To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Efekt HighContrast w zwykłych zegarch

Krejzi - 10-02-2011, 11:05

moze moze ... ;) ))
same te ledy moglby byc problem, te fluxy są bardzo dobre ze wzgledu na to ze jest za co je przymocowac ;) chociaz teraz porobwal bym zrobic to inaczej, bezposrednio do tarczy bez zadnego odstepu przyczepialbym ledy praktycznie jedna obok drugiej ( tam gdzie są cyferki to plus jedna na cyferke ) wyszlo by sporo na jedną tarcze ale wtey bylo by rownomiernie i jasno ;)

m6riano - 10-02-2011, 19:47

No właśnie a nie lepiej byłoby podkleić diody smd bezpośrednio pod tarcze?
smd nie sa takie drogie np. przy zakupie 100szt. wychodzi ok 10-12 zł
Tak samo czerwone.

Owczar - 11-02-2011, 10:28

Krejzi, a dałeś w końcu dodatkowy rezystor na 4 diody?
Krejzi - 11-02-2011, 10:46

nie :P
Owczar - 11-02-2011, 10:56

A używasz odkręconego na maks?
Krejzi - 11-02-2011, 11:03

raczej nie, moze w dzien ale teraz to nie bedzie na max

[ Dodano: 11-02-2011, 18:28 ]
a tutaj zdjecie za dnia :) , kurcze przed chwila chcialem poprawic wskazowke predkosciomierza i urwalem podswietlenie echhhh ! czeka mnie powtórka ale mam juz na to sposob i mocniejsze przewody :)

fj_mike - 12-02-2011, 17:38

Widzę, że temat zrobił się bardzo popularny :D
Dzięki Owczarowi powstały pseudo HC. Efekt jaki uzyskaliście jest niesamowity.
Już kombinuję jak rozwiązać problem z kontrolkami wg pomysłu Mare, ale o tym później ;)

Krejzi - 12-02-2011, 19:43

a jaki jest problem z kontrolkami ?
fj_mike - 13-02-2011, 10:26

Krejzi napisał/a:
a jaki jest problem z kontrolkami ?

Chcę żeby wyglądały real HC.

Krejzi - 13-02-2011, 10:46

tzn ? :] z tego co widze na zdjeciach to dokladnie tak to wyglada u mnie a kontrolek nie ruszalem
Mare - 13-02-2011, 12:37

Krejzi, nie do końca. W starych zegarach kontrolki były inne niż w HC. Świecący kwadrat z czarną ikonką po środku. W HC jest na odwrót. Tylko malutka ikonka się świeci. Poprzeglądaj jakieś forki HC, to zobaczysz co mam na myśli :)
Krejzi - 13-02-2011, 13:54

no wlasnie mialem pisac teraz jechalem swoim i tak zobaczylem na kontrolki i skojarzylem ze przeciez tam swieca rysunki a nie kwadracik hm... no ok w takim razei czekam na rezultat ;D
pitbu77 - 13-02-2011, 15:48

Krejzi i Owczar nie będę komentował obszernie tego o czym tu czytam...
Ja wszystko rozumiem, pasja do marki Mitsubishi, "motoryzacja moje hobby" ale to co Wy tu wyprawiacie tnąc, lutując, wycinając, wiercąc przechodzi wszelkie granice normalnego stanu psychicznego. Jesteście bardziej zakręceni ode mnie... TAK TRZYMAĆ :!: :thumbup:
Aż sam cosik wymyśliłem ale projekt trzymam w ścisłej tajemnicy. Jak zrobię to pokażę. Mam nadzieję, że wszystkich wyrwie z butów ;)

Krejzi - 13-02-2011, 16:15

hehe widze Owczar stal sie natchnieniem dla wszystkich ;) ten pomysl z folią przyciemniającą okazał sie kluczowy :) samo dobre podswietlenie to nie wszystko ;D
Owczar - 13-02-2011, 17:13

Poniżej obiecane zdjęcie w dzień :D

Nie podobały mi się zimne diody i wróciłem do ciepłych, które świecą dużo jaśniej od taśmy LED i doświetlają lepiej każdy obszar :)

A przede wszystkim pasują do Climatronica... Zimne wyglądały jakby były z innego auta ;)

Niestety ciężko oddać zwykłym kompaktem ten efekt. Brakowało mi manuala.. Ale coś tam wyszło.. Jak widać, efekt jest najlepiej widoczny w dzień :) W nocy to zegary jak zegary, które po prostu ładnie świecą :D