo często na pierwszym miejscu w tej kwalifikacji wcale nie znajdują się też bolidy Ferrari czy McLarena. |
??? to jakas nowosc. Predkosc podawana jest nie tylko na koncach prostych, ale takze w puncie dohamowan przed kazdym zakretem, a takze srednie predkosci pokonywanego zakretu. Wlasnie zauwazylem, ze Mclaren i Ferrari zawsze sa w pierwszej czworce.
PS. Polecam http://www.formula1.com/r...it_diagram.html
wezyr.pl - 25-08-2008, 15:19
Dla mnie wyścig raczej nudny,jedynie Nakajima ,Coulthard i Raikonen wnieśli pewne elementy mogące trochę uatrakcyjnić wyścig.
A bardziej poważnie duży dreszczyk emocji,po tym jak Kubica na jednym okrążeniu zgubił ponad 3 sek (plastikowa torba).Jednak później było OK.
Co do prędkości max to oczywiście jest ważna,ale bardziej ważny jest całkowity czas okrążenia.Nawet Force India czasami ma wyższą prędkość max od BMW i nie tylko oni.Ważne jest jak najbardziej optymalne ustawienie bolidu na całe okrążenie. Podobnie jest w rajdach(nie liczy się jak szybko wejdziesz w zakręt,tylko jak szybko z niego wyjdziesz).
akbi - 25-08-2008, 17:23
mkm napisał/a: | ??? to jakas nowosc. |
chyba nie bardzo się zrozumieliśmy
a średnie prędkości w zakrętach niespecjalnie się jakoś mają do max prędkości, jakie mogą wyciągnąć dane bolidy.
mkm - 27-08-2008, 15:32
Kubica chce podpisac kontrakt z BMW tylko na rok. BMW chce zatrzymac Kubice na trzy lata. W sezonie 2010 Kubica chce sie przeniesc do Ferrari za Räikkönen-a, ktory ponoc rezygnuje po nastepnym sezonie ze startow w F1. W Ferrari chce takze jezdzic Alonso i to byly Mistrz Swiata jest najgrozniejszym konkurentem Kubicy do fotela w Ferrari.
siwek - 27-08-2008, 16:53
I bardzo dobrze zrobi moim zdaniem ze za rok sie przeniesie (o ile do tego dojdzie)
A kontrakt już podpisał. To dla niego o tyle lepsza sytuacja ze nawet jakby chciał zostać w BMW to za rok wynegocjuje jeszcze lepszy kontrakt
mkm - 27-08-2008, 17:10
siwek napisał/a: |
A kontrakt już podpisał. |
100%? Dwa razy zmienialem ten post, bo co zrodlo to inne wiesci.
siwek - 27-08-2008, 17:16
jak na razie spotkałem się tylko z wersją że podpisał m.in. http://f1.wp.pl/kat,48594...,wiadomosc.html
Cytat: | Robert Kubica przedłużył o rok kontrakt z zespołem BMW Sauber - podał portal planet-f1.com. |
mkm - 27-08-2008, 17:23
I tu mam watpliwosci. Wszyscy powoluja sie na "planete", BMW nie skomentowalo, a tytul na tym portalu to: "Is Kubica On A Collision Course With Alonso For A Seat At Ferrari?" i chyba jest w trybie przypuszczajacym.
wezyr.pl - 27-08-2008, 21:31
siwek napisał/a: | A kontrakt już podpisał. |
Spokojnie Panowie.Poczekajmy do oficjalnego komunikatu BMW,a to stanie się najprawdopodobniej po wyścigu na Monzy.Na razie to wszystko są tylko przypuszczenia.Nikt oficjalnie niczego jeszcze nie powiedział.
tosztotomasz - 29-08-2008, 22:00
Ja osobiscie dowiedziałem się z jednego z polskich programów informacyjnych, z "Faktów" chyba ale nie jestem pewny. To chyba wystarczająco oficjalne.
wezyr.pl - 29-08-2008, 22:42
a.m.o.s napisał/a: | To chyba wystarczająco oficjalne. |
Wybacz,ale w/g mnie oficjalnie to jest wtedy,gdy dany zespół,w tym przypadku BMW na konferecji prasowej ogłosi skład zespołu.
|
|
|