[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] [FAQ] Sprężyna gazowa podnosząca maskę
Tomek - 15-02-2012, 11:57
Cytat: |
Jak to jest że na allegro taniej niż na forum?? |
bo to nie jest dokładnie to co my mamy
nie masz wyciętech logo mitsu, no i może nie jest to nierdzewka
ktoś chyba wykorzystał pomysł autora i sprzedaje
kubasiw - 15-02-2012, 12:08
Nie tylko pomysł ale i zdjęcia oraz film. Mało elegancko. Chyba, że to marianoooo.
------------------
No i się wyjaśniło
Tomek - 15-02-2012, 12:13
kubasiw napisał/a: | Nie tylko pomysł ale i zdjęcia oraz film. Mało elegancko. Chyba, że to marianoooo. |
poprzednia aukcja marianoooo:
http://allegro.pl/mocowan...2005780944.html
miasto też inne
Torp12 - 15-02-2012, 12:25
Krystian99 napisał/a: | Jak to jest że na allegro taniej niż na forum?? |
Inne siłowniki, sworznie, mocowania bez logo.....
marianoooo - 15-02-2012, 15:40
Spokojnie Panowie . Wszystko zgodnie z prawem. Pamiętacie jak szukaliśmy najtańszego wykonawcy mocowań? Zapytanie wysłał też KaWu. Na 9 stronie napisał:
KaWu napisał/a: | marianoooo, napisał/a: | Czekamy na ciekawszą ofertę... |
kaWu, napisał/a: | Ja też puściłem ofertowanie. Zobaczymy co zaproponują. |
Heh, dziś się zdziwiłem jak przyszło do mnie 10 kpl. uchwytów a oferty nadal nie ma. Ale się dogadałem z dostawcą
Zaraz będę dzwonić i wyjaśniać co i jak. |
Zgodziłem się na wykorzystanie moich zdjęć i filmiku, żeby mógł się pozbyć towaru. Taniej jest bo są bez logo i inny producent.
KaWu - 15-02-2012, 21:51
tomek84 napisał/a: | ktoś chyba wykorzystał pomysł autora i sprzedaje |
marianoooo napisał/a: | Zgodziłem się |
Dokładnie Jeszcze raz dzięki marianoooo,
Tak jak pisałem na poprzednich stronach, dostawca zrobił mi kilka kpl mocowan.
Sa bez logo i z blachy 3mm lakierowanej piecowo.
Mare - 21-02-2012, 01:06
marianoooo, Gratulacje za ogarnięcie tematu w tak profesjonalny sposób
Ja osobiście, gdy moje autko stało w blacharni, zastanawiałem się nad zastosowaniem siłowników w klapie bagażnika w sedanie to otwiera się częściej niż maskę ;p
Można by zastosować nawet siłowniki wewnątrz bagażnika. Nie byłoby ich wtedy w ogóle widać Ja póki co mam inne zajęcia i w najbliższym miesiącu nie ogarnę projektu na pewno, ale jak nikt wcześniej nie podchwyci, to pewnie się tym zajmę
tomrom - 21-02-2012, 11:20
Mare napisał/a: | Można by zastosować nawet siłowniki wewnątrz bagażnika. Nie byłoby ich wtedy w ogóle widać Ja póki co mam inne zajęcia i w najbliższym miesiącu nie ogarnę projektu na pewno, ale jak nikt wcześniej nie podchwyci, to pewnie się tym zajmę |
Też się nad tym zastanawiałem. Jak patrzyłem to tam raczej nie będzie problemu z montażem siłowników, najgorsze są zawiasy zajmujące przestrzeń bagażową.
Tego raczej nie przeskoczymy
yaro1976 - 21-02-2012, 11:47
tomrom napisał/a: | Mare napisał/a: | Można by zastosować nawet siłowniki wewnątrz bagażnika. Nie byłoby ich wtedy w ogóle widać Ja póki co mam inne zajęcia i w najbliższym miesiącu nie ogarnę projektu na pewno, ale jak nikt wcześniej nie podchwyci, to pewnie się tym zajmę |
Też się nad tym zastanawiałem. Jak patrzyłem to tam raczej nie będzie problemu z montażem siłowników, najgorsze są zawiasy zajmujące przestrzeń bagażową.
Tego raczej nie przeskoczymy |
chyba że domodzisz system zawiasów z którejś audicy...
tomrom - 21-02-2012, 11:57
Niby tak, ale z tego co patrzyłem to trochę mało miejsca mamy wokół dziury w bagażniku, ale będę musiał zerknąć jak to w audi rozwiązali, bo może.... kto wie
Tomek - 21-02-2012, 12:06
tomrom napisał/a: |
Niby tak, ale z tego co patrzyłem to trochę mało miejsca mamy wokół dziury w bagażniku, ale będę musiał zerknąć jak to w audi rozwiązali, bo może.... kto wie |
już patrzyłem, pod kątem zawiasu z audi 80
za mało miejsca na to
Mare - 21-02-2012, 13:48
Dzisiaj nurkowałem w bagażniku, i wydaje mi się, że dobrych wieści nie mam. Nawet, gdyby zastosować siłowniki do obecnych zawiasów to przy zamkniętej klapie, od ściany grodziowej(foteli) do uchwytu sprężyny na zawiasie będzie może z 10 cm góra 15.... raczej nie zmieści się siłownik w to miejsce.
milo - 21-02-2012, 15:08
Mare napisał/a: | Można by zastosować nawet siłowniki wewnątrz bagażnika. |
Z siłownikami będzie problem ale Polak potrafi .... Zastosować od audi nie podejdzie inaczej jest mocowane
Można zrobić zamykanie i otwieranie przez siłownik elektryczny
sveno - 21-02-2012, 15:50
milo napisał/a: | Można zrobić zamykanie i otwieranie przez siłownik elektryczny | ktoś na forum już to ma Deejay o tym pisał.
milo - 21-02-2012, 15:57
sveno napisał/a: | ktoś na forum już to ma Deejay o tym pisał. |
Ale otwieranie przez elektromagnes ? Czy podnoszenie klapy elektrycznie i zamykanie
|
|
|