[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Antena automatyczna i dachowa
elvis512 - 31-03-2014, 09:54
Krzyzak napisał/a: | elvis512 napisał/a: | dochodzi do tej anteny jeden czarny kabel (fabryczny) i to wszystko | czyli "koncentryk" z sygnałem
w antenie powinna być jeszcze wtyczka chyba 5-6 stykowa, biała - do sterowania i silnika, na pewno wisi gdzieś w okolicy |
W takim układzie muszę poszukać. Byłoby cudnie, gdyby działała
Krzyzak - 31-03-2014, 12:17
elvis512 napisał/a: | gdyby działała | wątpię
wg mnie ktoś odłączył, bo:
1. jest zepsuta
2. jest zmieniona na zwykłą
KamilR10 - 28-04-2014, 16:02
A ktoś wie jak poprawić sygnał anteny? Chciałbym odbierać więcej stacji radiowych, aktualnie odbieram tylko największe. Kupiłem wzmacniacz antenowy ale nie pasuje za radiem, są jakieś inne sposoby na poprawę sygnału bezpośrednio przy antenie?
ALEX-77 - 22-05-2014, 08:19 Temat postu: [EA5A/W 2.5] Antena w sedanie i problem z radiem. Kochani wystąpił u mnie ostatnio taki problem że radio (Pioneer AVIC F900BT) nie może mi znaleść żadnych stacji radiowych ,co prawda mało słucham radia ale ostatnio postanowiłem włączyć a tu tylko szum jak dam na wyszukiwanie to znajdzie od biedy 1 może dwie staje i to te najsilniejsze które i tak w momencie jazdy odbierają strasznie nie czysto . RMF ,RMF MAXX mogę zapomnieć wcześniej wszystko działało OK ,antena wysuwa się w momencie włączenia radia jak zwykle,dzisiaj sprawdziłem wszystkie wtyczki po stronie radia jak i anteny ,siedzą na swoim miejscu ,czy w tych antenach jest jakiś wzmacniacz ? może bezpiecznik ? miał ktoś podobne problemy u siebie ? wszystkie porady mile widziane
robertdg - 22-05-2014, 08:28
ALEX-77, Podepnij inne radio i sprawdź jakośc odbioru, bo nie mozna też wykluczyć, że może coś w radiu szwankuje.
Na przyszłość proszę o użycie szukajki i zadanie pytania w odpowiednim wątku, już jakiś czas z nami jesteś i wiesz jakie tu zasady obowiązują
ALEX-77 - 22-05-2014, 09:15
robertdg napisał/a: | ALEX-77, Podepnij inne radio i sprawdź jakośc odbioru, bo nie mozna też wykluczyć, że może coś w radiu szwankuje.
Na przyszłość proszę o użycie szukajki i zadanie pytania w odpowiednim wątku, już jakiś czas z nami jesteś i wiesz jakie tu zasady obowiązują |
No podmiankę muszę zrobić dla próby ,tylko jakieś radyjko trzeba załatwić ,a co do wątku to wiesz sam jakie zainteresowanie jest w dziale CarAudio a jakie na głównym ,ale Ok poprawię się
martinez_g - 22-05-2014, 16:02
mówisz i masz możemy się spiknąć i wsadzisz sobie moje radio i przejedziesz trochę to praktycznie będziesz wiedział po 1 km o co kaman
zresztą moja antena leży w schowku i wszystko chula
ALEX-77 - 27-05-2014, 15:37
Znalazłem przyczynę kurcze kto by pomyślał ,jak już wcześniej pisałem radia słucham sporadycznie ,a w między czasie zainstalowałem sobie rejestrator jazdy czyli po prostu kamerkę z takim bajerem jak GPS czyli pokazuje mi na nagraniu z jaką prędkością się poruszam oraz mapę aktualnej pozycji itp.. ale do rzeczy ,podłączyłem ja sobie do zapalniczki ale na stałe od tyłu żeby nie było widać kabelków ,no i na jakimś forum wyczytałem że gościowi zakłócało radio właśnie GPS w nawigacji podłączone pod zapalniczkę kurcze pomyślalem cholera ja też mam GPS w tej kamerce może to właśnie to ,no i po odłączeniu eureka radio pięknie działa ,tylko co teraz hmm.. jak to podłaczyć i gdzie żeby nie zakłócało ?
elvis512 - 27-05-2014, 15:51
Krzyzak napisał/a: | elvis512 napisał/a: | gdyby działała | wątpię
wg mnie ktoś odłączył, bo:
1. jest zepsuta
2. jest zmieniona na zwykłą |
Jednak nie była podłączona - działa super.
Na marginesie, konserwujecie antenę w jakiś sposób? ostatnio wyczyściłem ją WD40. Po paru wysunięciach zostawał czarny osad. Jak dbacie o to, żeby nie zepsuła się ?
arturj123 - 27-05-2014, 17:12
Wolno jeździmy i nie zahaczamy gałęzi w lesie
i9i - 27-05-2014, 17:43
elvis512 napisał/a: | Jak dbacie o to, żeby nie zepsuła się ? |
Ja słucham radia tylko od święta i mam pstryczek do wysuwania anteny, rzadko się wysuwa to i mniej się psuje. Jak już skomli to popsikam WD, ale znalazłem ostatnio smar silikonowy w szpraju i to sobie next time wypróbuję
sveno - 07-06-2014, 12:32
przypadkiem znalazłem:
http://allegro.pl/maszt-a...4238967430.html
brać i nie gadać, ostatnio rzadko się to pojawia na alle..
mirex94 - 09-06-2014, 12:58
A myslalem ze znalazles ori do gala to sie dopiero zadko zdaza w przyzwoitej cenie
blaszczu922 - 16-06-2014, 21:35
Witam. Kupiłem bat na podanej powyżej aukcji, ale mam problem z montażem
1. Metalowy bat jest za długi, nie mieści się w formie po oryginalnym
2. Nie mogę nawinąć cięgna. Ręcznie nie jestem w stanie, a gdy chcę to zrobić podłączając w momencie w którym sama się zwija to zębatka jej nie łapie
Z góry dziękuje za pomoc
eremita - 17-06-2014, 08:32
blaszczu922 napisał/a: | Witam. Kupiłem bat na podanej powyżej aukcji, ale mam problem z montażem
1. Metalowy bat jest za długi, nie mieści się w formie po oryginalnym
2. Nie mogę nawinąć cięgna. Ręcznie nie jestem w stanie, a gdy chcę to zrobić podłączając w momencie w którym sama się zwija to zębatka jej nie łapie
Z góry dziękuje za pomoc |
może ten temat Ci pomoże http://forum.mitsumaniaki...ighlight=antena
|
|
|