To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Siedzenia w Galancie EA

Krzyzak - 12-04-2017, 09:20

No właśnie stelaż z silnikami jest osobną częścią - wystarczy odsłonić te 2 zaczepiąjące się szmaty (wcześniej wyciagając fotel oczywiście) i masz je na wierzchu.
Hugo - 12-04-2017, 09:41

Spróbuję odkręcić śruby fotela, odczepić z uchwytu kabel poduszki fotela, odpiąć wtyczkę poduszki i położyć fotel do tyłu. Może wtedy uda się dojść do silniczka. Zastanawiam się tylko czy to sam silniczek może tak hałasować czy raczej prowadnice czy jakieś zewnętrzne przekładnie są wyrobione/nie nasmarowane. Jak pomogę ręką fotelowi przesuwać się w przód to hałasuje dużo ciszej, a nawet jak mocno napieram to wcale.
Marcino - 13-04-2017, 22:56

Po zdjęciach już wiem dlaczego ten fotel tyle waży...:)
Hugo - 13-04-2017, 22:56

Zrobiłem jak wyżej, po pochyleniu fotela wysunąłem elektrycznie prowadnice na maksa w przód, odpiąłem materiał od spodu fotela i nasmarowałem smarem grafitowym widoczne odcinki prowadnic fotela i przekładnie ślimakowe po obu stronach. Jaka była moja radość, gdy po poskładaniu wszystkiego fotel "jedzie" w przód i w tył cichutko :D

Dzięki wszystkim za porady.

tresorex - 14-04-2017, 08:51

Sama rama elektrycznego waży więcej niż cały fotel manualny :D
Michaszysz - 20-06-2017, 00:44

Mam pytanie trochę nie na temat, z jakiego materiału jest wykonany kokpit w Galancie? Chodzi mi głównie jakim preparatem go czyścić.
vSiMoN - 22-06-2017, 20:49

Michaszysz napisał/a:
Mam pytanie trochę nie na temat, z jakiego materiału jest wykonany kokpit w Galancie? Chodzi mi głównie jakim preparatem go czyścić.

K2 POLO :)