To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] [FAQ] Sprężyna gazowa podnosząca maskę

Tomek - 15-02-2012, 11:57

Cytat:

Jak to jest że na allegro taniej niż na forum??

bo to nie jest dokładnie to co my mamy
nie masz wyciętech logo mitsu, no i może nie jest to nierdzewka

ktoś chyba wykorzystał pomysł autora i sprzedaje

kubasiw - 15-02-2012, 12:08

Nie tylko pomysł ale i zdjęcia oraz film. Mało elegancko. Chyba, że to marianoooo.

------------------

No i się wyjaśniło :biggrin:

Tomek - 15-02-2012, 12:13

kubasiw napisał/a:
Nie tylko pomysł ale i zdjęcia oraz film. Mało elegancko. Chyba, że to marianoooo.

poprzednia aukcja marianoooo:

http://allegro.pl/mocowan...2005780944.html

miasto też inne

Torp12 - 15-02-2012, 12:25

Krystian99 napisał/a:
Jak to jest że na allegro taniej niż na forum??

Inne siłowniki, sworznie, mocowania bez logo.....

marianoooo - 15-02-2012, 15:40

Spokojnie Panowie :) . Wszystko zgodnie z prawem. Pamiętacie jak szukaliśmy najtańszego wykonawcy mocowań? Zapytanie wysłał też KaWu. Na 9 stronie napisał:
KaWu napisał/a:
marianoooo, napisał/a:
Czekamy na ciekawszą ofertę...

kaWu, napisał/a:
Ja też puściłem ofertowanie. Zobaczymy co zaproponują.

Heh, dziś się zdziwiłem jak przyszło do mnie 10 kpl. uchwytów :shock: a oferty nadal nie ma. Ale się dogadałem z dostawcą :idea:

Zaraz będę dzwonić i wyjaśniać co i jak.

Zgodziłem się na wykorzystanie moich zdjęć i filmiku, żeby mógł się pozbyć towaru. Taniej jest bo są bez logo i inny producent.

KaWu - 15-02-2012, 21:51

tomek84 napisał/a:
ktoś chyba wykorzystał pomysł autora i sprzedaje

marianoooo napisał/a:
Zgodziłem się

Dokładnie :) Jeszcze raz dzięki marianoooo,

Tak jak pisałem na poprzednich stronach, dostawca zrobił mi kilka kpl mocowan.
Sa bez logo i z blachy 3mm lakierowanej piecowo.

Mare - 21-02-2012, 01:06

marianoooo, Gratulacje za ogarnięcie tematu w tak profesjonalny sposób :)

Ja osobiście, gdy moje autko stało w blacharni, zastanawiałem się nad zastosowaniem siłowników w klapie bagażnika w sedanie :D to otwiera się częściej niż maskę ;p

Można by zastosować nawet siłowniki wewnątrz bagażnika. Nie byłoby ich wtedy w ogóle widać :D Ja póki co mam inne zajęcia i w najbliższym miesiącu nie ogarnę projektu na pewno, ale jak nikt wcześniej nie podchwyci, to pewnie się tym zajmę :D

tomrom - 21-02-2012, 11:20

Mare napisał/a:
Można by zastosować nawet siłowniki wewnątrz bagażnika. Nie byłoby ich wtedy w ogóle widać Ja póki co mam inne zajęcia i w najbliższym miesiącu nie ogarnę projektu na pewno, ale jak nikt wcześniej nie podchwyci, to pewnie się tym zajmę

Też się nad tym zastanawiałem. Jak patrzyłem to tam raczej nie będzie problemu z montażem siłowników, najgorsze są zawiasy zajmujące przestrzeń bagażową.
Tego raczej nie przeskoczymy :(

yaro1976 - 21-02-2012, 11:47

tomrom napisał/a:
Mare napisał/a:
Można by zastosować nawet siłowniki wewnątrz bagażnika. Nie byłoby ich wtedy w ogóle widać Ja póki co mam inne zajęcia i w najbliższym miesiącu nie ogarnę projektu na pewno, ale jak nikt wcześniej nie podchwyci, to pewnie się tym zajmę

Też się nad tym zastanawiałem. Jak patrzyłem to tam raczej nie będzie problemu z montażem siłowników, najgorsze są zawiasy zajmujące przestrzeń bagażową.
Tego raczej nie przeskoczymy :(

chyba że domodzisz system zawiasów z którejś audicy...

tomrom - 21-02-2012, 11:57

Niby tak, ale z tego co patrzyłem to trochę mało miejsca mamy wokół dziury w bagażniku, ale będę musiał zerknąć jak to w audi rozwiązali, bo może.... kto wie ;)
Tomek - 21-02-2012, 12:06

tomrom napisał/a:

Niby tak, ale z tego co patrzyłem to trochę mało miejsca mamy wokół dziury w bagażniku, ale będę musiał zerknąć jak to w audi rozwiązali, bo może.... kto wie ;)

już patrzyłem, pod kątem zawiasu z audi 80
za mało miejsca na to

Mare - 21-02-2012, 13:48

Dzisiaj nurkowałem w bagażniku, i wydaje mi się, że dobrych wieści nie mam. Nawet, gdyby zastosować siłowniki do obecnych zawiasów to przy zamkniętej klapie, od ściany grodziowej(foteli) do uchwytu sprężyny na zawiasie będzie może z 10 cm :( góra 15.... raczej nie zmieści się siłownik w to miejsce.
milo - 21-02-2012, 15:08

Mare napisał/a:
Można by zastosować nawet siłowniki wewnątrz bagażnika.

Z siłownikami będzie problem ale Polak potrafi .... Zastosować od audi nie podejdzie inaczej jest mocowane
Można zrobić zamykanie i otwieranie przez siłownik elektryczny

sveno - 21-02-2012, 15:50

milo napisał/a:
Można zrobić zamykanie i otwieranie przez siłownik elektryczny
ktoś na forum już to ma :) Deejay o tym pisał.
milo - 21-02-2012, 15:57

sveno napisał/a:
ktoś na forum już to ma Deejay o tym pisał.

Ale otwieranie przez elektromagnes ? Czy podnoszenie klapy elektrycznie i zamykanie